Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.07.2013.

18:18

Radost za Hajduk, Zvezda ispod crte

Fudbaleri Crvene zvezde neće biti nosioci u trećoj rundi Lige Evrope, jer su posle revanša prvog kola ostali prvi ispod crte.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezdi je za proboj u gornju polovinu žreba trebalo da se dogode dva iznenađenja i da već na startu ispadnu dva od tri favorita prve runde - Levski, Rosenborg i Žilina.

Levski je zaista ispao, ali su Norvežani i Slovaci rutinski odradili svoj posao, pa je iz slabije u jaču polovinu prešao samo splitski Hajduk, koji je za pola boda jači od Zvezde u petogodišnjem zbiru UEFA koeficijenata.

Irtišaiz Pavlodara načinilo je prvi šok ovogodišnjih evrotakmičenja, izbacivši u prvoj rundi kvalifikacija za LE Levski. Prvi meč u Sofiji završen je bez golova, dok su u revanšu Kazahstanci slavili 2:0. Oba gola Irtiš je postigao u prvih 13 minuta meča, a strelci su bili uzbečki fudbaleri Kamolidin Murzojev i Ulugbek Bakajev, koji je pogodio sa bele tačke.

To je dobra vest za navijače splitskog Hajduka i produžila je privremeno nadu za Crvenu zvezdu, ali su Žilina i Rosenborg bili vrlo sigurni. Slovaci su na strani pobedili Torpedo Kutaisi 3:0, a kod kuće su poveli 2:0, da bi do kraja dozvolili da ekipa iz Gruzije izjednači na 3:3, pa je ukupna pobeda Žiline 6:3.

Norvežani su u Severnoj Irskoj pobedili Krusejders 2:1 posle preokreta, a kod kuće su do poluvremena vodili 2:0. Gol Limana na startu drugog poluvremena doneo je malo neizvesnosti, ali su za 13 minuta belo-crni dali tri gola i rešili pitanje pobednika i učesnika sledeće runde.

Prethodna dva dana u drugo kolo su prošli Rudar Pljevlja (ukupno 2:1 protiv Mike), Ženes Eš (ukupno 3:2 protiv TPS), Diferdanž (ukupno 3:1 protiv Lačija) i Linfild (ukupno 5:0 protiv IF).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve