Nova vest
Fudbal

Petak, 09.08.2013.

18:21

Čuka na Banjici na otvaranju JSL

Mali gradski derbi otvoriće Jelen Superligu, kada u subotu Rad ugosti ekipu Čukaričkog.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim sa Banjice je ponovo podmlađen, a sada ima i novi stručni štab, dok su gosti sa Banovog brda povratnici u Superligu.

Za protivnika imamo rivala koji je za godinu i po izrastao u kvalitetan klub i izborio plasman u Superligu. Čukarički u pripremnom periodu ne zna za poraz i takođe iskazuje visok nivo samopouzdanja. Od nas će dobiti pun respekt, ali nam je ambicija je da u svakoj utakmici pružimo maksimum i demonstriramo glad za uspehom i pobedničku ambiciju. Spremni smo za demonstraciju ofanzivnog fudbala i ubeđen sam da ćemo se predstaviti u lepom svetlu“, kaže trener Rada Nebojša Milošević.

Lider mladog tima sa Banjice je kapiten Uroš Vitas.

Ovih dana se u medijima mnogo piše o Čukaričkom. Stekao sam utisak da se gostima daje prednost, odnosno da smo mi aucajderi u subotu. Kao kapiten tima koji skoro dve godine nije izgubio meč na Banjici, to mi izuzetno smeta. Svaki igrač je spreman da dâ svoj maksimum da pomenuti niz ne bude prekinut. Ukoliko to, uz kvalitet koji ova mlada ekipa ima i podršku navijača koja je iz godine u godinu sve bolja, ne bude dovoljno, čestitaćemo protivniku“, rekao je komandant odbrane „Građevinara“.

Milošević je vrlo zadovoljan pristupom igrača.

Tim je bogat individualnim potencijalom, jeste jako mlad, možda u nekom trenutku takmičarski nedovoljno iskusan, ali sa druge strane mentalna zrelost i nivo talentovanosti, kao i stepen posvećenosti u radu garantuju da je pred nama jedna lepa budućnost i prvenstveni naš cilj je da iz nedelje u nedelju napredujemo. Zadovoljan sam odnosom, ponašanjem i ličnom ambicijom igrača sa kojima sam proveo 6 nedelja pripremnog perioda“.

Utakmica Rad – Čukarički gra se u subotu od pola šest na Banjici.

Dve ekipe nisu se sastajale u prethodne dve sezone, dok su „Brđani“ bili u Prvoj ligi, a poslednja tri meča Rad je dobio ukupnim rezultatom 9:0.

Istorija je u potpunosti na strani domaćina – na 12 gostovanja Čuka je sa Banjice jednom odnela pobedu (2002), a jednom bod (2006).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu