Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.11.2012.

20:00

Šansa za BATE, Bajern u Valensiji

U petom kolu grupe F Lige šampiona, BATE Borisov dočekuje Lil, dok je u Španiji na programu derbi između Valensije i Bajerna.

Izvor:

Autor:

Default images

BATE, koji je ove sezone došao do prve pobede u LŠ, ima priliku da se trijumfom nad, gotovo eliminisanim, Lilom uključi u borbu za prolazak u narednu fazu.

U drugom meču nas očekuje veliki derbi na ’Mestalji’. Valensija i Bajern dele prvo mesto u grupi, tako da nas sigurno očekuje izuzetno uzbudljiv i zanimljiv meč.

BATE Borisov – Lil (18.00), Stadion „Dinamo“

BATE je pobedom protiv Lila u Francuskoj stigao do prve pobede u najelitnijem klupskom takmičenju. Belorusi su na krilima tog rezultata nastavili sa dobrim igrama, da bi u narednom kolu šokirali ceo fudlaski svet pobedom nad Bajernom od 3:1.

Eventualnom pobedom bi se ozbiljno uključili u borbu za jedno od prva dva mesta. Sedmostruki uzastopni prvak Belorusije samo je jednom poražen na domaćem terenu u evropskim takmičenja ove sezone, i to od Valensije sa ubedljivih 3:0.

Ekipa Lila ove sezone igra dosta promenjivo u domaćem šampionatu. Čini se da su sve podredili Ligi šampiona u kojoj i dalje čekaju osvajanje prvog boda. Francuzi imaju i dalje teoreske šanse da izbore proleće u Evropi, ali im je za to potrebna pobeda protiv BATE, kao i trijumf nad Valensijom u poslednjem kolu, uz poraz Belorusa na ’Alijanc Areni’.

Valensija – Bajern (20.45), Stadion „Mestalja“

Na’ Mestalji’ nas očekuje derbi starih znalaca. Naime, Valensija i Bajern su se do sada sastajali osam puta, a ’bavarci’ imaju pet pobeda dok su ’slepi miševi’ samo jednom izašli kao pobednici. Najznačajnija pobeda Nemaca je sigurno u finalu Lige šampiona 2001. godine, kada su posle boljeg izvođenja penala stigli do trofeja.

Bajern je na otvaranju nove sezone bio bolji od Valensije sa 2:1, a predstojeći meč ima mnogo veći značaj. Ekipe dele prvo mesto sa po 9 bodova, i ekipa koja trijumfuje imaće gotovo obezbeđeno prvo mesto. Obe ekipe nemaju problema sa povređenim igračim.

Tabela:
1. Bajern 3 0 1 10:5 9
2. Valensija 3 0 1 10:4 9
3. BATE 2 0 2 8:9 6
4. Lil 0 0 4 2:12 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu