Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.10.2012.

20:09

Pirs pozvao Sterlinga i Pauela

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Engleske Stjuart Pirs objavio je spisak igrača za meč sa Srbijom u baražu za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Engleska će u prvoj utakmici dočekati Srbiju 12. oktobra na stadionu Karou roud u Noriču, dok će se revanš igrati četiri dana kasnije u Kruševcu.

Pirs je pozvao trojicu debitanata, Rahima Sterlinga iz Liverpula, Nika Pauela iz Mančester junajteda i Androsa Taunsenda iz Totehnema. Englezi su u baraž ušli kao pobednici grupe, sa 7 pobeda i porazom od Belgije.

Na spisku su:

golmani: Ben Ejmos (Hal), Džek Butland (Birmingem), Deklan Rad (Norič), Džejson Stil (Midlsbro);

odbrambeni igrači: Rajan Benet (Norič), Stiven Koker, Adam Smit (Totenhem), Natanijel Klajn (Sautempton), Kreg Doson (VBA), Tom Lis (Lids), Džek Rodvel (Mančester siti), Dani Rouz (Sanderlend), Andre Vizdom (Liverpul);

vezni igrači: Džordan Henderson, Džondžo Šelvi, Rahim Sterling (Liverpul), Vilfred Zaha (Kristal Palas), Henri Lansberi, Džoš Mekekran (Midlsbro), Nik Pauel (Mančester junajted), Tom Ins (Blekpul);

napadači: Nejtan Delfuoneso (Blekpul), Marvin Sordel (Bolton), Andros Taunsend (Totenhem), Konor Vikam (Sanderlend).

Selektor Pirs je rekao da će Srbija učiniti sve da se nađe na Evropskom prvenstvu koje će se održati sledeće godine u Izraelu.

"Srbija je nepobedjena u grupi i to oslikava koliko će nam teško biti. Imaju nekoliko veoma dobrih igrača, a njih sedmorica stigli su tokom kvalifikacija do A reprezentacije. Srbija je tri puta u poslednjih 10 godina došla bar do polufinala, a s obzirom da na prošlom nisu učestvovali, učiniće sve kako bi se našli u Izraelu", rekao je „Sajko“.

On je dodao da bi bilo teško njegovoj selekciji koju god reprezentaciju da je izvukla u baražu.

"Bez obzira sa kim igrate u ovoj fazi takmičenja, biće vrlo teško. Ostalo je još 14 reprezentacija koje će se boriti za sedam mesta, pored domaćina Izraela", kazao je selektor Engleske.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 28. juna 2013. godine u Izraelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu