Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.07.2013.

21:53

Poraz Jagodine u meču za pamćenje

Fudbaleri Jagodine poraženi su od ruskog Rubina 3:2 (2:0) na svom terenu, u prvom meču 2. runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Jagodina je odigrala hrabro protiv iskusnog i kvalitetnijeg rivala, posebno u drugom poluvremenu kada je i postigla prve golove u istoriji kluba u Evropi.

Rubin je poveo 2:0 golovima Prudnikova i Natka u prvih 20 minuta, Damjanović je smanjio u 72, Rondon povećao na 3:1 u 87, a Lepović postavio konačan rezultat u nadoknadi vremena.

Prvih pet minuta nije bilo uzbuđenja u Jagodini. Domaćin je pokazao da će pokušati da iznenadi, ali je Rubin kontrolisao loptu. Već u 12. minutu Rubin je poveo. Posle brze akcije po desnoj strani, Prudnikov je dobio loptu u kaznenom prostoru i lako savladao Đuričića.

Jagodinci su pokušali da uzvrate rivalu, nisu mogli da se približe kaznenom prostoru, ali su pretili sa distance. Kapiten Tomić je sjajno šutirao sa 25 metara, ali je njegov udarac uz levu stativu u korner skrenuo Arlauskis. Samo nekoliko minuta kasnije, u 20. minutu meča Rubin je duplirao prednost.

Posle kornera sa desne strane, Izraelac Natko je dobio kratku loptu kod kaznenog prostora, on je šutirao po zemlji, lopta je odskočila u petercu i prevarila zbunjenog Đuričića za 0:2. Rubin je počeo sve žešće da napada kako bi što pre rešio meč, ali i dvomeč, a Đuričić se sa dve intervencije iskupio za slabu reakciju kod drugog gola.

Domaćin se nije predao, uspeo je da se za desetak minuta konsoliduje i ponovo zapreti rivalu, ovaj put dobro je šutirao Đurić, ali je njegov šut izblokiran završio pored stative.

Jagodina je u drugom delu igrala odlično, sjajno se nosila sa iskusnim ruskim rivalom i nekoliko puta zapretila, ali je gol Rubina ostao siguran. Ekipa iz Kazanja je očigledno zadovoljna prednošću odlučila da ne troši snagu i da uspori ritam.

Međutim, upornost je donela gol Jagodini. Istorijski gol za Jagodinu, prvi u evropskim takmičenjima postigao je Dario Damjanović u 72. minutu. Đurić je ubacio loptu sa desne strane, Arlauskis je loše reagovao, slabo je boksovao loptu, a Damjanović poluvolejom loptu zakucao u mrežu za 2:1.
Krenuli su domaći igrači da što pre pokušaju da izjednače rezultat, ali ipak nisu imali snage. Rusi su se lako odbranili, a onda tri minute pre kraja iskoristili grešku i postigli treći gol. Rondon je savladao Đuričića nakon što je prvo promašio loptu, a golman Jagodine odbranio šut njegovog igrača iz peterca.

Ipak, odlični Jagodinci su u finišu meča uspeli da stignu do drugog gola i smanje na gol zaostatka pred revanš. Posle centaršuta sa leve strane Damjanović je glavom pogodio stativu, a odbijenu loptu u mrežu je ubacio Lepović za konačnih 3:2 za Rubin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve