Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.11.2012.

21:45

Poslednji voz za Spartak i Benfiku

Ekipe Barselone i Seltika imaju priliku da posle utakmica petog kola Lige šampiona u grupi G obezbede prolaz u narednu fazu takmičenja.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Barselona može da to pitanje reši u prvom meču dana u Moskvi, kada će od 18 časova igrati sa Spartakom. Gosti imaju devet bodova, dok Rusi imaju samo tri.

Meč u Lisabonu biće mnogo zanimljiviji, jer Benfika posle četiri kola ima isto toliko bodova, dok bi Seltiku i bod značajno pomogao da se nađe u četvrtini finala. Škoti imaju sedam bodova i drže drugu poziciju.

Barselona je i pored neverovatne igre u Glazgovu izgubila od Seltika 2:1, ali će priliku za popravni iamti u Moskvi.

Trener Katalonaca Tito Vilanova je istakao da zna kako Unaj Emeri radi i da čak ni moskovsko vreme ne bi smelo da utiče na igru njegovog tima.

"Znam kako Emeri vodi ekipu. Njegovi timovi napadaju i brane se dobro. Nismo se skorije susretali, pa mi moglo da bude nekih iznenađenja. Ruski timovi dosta ulažu i kupuje dobre i skupe igrače. Teško je igrati u Rusiji, jer tamo sada ima dosta dobrigh trenera i igrača, a i vremenski uslovi su drugačiji. Mi smo nedavno igrali po hladnom vremenu, ali ako želiš da pobediš u ligi šampiona, moraš da savladaš svakoga", rekao je Vilanova.

Barselona će igrati u jakom sastavu, jer su bodovi protiv Spartaka bitni da se overi prolaz dalje. U tim se posle dužeg vremena vratio Pujol, a u Moskvu nisu otputovali BartrZa, Alkantara, Kuenka, Adriano i Muniesa.

S druge strane Emeri ima dosta problema sa povređenim igračima.

Artem Dziba neće igrati zbog povrede butnog mišića, Ejdan Megidi se žali na bol u stopalu, golman Rebrov se još oporavlja od povrede, dok Biljatedinov još nije dovoljno oporavljen.

"Igramo protiv Varselone i to je dovoljan podatak da će meč biti težak. Imamo razloga za optimizam, jer i mi imamo jak tim i pobedili smo na dva od poslednja tri meča. Pokušaćemo da iskoristimo svoje šanse i nametnemo svoj način igre. Cilj su nam sva tri boda, jer želimo da igramo u Evropi i na proleće. Biće malih promena u sastavu zbog povreda Dzibe i Megidija", rekao je Unaj Emeri.

Prvi meč u Barseloni domaći tom je dobio sa 3:2, i pored vođstva gostiju od 2:1

Benfika ima pet trijumfa na poslednjih pet mečeva i u dobroj formi dočekuje Seltik. Bod bi Škotima značio siguran ostanak u Evropi, ali i verovatno prolaz dalje. To znaju i treneri obe ekipe.

"Seltik je trenutno u boljoj poziciji od nas i Spartaka. I mi možemo dalje, ali moramo da pobedimo. Jaki su i kod kuće i na strani, ali naročito na njihovom terenu zbog fantastične atmosfere. I naši navijači su sjajni, tako da i mi imamo svoje adute. Mislim da će taktiku prilagoditi situaciji na terenu, jer je njima i bod dovoljan. Mislim da će se braniti i protiv nas, ali ne kao na meču sa Barselonom i da će svoju šansu tražiti iz prekida", rekao je Žorge Žezus, trener Benfike.

Trener Seltika Nil Lenon zna kako je igrati u Lisabonu.

"Meč protiv Barselone je bio dobar, ali ima da se igra još dva. Igrao sam ovde 2007. godine i znam kako je. Moramo dobro da odigramo odbranu i napadamo kad god nam se pruži prilika. Imamo dobru šansu da se već sada probijemo dalje, ali posao ni izbliza nije gotov. U Glazgovu smo odigrali sjajan meč. Nemanja Matić je bio odličan u odbrani, kao i ostali odbrambeni igrači", rekao je Lenon.

Lenon još ne zna da li će moći da računa na Komonsa koji se žali na povredu noge, dok Forest, Izagir i Ronje sigurno neće biti u timu.

S druge strane trener Benfike ne može da računa samo na Pabla Aimara.

Poslednja dva puta kada je Seltik prolazio u osminu finala LŠ, bilo je kada su igrali u istoj grupi sa Benfikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu