Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.04.2013.

11:02

Lukić: Ne plašim se hapšenja

Bivši predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić u drugom delu intervjua za „Sport“ rekao je da se ne plaši hapšenja.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

„I treba da gledaju svaki papir, da provere svaki transfer i svaki potpisani ugovor. Od najmanjeg do najvećeg. Ostavio sam urednu dokumentaciju, zna se gde je otišao svaki dinar. Ja se ne plašim hapšenja jer sve je čisto. Znam da će biti problema kada krenu u proveru ranijih godina“, izjavio je Lukić za „Sport“.

Priča se da je poslovanje sa minusom prouzrokovalo ’uvaljivanje’ igrača od raznoraznih menadžera?

„Tvrdim da ne fali ni pepeljara! Opaske pojedinaca u medijima su nefer, ali ih ne uzimam za zlo. Kada bih pričao koliko smo imali problema, dobijali pretnji sa ulice, koliko smo puta upozoravani da nam se spremaju problemi što otpuštamo neke igrače i da smo neovlašćeno prisluškivani... Ja sam principijelan i ne lažem, ali, isto tako nisam plašljiv da bih se okretao za raznim podmetanjima. Živim spokojno u Sopotu“, kaže Lukić za „Sport“.

Koliko se grešilo kod dovođenja pojačanja? Pojedini su kasnije odlazili i bez minimalne zarade...

„Brojni evropski klubovi plaćaju desetine miliona evra igrače koje sutra proglašavaju za promašaje ili za milione prodaju igrače koje su manje platili. Tako je u fudbalu. Da li ja danas treba da budem kriv što je Pašeko, koji je odigrao 42 utakmice za Flamengo kada je taj klub osvojio titulu, na prvoj pripremnoj utakmici polomio nogu?“

Smatra se da su skupe investicije bili i Evandro i Borha...

„Njih dvojica su doneli kup, što jeste malo ako nema titule, ali nismo mogli da prođemo jeftinije. Čim nam je iz UEFA signalizirano da neće biti licence ukoliko se ne smanji budžet, zajednički smo dogovorili rastanak i tako uštedeli na njihovim visokim platama. Pokušali smo nekoliko puta da ih ’unovčimo’, a falilo je malo da budemo sa njima bar na nuli“.

Zašto, i pored ulaganja, nije osvojena titula tri godine?

„Trebalo je vremena da se napravi ekipa, a i nismo imali uticaj u FS Srbije prve dve godine. Za poslednju godinu smo sami krivi. Ja sam najviše nezadovoljan rezultatima koji nisu bili na nivou Crvene zvezde“.

Kakav je bio uticaj navijača?

„Nikada od mene nisu ništa tražili, niti su ikada uticali na neku odluku. Ako je neko nešto uradio nedostojno, on je to uradio kao pojedinac koji ima ime i prezime. Nemojmo da žigošemo čitav navijački pokret zbog nekih incidenata. Imali smo uvek iskren odnos, znali su da neću nikad da ih slažem i to su poštovali i kada se nismo slagali“, rekao je Lukić za „Sport“.

U prvom delu intervjua Lukić je rekao da je Zvezdu spasao bankrota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu