Nova vest
Fudbal

Subota, 08.06.2013.

12:24

Ratko Butorović pronađen mrtav

Predsednik FK Vojvodina Ratko Butorović, zvani Bata Kan Kan, pronađen je mrtav u svom hotelu "Park" u Novom Sadu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako saznaje agencija Beta, on je po svemu sudeći umro prirodnom smrću, a datum i mesto sahrane će biti naknadno objavljeni.

“Danas je prestalo da kuca srce našeg predsednika, velikog čoveka i vizionara. Malo je reći, Bato hvala ti za sve, večno ćeš živeti u našim srcima i tvojoj Vojvodini”, napisano je na zvaničnom sajtu fudbalskog kluba Vojvodina.

Opširnije o smrti predsednik FK Vojvodina pratite na info strani našeg sajta.

Butorović je rodom iz Nikšića, za njega se tvrdi da je nakon 2000. ušao u domaći fudbal uz pomoć Brana Mićunovića. Bio je i predsednik Bokserskog saveza Crne Gore, a novac je ulagao i u KK Radnički iz Novog Sada.

Krajem 2007. Butorović je odbacio optužbe da je povezan sa crnogorskom fudbalskom mafijom, tumačeći sve napade na njega time da "nekom smeta jaka Vojvodina".

Uhapšen je nekoliko puta, a 29. januara 2008. zbog sumnje da je podmitio sudije kako bi njegov tim 12. decembra 2007. njegovom klubu donele pobedu od jednog gola razlike nad FK Mladost Lučani.

Tada su uhapšeni još glavni sudija Mihailo Jeknić (46), kome je Butorović navodno platio 3.500 evra. Postupak protiv njega bio je stopiran, jer je Okružni sud utvrdio da su telefoni Butorovića i ostalih prisluškivani na nezakonit način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve