Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.08.2012.

17:01

Konte još uvek bez presude

Trener Juventusa Antonio Konte suočiće se sa podužom kaznom zbog nameštanja utakmica, pošto je dogovor o nagodbi odbijen.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Konte je optužen da je indirektno učestvovao u nameštanju utakmica, jer nije prijavio neragularnosti dok je bio na klupi Sijene. Italijan je tim iz Toskane vodio u sezoni 2010/2011.

Konte je bio spreman da prihvati tromesečnu suspenziju i novčanu kaznu od 200.000 evra, ali je Federalni sud to odbio, smatrajući da kazna nije srazmerna prekršaju.

Smatralo se da će tužilac Stefano Palaci prihvatiti sve dogovore o priznanju krivice, kada je u sredu ujutru počela rasprava, međutim nakon dogovora oko kaznenih bodova za Torino i Vareze, Palaci je odlučio da odbaci nagodbu sa Konteom i Sijenom.

Sijena je bila spremna da prihvati pet kaznenih bodova i novčanu kaznu od 40.000 evra, međutim ona je odbijena.

Pravni tim Juventusa zatražio je da se suđenje poništi, pozivajući se na presudu Federalnog suda iz 1992. po kojoj sudija ne može izreći novu kaznu, ako odbije nagodbu koju su postigle dve strane.

Po svemu sudeći Konte će se suočiti sa dužom kaznom i sasvim je izvesno da neće biti na klupi torinskog kluba na početku sezone. Konteu je zabranjen kontakt sa timom tokom mečeva i davanje izjava za medije.

Do sada pravosnažne su sledeće kazne:

Jedan kazneni bod i novčana kazna od po 30.000 evra dobili su Torino i Vareze. Fudbaler Specije Filipo Korobio i dobio je zabranu igranja od četiri meseca dok Karla Đervasonija iz Pijaćence čeka suspenzija od tri meseca i dvadeset dana. Ista suspenzija plus novčana kazna od 30.000 evra čeka napadača Sijene Marčela Laronda i fudbalera Sampdorije Da Kostu. Dvogodišnju suspenziju dobio je fudbaler AlbionLefea Luiđi Sala , dok će Kristian Stelini, Konteov pomoćni trener, uz dvogodišnju suspenziju morati da plati i dodatnih 30.000 evra. Sportski direktor Sijene Danijele Fađiano suspendovan je četiri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu