Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.05.2013.

19:19

Veteran Ranđelović pokorio Marakanu

Fudbaleri Slobode pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 2:1, u pretposlednjem kolu Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dvostruki strelac za Užičane bio je Predrag Ranđelović, u 33. i 71. minutu, a pogodak za Zvezdu dao je Ognjen Mudrinski u 83. minutu.

Sloboda se prvom pobedom na Marakani u istoriji kluba popela na šesto mesto, dok je Crvena zvezda izvesno druga, bez obzira na poraz, jer je neuspeh doživela i Vojvodina.

Domaći igrači ispraćeni su sa terena zvižducima i petardama, a Sloboda još jednom dokazala da je jedan od najneugodnijih timova za najjače u ligi (ovog proleća bez poraza protiv Partizana, Zvezde i Vojvodine).

U nekim drugim okolnostima centralno mesto u izveštaju zauzeo bi Zvezdin gol – posle centaršuta Milunovića Mihajlović je bio u kontaktu sa golmanom Rankovićem, lopta pala na glavu Mudrinskom, koji je smestio u praznu mrežu. Svi su očekivali faul nad golmanom, ali je Novica Anđelovski pokazao na centar. Epilog svega bio je crveni karton treneru gostiju Ljubiši Stamenkoviću.

Ne trpim nepravdu. Priznat je gol koji ne sme da se prizna. Rekao sam samo - sram te bilo – ovo ne sme da se radi. Ne bi me glavni sudija ni isključio, nego ga je pomoćnik molio pet minuta”, rekao je Stamenković posle meča.

Užičani su od starta pokazali da ne misle da se brane, a iako je zvezda imala nešto više poseda lopte i više udaraca (15-11), dugo su opasniji bili Užičani.

Prvi gol pao je na prilično bizaran način – duga lopta pronašla je na levom krilu Pejovića, Spajić je bio tu da ga pokrije, ali je neobjašnjivo zastao i okrenuo se, misleći da je ofsajd (nije bio). Pejović je to iskoristio, poslao loptu na drugu stativu, a Ranđelović je tamo lako dao 15. gol u sezoni.

Zvezda je pojačala u drugom delu, ali je gol opet postigao užički tim, i to veoma lep gol. Ranđelović je poslao loptu Tijagu ka desnom krilu, ovaj mu vratio na 15 metara, a prvi strelac lige iz prve fantastično smestio u dalju malu mrežu. Gol broj 16 ove sezone, možda i na poslednjem gostovanju u karijeri 36-godišnjeg Ranđelovića.

“Teško je igrati fudbal u ovim godinama, ne mogu sada da pričam zbog emocija, ali možda je ovo kraj karijere za mene. Opet, dobro se osećam na terenu”, rekao je Ranđelović, koji je ranije igrao za Bežaniju, Obilić, Mogren i Rudar, ali i za Anži, CSKA i Zenit. “Dokazao je da je prvi špic Srbije”, dodaoje njegov trener.

Zvezda je smanjila opisanim golom, ali dalje od toga nije mogla, pa je posle osam uzastopnih pobeda doživela i drugi poraz u nizu, a prvi na Marakani od poslednjeg jesenjeg kola.

Došli smo da pobedimo, pokazali da možemo, zasluženo smo slavili. Očigledno je da se Zvezda nije vratila posle derbija. Bio je ovo lep ambijent, lepa utakmica za gledaoce, a mi smo dokazali da sigurno spadamo među tri najbolje ekipe za gledanje u ligi”, zaključio je Stamenković.

Užičani sezonu okončavaju mečom sa Smederevom, u kojem će napasti peto mesto u ligi, dok će Zvezda u Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu