Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.07.2012.

14:20

Davor Šuker predsednik FS Hrvatske

Bivši hrvatski reprezentativac Davor Šuker izabran je za predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Šuker je na Skupštini HNS izabran jednoglasno, a na mestu predsednika zameniće Vlatka Markovića posle više od 13 godina vladavine.

Šuker je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao dva meča, dok je u dresu Hrvatske na 69 utakmica postigao 45 golova.

Često kritikovani Marković izjavio je da Savez ostavlja u dobrim rukama.

"Ceo život posvetio sam fudbalu. Da sam kao predsednik samo napravio Kuću fudbala, bilo bi dovoljno. Siguran sam da me nasledjuje pravi čovek, koji je bio vrhunski fudbaler i intelektulac", rekao je Marković.

Šuker je nakon izbora rekao da mu je cilj da hrvatski fudbal podigne na najviši nivo, kao i da se obračuna sa huliganima.

"Moja nova obaveza je da čuvam vrednosti koje imamo, trudiću se da dostignem uspehe Markovića. Svesni smo problema hrvatskih klubova, uradićemo sve da to popravimo, da održimo popularnost fudbala", rekao je 44-godišnji Šuker.

On je najavio da će upoznati predsednika države sa merama, koje će biti preduzete u borbi protiv huligana.

"Potrebna nam je pomoć institucija, da se obračunamo sa pojedincima i grupama koji žele štetu hrvatskom fudbalu. Ponosan sam što sam ujedinio hrvatsku fudbalsku porodicu. Nećemo vas izneveriti, iako će biti poteza koji se neće svima svideti", dodao je Šuker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu