Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.08.2013.

13:52

Vučić: Samo mi još fudbal fali

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne može i ne želi da se bavi aktuelnim problemima u srpskom fudbalu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na pitanje da prokomentariše sukob Fudbalskog saveza Srbije sa klubovima, Vučić je rekao:

„Glava me boli od bezbroj problema, samo mi je još to potrebno u životu. Želim im uspeh i da pobede reprezentaciju Hrvatske. Ono šta ja hoću je da izgradimo zdrav sistem“.

Fudbalski klub Crvena zvezda nedavno je zatražio ostavku predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića zbog loše situacije u domaćem fudbalu kao i zbog stanja u sudijskoj organizaciji. Zbog toga su pojedini mečevi drugog kola Superlige Srbije prošlog vikenda počeli sa pet minuta zakašnjenja.

Nezvanično, postoje nagoveštaji da će ’crveno-beli’ intenzivirati protest i akciju protiv Karadžića sledećeg vikenda kada se igraju mečevi trećeg kola Jelen Superlige.

Vučić je, takođe, istaakoa da su država i predstavnici košarkaškog kluba Partizan uložili velike napore kako bi rešili problem oko poreskog duga i dodao da je uveren da će ’crno-beli’ izmiriti obaveze.

Država je napravila veliki napor da pomogne po tom pitanju, kao što je i Partizan uložio veliki napor. Naša poruka je jasna, mislim da će i ljudi iz Partizana reći koliko smo bili pravični. Porez u ovoj zemlji plaćaju svi i izuzetaka neće biti. To pravilo važi za sve“, naglasio je Vučić.

Košarkaški klub Partizan, kojem je blokiran račun od juna, na ime poreza duguje 1,4 miliona evra. Od te cifre oko pola miliona evra je glavnica, a ostatak sume ide na kamate.

Rekao sam Ivanu Simiču da se zalažem za nultu toleranciju. Nijedan mesec ne smeju prihodi od poreza i akciza da budu manji od 72 milijarde. To neću dozvoliti, nama je potrebna promena svesti i ponašanja. Ubedjen sam da će Partizan platiti porez“, poručio je Vučić.

Prethodnih dana predstavnici Partizana i Vlade Srbije više puta su se sastali kako bi zajednički došli do rešenja problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu