Nova vest
Fudbal

Subota, 01.12.2012.

20:49

Dupli preokret UTD na "Madejskom"

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su ekipu Redinga na gostovanju sa 4:3(4:3), u 15. kolu Premijer lige.

Izvor:

Autor:

Default images

Svih sedam golova viđeno je u prvih 35 minuta. Domaći su poveli preko Kanua u 8, da bi Anderson u 13. i Runi, sa penala, u 16. doneli preokret. Ali, samo tri minuta kasnije La Fondre donosi izjednačenje, a Morison u 23. u potpunosti preokeće. Junajted kreće još ofanzivnije, prvo Runi donosi novo izjednačenje posle pola sata igre, da bi Van Persi u 34. minutu postavio konačnih 4:3 za goste.

'Đavoli' su se pobedom na stadionu "Madejski' vratili na prvo mesto, i na najbolji mogući način iskoristili kiks Sitija i pobegli mu na tri boda.

Posle samo osam minuta igre domaći su vodili. Robson-Kanu je posle očajne intervencije Evansa uhvatio odličan volej i doveo svoju ekipu u vođstvo. Nedugo zatim, Ešli jang i Anderson su odlično kombinovali na levoj strani, da bi Brazilac sa 12 metara iskosa snažno šutirao u prvi ugao i savladao Federičija - 1:1.

Samo tri minuta posle izjednačenja, Evans je oboren u kaznenom prostoru a Vejn Runi je bio siguran sa bele tačke za 2:1. Nije se Reding uplašio, krenuli su domaći opet dosta ofanzivno. Posle još jedne loše intervencije odbrane Junajteda La Fondr je ostao sam na pet metara i glavom savladao Lindegarda za izjednačenje.

'Plemići' su svoj treći pogodak postigli na identičan način kao i drugi. Samo je ovoga puta Šori iz kornera pogodio Morisona - 3:2. Nastavila se u odličnom ritmu sa puno šansi i odličnih poteza, ali i dosta grešaka sa obe strane.

Na novi pogodak se nije dugo čekalo. Posle pola sata igre, Evra i Ešli Jang su razmenili odličan dupli pas, da bi Francuz odlično po zemlji zavrnuo na pet metara, a Runi svojim drugim golom doneo novo izjednačenje - 3:3.

Konačnih 4:3, iako se to u tom trenutku nikako nije činilo, postavlja Robin Van Persi u 34. minutu, posle odlične asistencije. Kerik je proigrao Runija, koji je bio leđima okrenut golu na nekih 25 metara, da bi on 'štiklom' prosledio loptu do Holanđanina koji hladnokrvno matira Italijana.

Momci Aleksa Fergusona su ovim mečom još jednom potvrdili da su majstori preokreta. Naime, ekipa sa "Old Traforda" je na 22 susreta ove sezone gubila na čak 14 mečeva, a zaključno sa mečom protiv Redinga 10 puta su uspeli da rezultat preokrenu u svoju korist.

U ponedeljak od 16 časova na programu je meč između Noriča i Sanderlenda, dok kolo dan kasnije zatvaraju Njukasl i Vigan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu