Nova vest
Fudbal

Petak, 09.11.2012.

10:13

Okršaj titana: Kavani prati Falkaa

Četvrto kolo Lige Evrope obeležilo je nekoliko pojedinaca, ali je najbolji učinak ostvario Urugvajac Edison Kavani.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle nekoliko nedelja njegovog "mirovanja", Kavani je ponovo eksplodirao i sa četiri gola doneo Napoliju pobedu nad Dnjiprom od 4:2, iako su Ukrajinci vodili 2:1 do 77. minuta.

Kavani je tako postao tek drugi igrač koji je bio strelac četiri gola u jednom meču Lige Evrope, posle Radamela Falkaa koji je u dresu Porta napunio mrežu Viljareala (5:1) 2011. godine.

Kakav je Kavanijev učinak pokazauje i podatak da je čak 16 klubova u Ligi Evrope u prva četiri kola postiglo ukupno četiri ili manje golova.

U četvrtak je sjajan bio i Džermejn Defo koji je ostvario het-trik u pobedi Totenhema nad Mariborom sa 3:1, dok je u Beogradu blistao Fredi Guarin sa dve asistencije i golom za Inter protiv Partizana (3:1).



Urugvajskom internacionalcu ovo je treća sezona u Napoliju, a do sada je postigao 79 pogodaka.

"Maradonin rekord? Polako, ali sigurno mu se približavam, a verujem da mogu da ga dostignem i prestignem. Uvek je lep osećaj kada postignete gol, pogotovo kada ste napadač. Ipak, Napoli ne zavisi od mene, ne bi trebalo zaboraviti da uvek imam dobre asistente", kazao je Edison Kavani italijanski medijima.

Posle četiri kola Lige Evrope, Kavani je prvi strelac takmičenja sa pet pogodaka, a prvi pratilac Urugvajca je Argentinac Raul Bobadilja iz Jang Bojsa sa četiri gola. Po tri gola postiglo je 13 fudbalera, među kojima je i Srbin Nikola Đurđić iz Helsingborga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu