Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.04.2013.

15:23

Đurić: Prokleti novac; Tumba: Hvala

Prvi čovek Partizana Dragan Đurić rekao je da je klub želeo da zadrži Ljubišu Tumbakovića još nekoliko godina, ali da im se u tome isprečio novac.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Tumbaković je u ponedeljak napustio funkciju sportskog direktora ’crno-belih’, pošto je prihvatio ponudu kineskog kluba Vuhan Zala.

Mi smo hteli da dve-tri godine radimo sa Tumbaković, ali nam se isprečio novac. On je dobio ponudu koju nije mogao da odbije. Ponosan sam na njega. Mi smo morali da donesemo delikatnu odluku da mu jednoglasno damo dozvolu da ide i to sve zbog prokletog novca“, rekao je Đurić.
Đurič je naglasio da se do kraja sezone u klubu neće baviti kadrovskim pitanjima i Tumbakovićevim naslednikom.

Molim sve činioce kluba da stanu uz tim i udruže snage. Ne može jedan čovek da utiče na to da Partizan osvoji šestu uzastopnu titulu. Nećemo se baviti kadrovskim pitanjima do kraja sezone. Tumbakoviću, mom prijatelju, otvorena su vrata kada se vrati iz proklete Kine“, istakao je Đurić.

Na oproštaju, Tumbakoviću je uručena lopta iz Lige šampiona sa potpisima svih igrača. Tumbaković se zahvalio Upravnom odboru što su ga pustili da ide.

Imao sam ideju kako da Partizan napravi boljitak, ali su iz Kine stigle tri ponude. Dve prošle godine, a sada je u ponedeljak stigla fantastična. Moja odluka je samo materijalne prirode. Radio sam u fantastičnim uslovima, naročito sa predsednikom. Moj odlazak ne dolazi u pravo vreme, ali ceo posao mogu da odradi, ne zavisi ništa od jednog čoveka“, naglasio je Tumbaković, „Biću fizički daleko, ali uvek uz Partizan. Biću uz klub i pratiti rezultate. Vrata Partizana se ne zatvaraju, samo je pitanje na koja ćete se vratiti“.

Tumbaković je istakao da je novac bio presudan da donese odluku da direktorsku fotelju zameni trenerskom klupom.

Bolji sam trener nego direktor. Do sada sam vodio timove koji su se borili za titulu, a sada ću voditi tim koji se bori za opstanak. Materijalni momenat je presudio“, rekao je Tumbaković, „Partizan će za mene uvek biti na prvom mestu, jasno sam naveo razloge odlaska“.

Na tu Tumbakovićevu izjavu se nadovezao Đurić:

Klub se bori za opstanak, ako ispadne, on će se vratiti (smeh)“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu