Nova vest
Fudbal

Petak, 21.09.2012.

21:51

PL: Nedelja, dan derbija

Narednog vikenda se utakmicama petog kola nastavlja Premijer liga Engleske, najzanimljiviji mečevi kola su na programu na "Enfildu" i "Etihadu".

Izvor:

Autor:

Default images

Vodeći Čelsi, posle teške utakmice sa Juventusom, dočekuje neugodni Stouk, dok petoplasirani Svonsi dočekuje Everton.

Oba superderbija su na programu u nedelju. Nedeljni program, od 14.30, otvaraju Liverpul i Manćester Junajted, zatim od 17.00 sastaju Mančester Siti i Arsenal. Od ostalih duela, zanimljivo bi moglo da bude u Londonu, gde Totenhem dočekuje silno pojačani KPR.

Svakako da će najviše pažnje privući nedeljni derbi mečevi, ali ne treba zapostaviti ni druge mečeve uvek zanimljive i uzbudljive Premijer lige.

Liverpul, posle goleade u Bernu i pobede nad Jang Bojsom od 5.3, u dobrom raspoloženju dočekuje jednog od najvećih rivala u domaćem prvenstvu. 'Crveni' su tradicionalno loše strartovali u prvenstvu, dva remija i dva poraza, i protiv velikog rivala će juriti prvu pobedu. Sa druge strane ekipa Aleksa Fergusona je savlada Galatasaraj sa 1:0 u okviru Lige šampiona, i želi da nastavi trijumfalni niz posle poraza od Evertona u prvom kolu. Iako je bilo naznaka da će se Vejn Runi oporaviti od povrede i zaigrati protiv Liverpula, u Mančestreru su odlučili da ne rizikuju, tako da popularni Vaza neće biti u konkrenciji za tim. Pre početka meča, će kapitenu dveju ekipa, Džerard I Vidić, odati počast žrtvama sa 'Hilsboroua'.

U drugom derbiju nas očekuje meč između aktuelnog prvaka Mančester Sitija i Arsenala. Meč na 'Itihadu' za obe ekipe dolazi posle obaveza u Ligi šampiona. Domaćini su poraženi od Reala u 90. minutu, 3:2, dok je ekipa Arsena Vengera savladala Monpelje sa 2:1 u gostima. Šampion na startu sezone igra dosta promenjivo, dve pobede i dva remija, a menadžer Mačini najavljuje pobedu. Arsenal je posle nešto sporijeg starta ušao u formu, a menadžera gostiju može da raduje sve bolja forma njegovih napadača.

Čini se da Andre Viljas-Boaš, posle remija sa Lacijom bez golova u Ligi Evrope, nema više kredita kod uprave 'pevaca' i utakmica sa KPR-om mu može biti presudna za ostanak na klupi. Gosti su trenutno 18. na tabeli i žele što pre da dokažu da nisu samo skupina skupo plaćenih pojačanja.

Parovi petog kola Premijer Lige:

subota:
Svonsi - Everton (13.45)
Čelsi - Stouk (16.00)
Sautempton - Aston Vila (16.00)
Vest Bromvić Albion - Reding (16.00)
Vest Hem - Sanderlend (16.00)
Vigan - Fulam (16.00)

nedelja:
Liverpul - Mančester Junajted (14.30)
Njukasl - Norič (16.00)
Mančester Siti - Arsenal (17.00)
Totenhem - Kvins Park Rendžers (17.00)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d