Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.05.2013.

16:04

Engleski mediji: Runi u Bajernu

Napadač Mančester Junajteda Vejn Runi rekao je saigračima da želi da pređe u Bajern Minhen sledeće sezone, prenose engleski mediji.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

On ove sezone ima manju ulogu u timu nego ranije, a spekuliše se da je ovogodišnji finalista Lige šampiona Bajern Minhen spreman da plati 35 miliona evra za dolazak 27-godišnjeg napadača.

Runija su povezivali sa prelaskom u različite klubove ove sezone, jer je menadžer Junajteda ser Aleks Ferguson bio nezadovoljan njegovom fizičkom spremom.

Ipak, Ferguson je u nekoliko navrata demantovao da planira da proda napadača, ali se posle njegove odluke da se penzioniše odlazak Runija sa “Old Traforda” čini izvesnim.

Nije tajna da je Runi i ranije bio zainteresovan da pređe u redove novog šampiona Nemačke, kome se predviđa dominacija u evropskom fudbalu u narednih nekoliko godina. Takođe, Runi je velika želja budućeg trenera Bajerna Pepa Gvardiole, koji vidi engleskog reprezentativca kao jednog od ključnih fudbalera svog novog tima.

Mančester Junajted verovatno neće propustiti priliku da proda Runija, koji je cele sezone igrao u senci saigrača Robina van Persija i na 37 utakmica postigao 16 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu