Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.05.2013.

21:00

Spektakl u Jagodini pripao Zvezdi

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su važnu pobedu na teškom gostovanju u Jagodini, slavili su 3:2 (2:1) posle mnogo uzbuđenja.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Crveno-beli" su sjajno otvorili meč, Kadu i Dauda su doneli dva gola prednosti za 25 minuta igre, a Nigerijac je pogodio i stativu.

U finišu poluvremena Stojanović smanjuje na 2:1, da bi u 51. minutu Bajković poklonio Đuriću gol sa 40 metara za izjednačenje. Minut kasnije Milunović koristi očajnu reakciju odbranu domaćih i vraća prednost Zvezdi, a kako se ispostavilo i konačnu pobedu.

Poslednjih pola sata Zvezda je igrala sa igračem manje zbog isključenja Vešovića, domaći su dominirali ali nisu uspeli da probiju bunker "crveno-belih". Na kraju je isključenje zaradio i domaćin, El Munir je dobio crveni karton posle udaranja sa Mladenovićem.

Zvezda je povela već u četvrtom minutu kada je Kadu iskoristio grešku golmana gostiju Igora Bondžulića, koji je loše ispucao loptu do Brazilca, a on je "povukao", ušao u šesnaesterac i lako ga savladao.

Prednost beogradskog kluba od 2:0 doneo je Dauda 20 minuta kasnije, koji je iskoristio centaršut Kadua i pored dvojice protivničkih igrača udarcem glavom dao gol.

Jagodina konačno počinje da igra posle drugog gola gostiju, što joj donosi smanjenje rezultat u finišu poluvremena. Arsenijević je ubacio loptu u kazneni prostor gde je sjajno reagovao Miloš Stojanović i glavom sa devet metara svladao Bajkovića.

To je bila najava sjajnog nastavka koji je doživeo vrhunac u prvih 15 minuta drugog poluvremena. Prvu šansu u drugom delu Jagodina je iskoristila i izjednačila, zahvaljujući Bobanu Bajkoviću.

Đurić je izveo slobodan udarac sa 40 metara, lopta je išla suviše daleko od svih igrača koji su stajali u kaznenom prostoru, Bajković je samouvereno procenio da će ona proći pored stative, za šta je bio i u pravu, ali je pogrešio stranu jer je lopta ušla u mrežu.

Ipak, samo minut posle izjednačenja Luka Milunović je doneo Zvezdi novu prednost i postavio konačan rezultat. Nakon centaršuta sa desne strane lopta prolazi kroz kazneni prostor do Kasalice koji 'tuče' sa ivice šesnaesterca.

Njegov šut kratko blokira jedan rival i vraća mu loptu, ovaj je ubacuje na drugu stativu, lopta prolazi kroz peterac pored četvorice igrača Jagodine i stiže do Luke Milunovića koji je kolenom ubacuje u mrežu.

Deset minuta kasnije domaćin stiče brojčanu prednost jer je Marko Vešović isključen zbog oštrog starta nad Đeniće, i tada počinje opsada gola gostiju.

Domaćin se trudio, ali nije uspevao da kreira pravu šansu, pa su šutevima sa distance Jagodinci pretili Bajkoviću. Deset minuta pre kraja Sa Pintu prelazi u potpuni bunker bez i jednog napadača i odbrana Zvezde uspeva da sačuva prednost.

U nadoknadi vremena i Jagodina je ostala sa desetoricom na terenu, jer je El Munir isključen zbog udaranja sa Mladenovićem.

Pet golova, dva crvena kartona, i sedam pobeda Zvezde u nizu za korak sa Partizanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu