Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.07.2012.

13:23

Karadžiću jednoglasno novi mandat

Tomislav Karadžić jednoglasno je reizabran na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, na konstitutivnoj sednici Skupštine FSS.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Na njegov predlog na mesto generalnog sekretara takođe je reizabran dosadašnji gen. sek Zoran Laković.

Karadžić je predložio da član Izvršnog odbora FSS bude Savo Milošević, kao predstavnik reprezentativnog fudbala.

U uvodnom izlaganju pred Skupštinom Karadžić je izneo svoj plan i program za naredne četiri godine u kojem je između ostalog istakao da će do 2020. Beograd dobiti jedan veliki Nacionalni stadion.

On je rekao da se uverio u značaj takvog zdanja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a da mu je predsednik UEFA Mišel Platini u jednoj od ranijih poseta rekao da će EP 2020. možda biti organizovano u 12 gradova, i da bi Beograd mogao biti jedan od kandidata da se odigraju 2-3 utakmice EP.

Pošto Srbija nema ni jedan stadion koji može da zadovolji uslove takvog događaja, FSS će u dogovoru sa državom krenuti u taj projekat.

Karadžić je takođe najavio reogranizaciju Zajednice Superlige, odnosno da će u zajednici Superligaša biti predsednici klubova i generalni sekretari, a ne neki kandidati za koje, kako je rekao, ni on sam ne zna iz kog su kluba. Odgovornost klubova mora biti na najvišem nivou, jer više ne sme da se dešava da se raznorazni delegati oglašavaju u ime klubova, već će morati glavni ljudi klubova da snose odgovornost.

On će takođe će dati predlog da svake nedelje na nekoj od televizija čelnici klubova moraju da odgovaraju za svoje postupke, ukoliko bude prijava nepravilnosti.

Ukoliko se ove sezone do 15. avgusta Zajednica Superligaša ne reorganizuje i ne prihvati predlog, on je spreman da FSS preuzme od Zajednice funkcionisanje Superlige i Prve lige Srbije. Karadžić je istakao da više neće dozvoliti da se predstavnici klubova kriju iza nekih drugih ljudi.

Što se tiče A reprezentacije, Karadžić je rekao da će smatrati uspehom ako se tim plasira na jedno od dva naredna prvenstva, Svetsko 2014. ili Evropsko 2016. On misli da je EP daleko realnija opcija, jer trenutno podmlađujemo selekciju.

Karadžić smatra da možda nije realan plasman na Mundijal 2014, ali da će FSS truditi da napravi odličnu reprezentaciju na čelu sa selektorom Sinišom Mihajlovićem. Takođe je zatražio da se napravi reorganizacije trenerske organizacije jer nemamo dobrih trenera, kao ni dobrih golmana.

U jednom trenutku izlaganja Karadžić se bavio i medijima naglasivši da se pojedini mediji (nije ih imenovao) bave blaćenjem FSS. On je rekao da mu to ne smeta, ali da će od sada morati da odgovaraju za svaku napisanu ili izgovorenu reč jer je nedopustivo da se čelnici Saveza optužuju bez ikakvih osnova. Na sednici Skupštine je doneta odluka da se formira pravni tim koji će reagovati kada se pojave neistine u medijima.

Nakon njegovog izlaganja došlo je do glasanja u kojem ni jedan delegat (ukupno 77) nije bio protiv reizbora Karadžića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije do leta 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu