Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.11.2012.

13:01

Jagodina za istoriju, Voša jedva

Fudbaleri Jagodine, Javora i Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, a poslednji polufinalista će biti odlučen u duelu Crvene zvezde i OFK Beograda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle 90 minuta plasman u polufinale je izborila samo Jagodina, koja je slavila sa 1:0 protiv Rada na Banjici.

Vojvodina je do mesta u polufinalu došla posle velikog preokreta i penala protiv Spartaka, pošto je posle regularnog dela bilo 1:1. U penalima je bilo 5:4, isto kao i u duelu Javora i Borca, gde posle 90 minuta nije bilo golova.

Poslednji polufinalista Kupa Srbije biće poznat posle duela Crvene zvezde i OFK Beograda, koji se igra od 16 časova na stadionu ’crveno-belih’.

Zbog rezultata u poslednje vreme u Jelen Superligi, rezultat meča na Banjici nije iznenađujući, a Jagodina je teško došla do pobede, posle tesne igre tokom celog meča. Jagodini je pobedu doneo Lepojević golom u 61. minutu, a Rad potom nije uspeo da uzvrati i preokrene.

U Subotici, Spartak je vodio golom Puškarića u u 30. minutu i to je ujedno bio jedini gol koji je postignut u prvom poluvremenu na tri utakmice koje su igrane u terminu od 13 časova. Baš kada se činilo da su Subotičani obezbedili plasmam, Oumaru je izjednačio u 89. minutu, a potom je doneo i plasman Vojvodini u polufinale, pošto je postigao odlučujući penal za 5:4 u seriji.

Tokom susreta u Čačku, između Borca i Javora, mreže su mirovale, pa je pobednik odlučen posle izvođenja jedanaesteraca, u kojima je tim iz Ivanjice slavio sa 5:4. Odlučujući pogodak za goste postigao je Ostojić.

Prve utakmice polufinala nacionalnog Kupa na programu su 13. marta, revanši su 17. aprila. Finale je zakazano za 8. maj.

Četvrtfinale Kupa Srbije:
Borac – Javor 0:0 (4:5 penali)
Rad – Jagodina 0:1
Lepojević 61
Spartak – Vojvodina 1:1 (4:5 penali)
Puškarić 30 - Oumari 89
Crvena zvezda – OFK Beograd 16.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve