Nova vest
Fudbal

Subota, 20.10.2012.

19:52

Kaseres i Pogba srušili Napoli

Fudbaleri Juventusa pobedili su Napoli sa 2:0 (0:0) u derbiju osmog kola italijanske Serije A.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Trijumf torinskoj ’Staroj dami’ doneli su rezervisti – Martin Kaseres u 80. minutu i Pol Pogba dva minuta kasnije.

Juventus je sada usamljen na vrhu tabele sa 22 boda, a Napolitanci su drugi sa tri boda manje. U drugoj utakmici dana Lacio je savladao Milan na svom terenu sa 3:2.

U veoma dinamičnom meču u Torinu prvu šansu imao je Đovinko već na startu, Juve je do kraja poluvremena imao inicijativu i propustio je nekoliko prilika, mada je i na drugoj strani Kavani pogodio stativu iz slobodnog udarca.

U 53. minutu Markizio je pravovremenim startom sprečio gol Pandeva, a samo minut kasnije Đovinko je propustio još jednu u nizu prilika, kada je šutirao tik pored stative.

Usledile su solidne šanse Matrija i Kavanija, a onda je u 80. minutu stadion Juventusa ’eksplodirao’ – Pirlo je izveo korner, a najviši u skoku bio je Martin Kaseres i glavom je zatresao mrežu De Santisa.

Samo dva minuta kasnije još jedan rezervista obezbedio je trijumf Juveu – 19-godišnji Pol Pogba uhvatio je fantastilčan volej levom nogom i pogodio donji desni ugao.

Do kraja je Napoli imao još jednu šansu, ali ostalo je 2:0 i Juventus je došao do zasluženog trijumfa.

Fudbaleri Lacija pobedili su Milan sa 3:2 u jednom od derbija osmog kola italijanske Serije A i potvrdili da se nalaze u odličnoj formi. Golove za Rimljane postigli su Hernanes u 25, Kandreva u 41. i Klose u 49. minutu, dok su strelci za rosonere bili De Jong u 61. i El Šaravi u 79. minutu.

Milan već ima pet poraza, osvojio je samo sedam bodova i sigurno je da se treneru Masimilijanu Alegriju ponovo "drma klupa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

6 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu