Nova vest
Fudbal

Subota, 13.07.2013.

18:28

Riberi: Zaslužujem Zlatnu loptu

Fudbaler minhenskog Bajerna Frank Riberi smatra da zaslužuje da dobije Zlatnu loptu, nagradu koja se dodeljuje najboljem igraču godine na svetu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Francuz je sa bavarskim klubom prošle sezone osvojio triplu krunu, nacionalni kup, Bundesligu i Ligu Šampiona.

“Mislim da sam uradio sve što je potrebno da bih bio najbolji fudbaler na svetu ove sezone. Mislim da je situacija “sad ili nikad”. Bolje od ovoga ne mogu”, naveo je Riberi.

Nagradu Zlatna lopta dodeljuje Svetska fudbalska federacija (FIFA), a Riberi se nedavno našao na spisku kandidata za najboljeg igrača sezone u izboru Evropske fudbalska asocijacije (UEFA).

Pored njega, na spisku kandidata za priznanje UEFA nalaze se još trojica igrača Bajerna, Tomas Miler, Arjen Roben i Mario Mandžukić.

Riberi je dodao i da za sada ima odličnu saradnju sa novim trenerom Bajerna, Pepom Gvardiolom.

"Od prvog dana njegovog rada u Bajernu sve ide pozitivno. Jednostavno, osećate da postoji međusobno poštovanje i uvažavanje", objasnio je Riberi koji je nedavno produžio ugovor sa Bajernom do leta 2017. godine.

Prošle sezone je odigrao 43 utakmice i postigao 11 golova, a zbog tih rezultata proglašen je najboljim igračem Bundeslige za 2012/13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu