Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.09.2012.

16:12

Vidić van terena dva meseca

Kapitenu Mančester Junajteda Nemanji Vidiću predstoji nova pauza od dva meseca zbog operacije meniskusa.

Izvor:

Autor:

Default images

Vidić je propustio pobedu Mančestera protiv Liverpula minulog vikenda, ali se odmah nakon meča pojavila informacija da je uzrok propuštanja meča stvar rotacije, a ne eventualne povrede.

"Vidić je operisao meniskus desnog kolena i ostaće van terena narednih osam nedelja. Menadžer Ferguson je iz predostrožnosti poštedeo Vidića za vikend zbog bola u kolenu, ali kasnije analize pokazale su da je neophodan hiruški zahvat"

Kapiten 'đavola' je propustio veći deo prošle sezone posle povrede u meču Lige šampiona protiv Bazela u decembru, kada je povredio ukrštene ligamente kolena. Ovog puta povreda nije toliko ozbiljna, ali će morati da pauzira dva meseca.

Koliko Vidićeve česte povrede, u poslednjih dve godine, utiču ne samo na njegove nastupe i formu, već i na homogenost ekipe i rezultate Junajteda najbolje govore procentualni podaci.

Naime, u poslednje dve godine, ekipa sa 'Teatra snova" je dobila 72% utakmica kada Srbin nije bio u timu, a trijumfovala u 64% slučajeva kad je bio član startnih jedanaest. Opet, tu je i drugi podatak, kada Nemanja nije bio u timu 'đavoli' su gubili 16,7% mečeva, a sa njim u timu 8,9%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu