Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.07.2013.

21:18

Jovetić 'Građanin' za 30 miliona€

Izgleda da je napokon završena saga oko sledećeg kluba napadača Fiorentine Stevana Jovetića. Kako BBC prenosi, Jovetić će u Mančester Siti za 30 miliona evra.

Izvor:

Autor:

Default images

Neizvesnost je trajala nedeljama, ako ne i mesecima, da bi na kraju bilo potvrđeno ono što je već neko vreme visilo u vazduhu.

Napadač reprezentacije Crne Gore biče četvrto pojačanje 'Građanja' za narednu sezonu. Pre njega u klub su stigli Brazilac Fernandao iz Šahtjora i dvojac iz Sevilje - Hesus Navas i Alvaro Negredo.

Prema informacijama iz Fiorentine, koja je transfer potvrdila na zvaničnom tviter nalogu, 'Viola'' će inkasirati 25 miliona evra, a u zavisnosti od igara bivšeg igrača Partizana mogu da očekuju i dodatnih 5 do 7 miliona.

Popularni Joveta će se tako pridružiti bivšem saigraču Matiji Nastasiću. On je treći igrač Partizana koji će obući svetlo-plavi dres tima iz Mančestera.

Siti je tako potrošio 120 miliona evra za pomenuta četiri igrača, dok su klub napustili Karlos Teves(Juventus), Maikon(Roma) i Vejn Bridž.

Novi trener ekipe Manuel Pelegrini nedavno je izjavio da mu je potreban napadač, da bi čelnici kluba ekspresno doveli dva navalna igrača. Čileanac, pored dvojice novajlija, na raspolaganju za poziciju u špicu ima još Serhija Aguera i Edina Džeka.

Stevan Jovetić napušta Firencu nakon pet sezona i 116 odigranih utakmica u dresu Fiorentine na kojima je postigao 25 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve