Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.03.2013.

11:40

Gaza: Ferguson mi je spasao život

Bivši engleski fudbaler Pol Gaskojn izjavio je da mu je menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson spasao život.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Dok se lečio od alkoholizma, Gaskojn je dobio DVD sa porukom podrške od prijatelja i porodice, među kojima je bio i menadžer Junajteda.

„Raspametilo me je kada sam video da mi ljudi poput Ser Aleksa kažu da ostanem jak i da izdržim“, kaže nekadašnji fudbaler Totenhema. „Ferguson me je podsetio da sam borac. Rekao je da govori u ime celog tima Junajteda i da svi navijaju za mene.“

Škotski stručnjak nije jedini koji je poželeo 41-godišnjem fudbaleru da se izleči.

„Vejn Runi mi je u video poruci rekao da ozdravim brzo. Selektor Engleske Roj Hodžson rekao je da su svi uz mene i da sam pozvan na sledeću utakmicu nacionalnog tima, da im se pridružim u svlačionici. Ne mogu da opišem koliko mi to znači“, izjavio je bivši engleski reprezentativac.

Gaskojn je po povratku u Englesku iz SAD-a morao na detoksikaciju na Kotonvud kliniku, gde je mislio da će umreti.

„Doktori su rekli da je to najgori slučaj detoksikacije koji su ikad videli. Troje je mislilo da neću preživeti“, priseća se Gaskojn ,“Prošao sam korz smrt, bio sam mrtav. To me je inspirisalo, nikad više neću sebi dozvoliti ovako nešto.“

Gaskojn je tokom karijere nastupao za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers i Midlzbro, dok je za englesku reprezentaciju igrao od 1988. do 1998. godine i za to vreme na 57 utakmica postigao deset golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve