Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.10.2012.

15:48

Miha: Biće promena za Makedoniju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović najavio je promene u timu za meč sa Makedonijom, ali ne i u sistemu igre.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Ovom izjavom Mihajlović je najavio da će njegov tim u Skoplju igrati vrlo ofanzivno.

"Sigurno je da će nešto da se promeni, neće izaći istih 11 fudbalera kao protiv Belgije. Nećemo promeniti naš sistem i napašćemo Makedoniju", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u Skoplju.

On je dodao da je zadovoljan kako je ekipa reagovala posle ubedljivog poraza od Belgije u Beogradu.

"Ekipa je reagovala dobro posle te utakmice, svima je bilo žao. Uvek gledam da je čaša do pola puna, a ne prazna. Igramo sve bolje, uzimajući u obzir s kim smo se sastali prošlog petka, sigurno da je prvih 60 minuta tog meča najbolja igra naše reprezentacije do sada".

Selektor Srbije izjavio je i da je razgovarao sa najiskusnijim igračima, Aleksandrom Kolarovim i Branislavom Ivanovićem, koje je označio kao glavne krivce za poraz od Belgije.

"U subotu sam pričao sa njima i analizirali smo utakmicu. Na igračima je da shvate šta je bilo dobro, a šta ne", objasnio je on.

Mihajlović je rekao da ne razmišlja o odlasku sa klupe Srbije.

"Radim svoj posao dok god imamo šanse da se kvalifikujemo. Naš posao zavisi od rezultata, ali uopšte ne razmišljam o tome da se nećemo plasirati na Svetsko prvenstvo", istakao je on.

Selektor Srbije dodao je da su netačne priče po kojima u nacionalnom timu igraju fudbaleri čiji menadžer je Falji Ramadani.

"Ja forsiram igrače koje mislim da su zaslužili, ne zanima me ko su im menadžeri", zaključio je Mihajlović.

Štoper Srbije Matija Nastasić istakao je da ga ne zanima što u timu Makedonije neće biti najboljeg napadača Gorana Pandeva.

"Makedonija ima i druge opasne napadače pored Pandeva koji će dati sve od sebe da postignu gol. Naš zadatak je da ih zaustavimo u toj nameri”, rekao je Nastasić.

Njegov saigrač Dušan Tadić istakao je da bi pobeda u Skoplju "neutralisala" poraz protiv Belgije.

"Ne smemo se zalećemo, jer može da nam se desi isto što i protiv Belgije. Moramo da budemo mirni, fokusirani, jednostavno imamo 90 minuta da pokažemo ko je bolji", poručio je Tadić.

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Makedonije i Srbije igra se u utorak od 20.30 u Skoplju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu