Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.10.2012.

20:26

U21: Engleska - Srbija (B92, 19.00)

Mlada fudbalska reprezentacija sastaje se od 19 časova u Noriču sa nacionalnim timom Engleske u prvom meču baraža za Evropsko prvenstvo, uz prenos na TV B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u baraž ušla kao pobednik grupe 4, uz pet pobeda i tri remija, dok su Englezi u grupi 8 takođe bili prvi, uz sedam pobeda i jedan poraz.

Nagrada za pobednika dvomeča, koji se u utorak okončava u Kruševcu, biće mesto na završnom turniru, zakazanom za period od 15. do 28. juna u Izraelu.

Meć će se igrati na stadionu Karou Roud, koji je mladim Englezima za sada srećan, jer su na njemu 2007. pobedili Slovačku 5:1, a pre dve godine Rumuniju 2:1.

"U21 tim je uvek užovao da igra ovde, pa sam i ja oduševljen zbog povratka. Norič Siti je uvek imao sjajnu fudbalsku etiku i odličan teren za igru. Ovde su navijači veoma strasni, ali nikada nisu neprijateljski raspoloženi. Navijači dolaze da bodre svoj tim i prave dobru atmosferu", rekao je selektor Stjuart Pirs.

Obe ekipe suočile su se sa problemom u vidu A selekcija, koje su preuzele po nekoliko bitnih igrača, koji su mogli da pomognu u baražu.

Englezi su lišeni pomoći Džeka Vilšira, Aleksa Okslejda Čemberlejna, Danija Velbeka, Fila Džounsa, Kajla Vokera i Rajana Bertranda, koji nastupaju za A selekciju (ili bi za nju igrali da nisu povređeni), ali je Roj Hodžson svom mlađem kolegi stjuartu Pirsu prepustio Džordana Hendersona, Džeka Rodvela i golmana Džeka Batlenda, koji su ove godine već igrali za A tim.

"Prioritet je isključivo dobar rezultat i plasman na završni turnir EP. Analizirali smo ih, opasni su iz prekida i u duel igri. Imaju dosta uigranih akcija pa će biti borbe po čitavom terenu. Međutim, šansu tražimo u revanšu", rekao je Ognjen Mudrinski.

Slično je i sa našom selekcijom. Umesto o mladim Englezima Matija Nastasić, Nenad Krstičić, Filip Đuričić, Aleksandar Ignjovski, Lazar Marković i Marko Šćepović ove noći će razmišljati o belgijskim Crvenim đavolima.

Srpski tim sleteo je u Englesku u sredu, a Aleksandar Janković vrši završne pripreme. Za to vreme domaći igrači vreme provode na interesantan način – posetom trkama u spidveju, koje su veoma popularne u tom regionu (Ist Anglija).

Obe selekcije imaju svetlu tradiciju takmičenja na turnirima mladih selekcija – SFRJ je bila prvi šampion (1978), a Engleska u prvoj polovini osamdesetih osvojila takmičenje dva puta.

Engleska je igrala na tri prethodna turnira, prošle godine je ispala u grupi, a dve godine ranije stigla je do finala, gde je doživela debakl od Nemačke.

Naš tim je od 2004. do 2007. stigao u dva finala i jedno polufinale EP, ali je prošli šampionat u Danskoj propustio.

Izrael je obezbedio mesto na EP kao domaćin, a preostalih sedam timova saznaćemo posle baraža.

Prva dva meča odigrana su u četvrtak:

Senec: Slovačka – Holandija 0:2
Burgos: Španija – Danska 5:0

U petak se igraju još četiri utakmice:

Češka – Rusija (Jablonec, 16.00)
Nemačka – Švajcarska (Leverkuzen, 18.00)
Norveška – Francuska (L’Avr 18.45)
Italija – Švedska (Peskara, 21.00)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve