Nova vest
Fudbal

Petak, 07.09.2012.

21:46

SP, kval: Pobede Hrvatske i Belgije

Reprezentacija Srbije u subotu će početi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a u petak su poede ostvarili naši glavni rivali.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Hrvatska se dugo mučila protiv Makedonije, ali je u 69. minutu rezervista Nikica Jelavić doneo pobedu "vatrenima".

Belgija je savladala Vels 2:0, a golovi su "pali" iz prekida. "Crveni đavoli" su maksimalno iskoristili prednost igrača više od 26. minuta. Poveli su u finišu prvog poluvremena golom Vensana Kompanija, a pobedu je u finišu potvrdio Jan Vertongen.

U mečevima 2. kola u utorak sastaće se upravo poednici od petka Belgija i Hrvatska u Briselu, dok će Makedonija gostovati Škotskoj. Vels će biti gost Srbiji u Novom Sadu.

Hrvatska nije briljirala na "Maksimiru" ali je ostvarila važnu pobedu na startu kvalifikacija. Selektor Igor Štimac napravio je veliki pogodak uvođenjem u igri Nikice Jelavića koji je 20-ak minuta pre kraja zatresao mrežu.

Luka Modrić, koji je vukao sve konce hrvatske igre proigrao je na drugoj stativi najopasnijeg igrača "vatrenih" na ovom meču, Marija Mandžukića. Napadač Bajerna je glavom odmah na petercu pronašao Jelavića koji je doneo pobedu domaćinu.

"Bili smo strpljivi i dosledni i maksimalno čestitam svojim igračima - neki su bili izvrsni, neki kolosalni, a neki su bili ispod svog nivoa. Ali, zato smo tu mi na klupi da detektujemo anomalije. Prezadovoljan sam reakcijama igrača sa klupe, ali nisam zadovoljan Rakitićem, od koga sam mnogo očekivao, a malo dobio i on gubi svoje mesto u timu", izjavio je posle meča Igor Štimac koji se osvrnuo i na "tribine".

"Sve ovo što se događa oko terena pogađa igrače. Još od susreta u Splitu ambijent je negativan i u njemu je teško igrati. Nisam očekivao ništa bolje s tribina, ali zahvaljujem svima koji su došli. Nažalost, ne mogu uticati na politiku saveza", posredno je Štimac kritikovao visoke cene ulaznica u Zagrebu.

Na pitanje šta očekuje od derbija protiv Belgije u utorak istakao je da tim mora igrati na pobedu da bi osvojio bar jedan bod.



Meč u Kardifu između Velsa i Belgije prelomni momenat imao je već u 26. minutu. Džejms Kolins je isključen, pa su gosti imali brojčanu prednost na terenu.

Iskoristili su je pet minuta pre odmora. Dries Martens je izveo korner sa leve strane, a štoper Mančester Sitija Vensan Kompani je pobegao čuvarima i sa prve stative zatresao mrežu glavom.

Belgijanci su i u finišu drugog poluvremena stigli do gola kojim su potvrdili pobedu. Ponovo je gol postigao defanzivac, ovaj put Jan Vertongen koji je loptu zakucao u mrežu iz slobodnog udarca sa 25 metara.

Vels, sledeći rivač Srbije igrao je u sastavu: Mihil - Kolins, Blejk, Vilijams - Metjuz, Bejl, Ganter, Edvards, Ramzi - Morison, Čurč. U igru su sa klupe ušli Robson-Kanu, Vouks i King.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu