Nova vest
Fudbal

Subota, 17.11.2012.

10:35

I Štimac zove Gotovinu i Markača

Selektor Hrvatske Igor Štimac pozvaće generale Antu Gotovinu i Mladena Markača da izvedu početni udarac na meču sa Srbijom 22. marta 2013.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Taj meč igra se u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Hrvatski mediji preneli su izjavu Štimca koji je došao u Pakoštane kod Zadra, rodno mesto Gotovine, da bi se sreo s njegovom rodbinom.

Dvojica generala, koji su u petak oslobođeni većinom glasova članova žalbenog veća Haškog tribunala, najpopularnije su ličnosti u Hrvatskoj. Pored toga što im je priređen službeni doček na aerodromu i prijem kod predsednika Hrvatske Ive Josipovića, dvojica generala bila su pozdravljena i na masovnom skupu na centralnom Trgu bana Jelačića u Zagrebu, kao i na misi u katedrali koju je služio kardinal Josip Bozanić.

Svima njima pljušte pozivi, počevši od onog vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe da se uključe u kolonu sećanja i komemoraciji za žrtve koja će se u nedelju biti održana u tom gradu na godišnjicu zauzimanja Vukovara koje su izveli JNA i dobrovoljačke snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu