Nova vest
Fudbal

Petak, 22.03.2013.

20:12

Miha: Ostavka? Ne pada mi napamet

Selektor Siniša Mihajlović već razmišlja o sledećem meču sa Škotskom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Bilo je straha, osetilo se neiskustvo. Čeka nas meč sa Škotskom, idemo dalje”, prokomentarisao je poraz na Maksimiru Mihajlović.

Srbija je poražena od Hrvatske 2:0 i na taj način praktično ostala bez izgleda da se plasira na SP 2014. Mihajlović kaže da je pobedu izborila iskusnija i bolja ekipa.

“Bodovna prednost je velika i teško će biti doći do drugog mesta. Nastavljam svoj rad i ne pomišljam na ostavku. Jedino ako odluči FSS. Izgubili smo od iskusnije i bolje ekipe u ovom trenutku. U prvom poluvremenu primili smo dva kiks gola, oni su imali posed lopte. U drugom smo imali 3-4 dobre šanse, ali nismo dali gol".

Od samog početka osetio se veliki pritisak, u prvih 15 minuta naša selekcija je držala zatvorene puteve ka svom golu, ali je vrlo brzo gubila posed lopte, pa su Hrvati u prvih 45 minuta imali loptu skoro dve trećine vremena.

Loše smo počeli meč, u prvih 15 minuta smo pogrešili mnogo pasova zbog grča, onda smo primili dva gola. Tek je to opustilo momke, počeli smo da igramo kako znamo, da smo ih iskoristili neku od odličnih prilika koje smo imali, ko zna kako bi se završilo”.

Hrvati nisu odigrali posebno dobar meč i veliko je pitanje da li bi stvorili izgledniju šansu da im naš tim nije pomogao.

Prvi gol je bio jeftin, Kolatrov je hteo da prebaci loptu na drugu stranu, nije u tome uspeo i oni su iskoristili situaciju 3 na 1. Mi smo u drugom poluvremenu imali isto to, ali nismo iskoristili”.

Upravo je korišćenje prilika najveći problem za srpski nacionalni tim.

Jeste Pletikosa branio dobro, ali mogli su i igrači da bolje reaguju. Znali smo i pre da imamo problem sa realizacijom, znao sam to kada sam dolazio, a tako je bilo i u prvom poluvremenu sa Belgijom, stvaramo šanse i promašujemo ih”.

Pred našim stručnim štabom i igračima ostala su četiri dana analiza i pripreme za meč sa Škotskom.

Sada slede analize, šta je bilo dobro, šta nije. Ima još 5 mečeva, počev od Škota, već tu se nadam pobedi”.

Poraz od velikog rivala iz susedstva verovatno je teži nego u susretima sa drugim selekcijama.

Svaki poraz boli, tri boda su igubljena, od najljućeg protivnika, ali imamo vremena da se spremimo za Škote. Znamo koliko možemo, koliko treba da radimo i idemo tim putem dalje”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

443 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu