Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.10.2013.

18:45

LŠ: Moćni Bajern, novi remi Juvea

Ubedljiva pobeda Bajerna u Mančesteru i novi remi Juventusa obeležili su mečeve drugog kola Lige šampiona koji su se igrali u sredu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Šampion je sa 3:1 pregazio Siti, dok je Juventus igrao 2:2 sa Galatasarajem. Ubedljiv je bio i Pari Sen Žermen sa 3:0 nad Benfikom.

Veče je obeležio Kostas Mitroglu het-trikom u Briselu za pobedu Olimpijakosa 3:0, dok je Real Madrid sa 4:0 nadigrao Kopenhagen. Šahtjor i Junajted su igrali 1:1, Bajer je dobio Real Sosijedad 2:1, dok je Zoran Tošić nosio CSKA do 3:2 nad Viktorijom.

U prvoj postavi tima iz Lisabona igrala su trojica Srba, Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa i Filip Đuričić. Lazar Marković je na poluvremenu zamenio Đuričića, dok je od 66. zaigrao i Miralem Sulejmani.

Aleksandar Mitrović se vratio u tim Anderlehta i startnu postavu, ali je promašio penal u 24. minutu. Luka Milivojević nije zaigrao u Briselu.

Aleksandar Kolarov nije bio ni rezerva u Sitiju, što će se skoro sigurno već za vikend promeniti, dok se Matija Nastasić nije proslavio protiv Bajerna.Liga šampiona, 2. kolo:

Grupa A:
Šahtjor – Mančester Junajted 1:1 (0:1)
Tajson 76 – Velbek 18
Bajer Leverkuzen Real Sosijedad 2:1 (1:0)
Rolfes 45, Hegeler 90+2 – Vela 52p


Grupa B:
Juventus – Galatasaraj 2:2 (0:1)
Vidal 78p, Kvaljarela 87 – Drogba 36, Bulut 88
Real Madrid – Kopenhagen 4:0 (1:0)
Ronaldo 21, 66, Di Marija 71, Di Marija 90


Grupa C:
Anderleht – Olimpijakos 0:3 (0:1)
Mitroglu 17, 56, 72
PSŽ – Benfika 3:0 (3:0)
Ibrahimović 5, Markinjos 25


Grupa D:
CSKA – Viktorija Plzenj 3:2 (2:1)
Tošić 19, Honda 29, Režnik 78ag – Rajtoral 4, Bakoš 90+1
Mančester Siti – Bajern 1:3 (0:1)
Negredo 80 – Riberi 7, Miler 56, Roben 60

Tok mečeva:

Prvi gol postignut je u Parizu, Gregori van der Vil je proigrao Zlatana Ibrahimovića koji je doneo prednost PSŽ-u protiv Benfike u petom minutu. Samo dva minuta kasnije gol je postignut i u derbiju.

Posle sjajne duge lopte sa desne strane, Frank Riberi je posle driblinga namestio loptu na desnu nogu i sjajnim niskim udarcem savladao Džoa Harta koji je uspeo tek malo da zakači loptu, ali je ona prošla pored stative.

Nakon desetak minuta kasnije poveo je i Olimpijakos. Kostas Mitroglu je postigao gol u Briselu protiv Anderlehta. Minut kasnije Mančester Junajted je stigao do prednosti u Donjecku. Maruan Felaini proigrao je Danija Velbeka koji je savladao Pjatova.

A novi gol u sezoni postigao je Kristijano Ronaldo. On je na asistenciju Luke Modrića zatresao mrežu Kopenhagena u Madridu. Pravu katastrofu u prvom poluvremenu doživela je Benfika. PSŽ je postigao još dva gola na "Parku prinčeva". Prvo je Markinjos duplirao prednost, a potom je novi gol postigao Ibrahimović.

A u 24. minutu Aleksandar Mitrović je propustio savršenu šansu da postigne gol u Ligi šampiona. Srpski napadač promašio je penal za Anderleht. Šampionu Belgije je to četvrti promašaj sa "bele tačke" u elitnom takmičenju.

U međuvremenu Galatasaj je poveo u Torinu protiv Juventusa. Didije Drogba je savladao Bufona u 36. minutu. Krajem poluvremena pao je gol i u Leverkuzenu, Simon Rolfes je doneo prednost Bajeru protiv Real Sosijedada.

Kako je završeno prvo, tako je počelo drugo poluvreme, golom u Leverkuzenu. Real Sosijedad je izjednačio protiv Bajera preko Karlosa Vele koji je pogodio iz penala.

Uskoro je Olimpijakos duplirao prednost u Briselu novim golom Mitroglua, a u istom minutu Tomas Miler donosi 2:0 Bajernu u Mančesteru. Pet minuta kasnije bilo je 0:3. Arjen Roben je 'prošetao' Nastasića i pogodio bliži ugao za debakl domaćina.

Polovinom drugog dela igre Real je potvrdio pobedu nad Dancima. Strelac na Santjago Bernabeuu ponovo je bio Ronaldo. Seriju Portugalca prekinuo je Anhel di Marija golom za 3:0 u 71. minutu.

Istu prednost minut minutu stekao je i Olimpijakos, a do het-trika u Briselu stigao je Mitroglu. Zakomplikovalo se u Donjecku 15 minuta pre kraja, gde je Tajson izjednačio za Šahtjor protiv Junajteda.

Desetak minuta pre kraja Juventus je uspeo da anulira prednost Turaka, Arturo Vidal je realizovao penal. U to vreme i Siti je konačno stigao do gola, posle sjajne akcije lep gol postigao je rezervista Alvaro Negredo.

Pet minuta pre kraja zakomplikovalo se u Mančesteru, Džerom Boateng je kao poslednji igrač odbrane prekinuo gol akciju Sitija i dobio crveni karton, a David Silva je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Dramatična je bila završnica u Torinu. Fabio Kvaljarela je doneo preokret Juventusu u 87. minutu, da bi već u sledećem Umut Bulut doneo bod Turcima.

U nadoknadi vremena radovao se Leverkuzen, koji je golom Jensa Hegelera savladao Real Sosijedad. Tačku na kolo stavio je novom golom Angel di Marija, za novu ubedljivu pobedu Real Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu