Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.07.2012.

17:43

LE: Poraz Jagodine na premijeri

Fudbaleri Jagodine izgubili su sa 1:0 (0:0) od kazahstanskog Ordabasija u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor:

Autor:

Default images

Utakmica je odigrana na gradskom stadionu u Jagodini pred oko četiri hiljade gledalaca, a pobedonosni gol za goste postigao je Senegalac Mansur Gaj u 85. minutu.

Revanš meč je na programu za sedam dana, u četvrtak 12. jula u Šimkentu.

Jagodinci su imali inicijativu u prvih pet minuta meča i izveli tri slobodna udarca sa desne strane, ali nisu uspeli da stvore pravu priliku. Prvu gol šansu imali su Kazahstanci u osmom minutu kada je kapiten Aširbekov sa tri metra šutirao preko gola.

U jedanaestom minutu Ordabasi je imao slobodan udarac sa 30ak metara, ali je Bondžulić bio siguran. Jagodina je prvu priliku imala u 19. minu kada je posle kornera u prilici bio Mudrinski, a zatim je i Tomić šutirao glavom preko gola.

Prvi korner Kazahstanci su izveli u 23. minutu, ali je centaršut Gaja bio neprecizan. Jagodinci su preko Gogića u 28. minutu pokušavli da ugroze gol Bekabaeva, ali bez uspeha.

U 32. minutu Dragan stojkov je sa 25 metara iz slobodnog udarca ubacio loptu u šesnaesterac, ali su gosti bez problema intervenisali. Četiri minuta kasnije usledio je još jedan neuspešan slobodan udarac za Jagodince.

Bivši fudbaler Jagodine, a sada igrača Ordabasija Aleksandar Trajković u 45. minutu je loptu iz auta ubacio u šensaesterac Jagodinaca, ali je ona završila u gol autu.

Prvo poluvreme je odigrao na veoma visokoj temperaturi, bez pravih šansi na obestrane, osim one koju su Kazahstanci imali u osmom minutu.

Prvi šut ka golu u drugom poluvremenu Jagodinci su uputili u 52. minutu kada je Dukić šutirao pored gola. Dva minuta kasnije Kazajstanci su imali dva kornera u nizu, ali nisu ugrozili gol Bondžulića.

Stojkov je u 60. minutu izveo slobodan udarac sa leve strane, ali je Bekabaev lako uhvatio loptu. Pola sata pre kraja meča trener gostiju Vasiljevič napravio je prvu izmenu, Babatunde je zamenio Tacimbetova.

Simo Krunić je dvostruku izmenu napravio u 68. minutu, kada su Kostić i Nikodijević zamenili Mudrinskog i Đenića. Stojanović je šutirao u 71. minutu, rezervista Nikodijević šest minuta kasnije, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Gosti su postigli pobednosni gol u 85. minutu preko Senegalca Mansura Gaja, a samo minut pre gola u igru je ušao nekašadašnji napadač Jagodine Vladimir Đilas.

Do kraja meča Aleksandar Živanović je mogao da postigne izjednačujući gol, ali je meč završen rezultatom 1:0 za goste.

Jagodina: Bondžulić, Dukić, Projić, Tomić, Živanović, Gogić, Stojkov, Stojković (Milenković), Stojanović (k), Đenić (Nikodijević), Mudrinski (Kostić).
Ordabasi: Bekabaev, Mvesingva, Trajković, Pakoliuk, Karpovič, Aširbekov (k), Gaj, Kasjanov, Tacimbetov, Adiberkov, Arouri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu