Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.01.2013.

14:08

Novi poraz Partizana, 3:1 za Pohang

Fudbaleri Partizana izgubili su i treći test meč na pripremama u Turskoj, ovog puta od crno-belih bolji su bili Pohang Stilersi iz Južne Koreje rezultatom 3:1.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su u prethodna dva dana zabeležili dva poraza od po 2:1, a u sledećem igraju protiv Kaprata u sredu.

Partizan je poveo golom Šćepovića posle samo 6 minuta, imao je nekoliko prilika, ali su Korejci preokrenuli u finišu poluvremena golovima Parka i Goa. U finišu meča pobedu Pohanga potvrdio je Čo.

Tokom meča crvene kartone dobili su Jojić u 53. i Go u 79. minutu, ali su samo zamenjeni. Tokom prvog poluvremena Partizan je uglavnom koristio vođstvo za pravljenje kontri i bio znatno opasniji, ali su se u nastavku uloge potpuno promenile, pa je Stojković sprečio i ubedljiviji poraz.

Pohang je prošlu sezonu u Južnoj Koreji završio na trećem mestu na tabeli sa 77 bodova iz 44 utakmice, 19 manje od šampiona Seula, a dva od drugoplasiranog Džeonbuka.

Partizan je u subotu poražen od švajcarskog Ciriha, a u nedelju od ukrajinskog Sevastopolja, od oba sa po 2:1.

Partizan (4-5-1): Stojković , Miljković , Lazevski (Aškovski od 46′), Ivanov, Pauljević, Ilić, Smiljanić, Jojić (Pantić od 53′), Leo (Andrija Živković od 63′), Saša Marković (Ninković od 46′), Šćepović (Mitrović od 63′).

Klupa: Živković, Stanković, Aškovski, Ninković, Janković, Andrija Živković, Pantić, Mitrović.

Nakon toga duela sa Pohangom, "crno-beli" će odigrati još pet mečeva, protiv: Karpata (30. januar), Admire (1. februar), Đangsu Saintija Dragana Okuke (3. februar), Liteksa koji vodi legendarni Hristo Stoičkov (5. februar) i bivšeg tima Ljubiše Tumbakovića Šandong Lunenga (6. februar) koje vodi Radomir Antić.

Tok meča:

Partizan je tokom vikenda imao velikih problema sa realizacijom, ni jedan od dva gola nije došao iz igre, iz akcije, ali je već u šestom minutu protiv Pohanga konačno i to proradilo.

Marko Šćepović, koji je u nedelju pogodio iz slobodnog udarca protiv Sevastopolja, napravio je dva driblinga, otvorio prostor na 18 metara od gola, te sjajnim udarcem je poslao u ugao, pored nemoćnog golmana Da-sol Kima.

Odbrane su bile u prvom planu na startu meča, a južnokorejski tim je kontrolisao loptu. Partizan je iz kontri pravio probleme rivalu. Nije bilo mnogo šansu u prvih pola sata, nakon gola tek je u 29. minutu Pohang zapretio, ali je Park Sungho šutirao pored gola.

Usledilo je desetak minuta sa konačno malo više uzbuđenja, Pauljević je dobro šutirao sa 18 metara, ali pored gola, da bi potom sjajnu šansu propustio Šćepović, koji je nakon kornera i kratko izbijenoj lopti šutirao iz trka, ali je Von-il Kim sa gol-linije izbacio loptu u polje.

Kraj prvog poluvremena doneo je veliki preokret rezultata, Pohang je za pet minuta poveo 2:1.

Prvo je u 42. minutu Sung-ho Park posle dubinskog pasa grudima primio loptu, ostao sam na deset metara, te žestokim udarcem savladao Stojkovića. U prvom minutu sudijske nadoknade Mu-jul Go je posle još jedne duge lopte pobegao odbrani Partizana, te sa desetak metara je plasirao u mrežu. Stojković je zakačio, ali nije zaustavio.

Drugo poluvreme

U drugom delu Aškovski je zamenio Lazevskog, a Ninković Markovića.

Partizan je krenuo žustrije ka protivničkom golu, ali su iz kontri Korejci bili vrlo opasni, Stojković je posle jednog dobrog centaršuta boksovanjem spasao mrežu, da bi nekoliko minuta kasnije strelac drugog gola Mu-jul Go šutirao pored same stative.

Između te dve šanse Miloš Jojić uvredio je sudiju i dobio crveni karton, pa je priliku dobio Pantić.

Eliomar i Šćepović ustupili su u 62. minutu mesto Andriji Živkoviću i Aleksandru Mitroviću. Partizanu terenska inicijativa ne donosi prilike, dok korejski tim uglavnom preti iz kontri.

Najbolju šansu u drugom poluvremenu Partizan je imao u 74. minutu, kada je iz slobodnog udarca sa 25 metara Ninković šutirao odmah pored stative.

Pet minuta kasnije Ninkovića grubo ruši Mu-jul Go, posle čega sudija i strelcu pokazuje crveni karton.

Šanse i dalje stvaraju samo Korejci i to šutevima izvan šesnaesterca - Stojković je sjajno odbranio udarac Bae-čun Suna, a dva minuta kasnije je Mjung-džo Li bio blizu sa 25 metara.

Već u sledećem napadu Pohang vodi 3:1 - Partizan je krenuo u napad, odmah po presecanju dodavanja usledila je dubinska lopta, a Čo-han Čo je lako rešio situaciju 1 na 1 sa Stojkovićem.

Ninković je i dalje najaktivniji, ali posle njegovog opasnog kornera Korejci su uspeli da ostanu nesavladani, posle čega zanimljivih situacije više nije bilo, meč se završio rezultatom 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu