Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.09.2012.

13:19

Liverpul širi kapacitet "Enfilda"

Upravni odbor Liverpula bi trebao vrlo uskoro da odobri početak radova koji će uvećati kapacitet "Enfilda" na 60.000 mesta.

Izvor:

Autor:

Default images

Ceo projekat bi trebao da košta oko 150 miliona funti, a cela priča je započeta pre 10 godina.

Prvobitni plan je bio da se izgradi novi stadion, ali su Tom Hinks i Džordž Žile, bivši vlasnici Liverpula, stopirali projekat. Na kraju se odustalo od novog stadiona i rešeno je da se renovira čuveni 'Enfild'. Zanimljivo je da bi 'crveni' novi stadion delili sa gradskim rivalom Evertonom.

Pored proširenja kapaciteta stadiona za 'obične' navijače, očekuje se i izgradnja novih sedam hiljada 'korporativnih' mesta.

Priča oko novog stadiona je pokrenuta na dan utakmice sa velikim rivalom Mančester Junajtedom. Naime, "Enfild" trenutno prima 45 hiljada gledalaca, i pri punom kapacitetu kao što je slučaj za meč sa Junajtedom, donosi Liverpulu 1,5 miliona funti.

To je duplo manje od prihoda Mančestera kada se igra na 'Old trafordu', oko 3 miliona funti. Najveći problem za Liverpul predstavlja nedostatak korporativnih sedišta, koja donose mnogo veću zaradu, a Liverpul ih ima najmanje u odnosu na ostale velike klubove sa ostrva.

Jedan od savetnika u upravnom odboru Liverpula je progovorio o trenutnoj situaciji.

"Može se reći da smo blizu odluke da renoviramo postojeći stadion, od izgradnje novog se odustalo zbog nekolicine razloga, ali o tome ćemo kada UO odobri novi projekat"

Meč između Liverpula i Mančestera je na programu u nedelju od 14.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve