Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.07.2013.

23:37

"I dobrih, ali i loših trenutaka"

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović posle pobede protiv islandskog IBV-a (2:0) rekao je da je očekivao težak meč i da je samo delimično zadovoljan.

Izvor:

Autor:

Default images

"Bilo je dobrih trenutaka, dobre kombinatorike, ali bilo je i slabih, spasavali smo gol sa linije dva puta i ne mogu u potpunosti da budem zadovoljan. Na trenutke bili smo kreativni, ali na momente anemični i sterilni, posebno u napadu, i to moramo da popravimo", istakao je Stojanović.

On je dodao da su povreda Filipa Kasalice i njegov izlazak već u 25.minutu značajno uticali na igru crveno-belih.

"Poremetila nas je malo povreda Kasalice, ali to je sastavni deo fudbala i moramo da reagujemo u takvim situacijama. Naravno, nemam reči kako da pohvalim ove fantastičcne navijače, uz njihovu pomoć pravili smo što više presinga na zadnju liniju rivala i mislim da smo zasluženo stekli dva gola prednosti", konstatovao je Stojanović.

Trener crveno-belih naveo je da je u principu zadovoljan igrom mladih štopera Jovana Krnete i Darka Lazića, ali da je njima, kao i celom timu, potrebno još dosta rada.

"U drugom poluvremenu za trenutak su imali pad koncentarcije, Krneta u čistom pasu, Lazić jedno nespretno izbijanje. Imali su težak zadatak, relativno sam zadovoljan, ali te sitne greške na ovom nivou mogu biti kobne. Mladi su, moraju još da rade, kao i ceo tim", zaključio je Stojanović.

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Nenad Milijaš rekao je da je utakmica bila izuzetno teška, ali da će biti lakše u revanšu.

"Utakmica je bila izuzetno teška, pošto je prva u sezoni. Protivnik je pokazao da je jako čvrsta ekipa u odbrani, ali smo mi i pored toga stvorili mnogo šansi. Ovo je dobar rezultat. Na Islandu će biti totalno drugačije, jer su ovde igrali totalno zatvoreno. Tamo će morati da se otvore, tako da će nam biti mnogo lakše", rekao je Milijaš.

Zvezda je pobedila sa 2:0 golovima novajlije Nejca Pečnika i povratnika Nikole Mijailovića.

"Mnogo nam znači ova pobeda. Dobro su se uklopili novi fudbaleri. Dali su golove debitant i povratnik i nadam se da će tako nastaviti", rekao je Mijailović.

Strelac prvog gola Pečnik kazao je da ekipi fali više fizičke spreme, ali da će sve biti lakše ubuduće.

"Stvarno je bilo teško. Vidi se da još nismo u pravoj formi, ali tek je početak sezone za nas, dok su oni već odigrali 15 kola u svom prvenstvu. Bitno je što nismo primili gol. Fali nam fizičke spreme i ubuduće će nam biti sve lakše", rekao je Pečnik.

Još jedan povratnik Aleksandar Kovačević kazao je da je bilo bitno da ekipa dobro počne meč.

"Dobro smo počeli utakmicu i, što je najvažnije, postigli gol na vreme. Dali smo još jedan i 2:0 je skroz okej rezultat za prvu utakmicu. Velika je čast igrati sa igračima kao što su Nenad Milijaš i Miloš Ninković pred ovoliko ljudi", izjavio je Kovačević.

Revanš susret izmedju Crvene zvezde i IBV-a igra se za sedam dana na Islandu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve