Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.05.2013.

11:12

Papastatopulos u Borusiji Dortmund

Grčki fudbaler i doskorašnji član Verdera iz Bremena Sokratis Papastatopulos potpisao je petogodišnji ugovor sa Borusijom iz Dortmunda.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Finansijski detalji transfera, shodno dogovoru nemačkih klubova, nisu objavljeni, ali se spekulipše da je vredan oko 10 miliona evra.

"Došlo je vreme da napravim korak dalje u karijeri i to sam sada uradio", rekao je 24-godišnji grčki odbrambeni fudbaler koji je tokom karijere bio član Milana, Đenoe i atinskog AEK-a.

Papastatopulos ima 24 godine, a u prethodne dve sezone za Verder je odigrao 61 utakmicu i postigao dva gola. Pored Borusije želeo ga je i Bajer Leverkuzen. On je za državni tim Grčke debitovao 2008. godine, a do sada je odigrao 37 utakmica.

U međuvremenu, trener Borusije Jirgen Klop je rekao da klub još nije dobio zvaničnu ponudu Bajerna za napadača Roberta Levandovskog. Vestfalen će napustiti Mario Gece, koji će preći u Minhen za 37 miliona evra.

Borusija je u subotu poražena u finalu Lige šampiona upravo od Bajerna (2:1), a nije isključeno da će tim tokom leta napustiti još nekoliko važnih igrača, prve svih štoper Mats Humels.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu