Nova vest
Fudbal

Petak, 22.06.2012.

16:09

Povratak legendi: Kaniđa u Vembliju

Dejvid Siman, Klaudio Kaniđa, Grejem Le So, Martin Kion, Rej Parlor, Brajan MekBrajd. Pre deset godina zajedno bi napali naslov prvaka.

Izvor: B92, Lokalni mediji

Autor:B92, Lokalni mediji

Default images

U novoj sezoni oni će igrati zajedno za mali fudbalski klub Vembli FC, najbližeg komšiju nacionalnog engleskog stadiona.

U svakom programu posvećenom FA kupu posebna pažnja ukazuje se devetoligaškom klubu koji igra na Vejl Farmu, samo šest minuta vožnje od Vemblija. Pažnja će ovog puta biti znatno uvećana zbog pojačanja koja su stigla.

Sve je počelo kada su vlasnici kluba koji nastupa u Kombajnd Kauntiz premijer ligi angažovali bivšeg engleskog selektora Terija Venablsa kao tehničkog savetnika.

Čovek koji je vodio Englesku do poslednjeg ozbiljnog rezultata (polufinale EP na domaćem terenu pre 16 godina) pozvao je u pomoć neke od svojih tadašnjih igrača. Siman je branio na pomenutom šampionatu, a dres albiona nosili su i Le So, Kion i Parlor, dok je mekBrajd bio standardni član američke selekcije. Kaniđa je ne samo nastupao za Argentinu, već i odlučujuće (uz izvesnog Dijega) doprineo da ta selekcija 1990. dođe do finala SP.

Oni će igrati samo u FA kupu, a ne i u ligaškim duelima, gde će im, između ostalih, rivali biti Eš Junajted, Dorking i Saut Park.

Ideja je bila da oni pomažu saigračima kao treneri, ali će mnogi od njih (osim Simana) izaći i na teren i pokušati da dobrim rezultatima kroz FA kup dođu do rundi u kojima će im rivali biti profesionalni protivnici.

Vembli FC će takmičenje početi 19. avgusta, prvim kolom kvalifikacija. Do prve runde pravog FA kupa njima treba da uspešno prebrode četiri rivala, a do potencijalnog meča sa premijerligašima još dva uspeha. Jedini put su u prvoj rundi pravog FA kupa igrali u sezoni 1980/81.

Klupski moto je promenjen u „Od mogućnosti do realnosti“ .

Uvek sam verovao da je fudbal na najiosnovnijem nivou ključ za razvoj igre i na samom vrhu. Zato sam sa oduševljenjem prihvatio poziv da se vratim iz penzije. Drago bi mi bilo da prenesem znanje ovim talentovanim momcima i pomognem im da ostvare snove“, rekao je Rej Parlor.

Menadžer Vemblija Ian Bejts je oduševljen pojačanjima.

Neverovatna je prilika raditi sa ovakvim fudbalskim profesionalcima, koji su prošli sve u fudbalu. Oni će nam sigurno pomoći da ostvarimo bolji rezultat u sledećem FA kupu. Prošle sezone igrali smo pred praznim tribinama, bilo je jezivo, ali će ovo sigurno baciti novo svetlo na fudbal u nižim rangovima“, kaže Bejts.

Parlor, Siman, Kion i Le So zajedno su osvojili čak 12 trofeja u FA kupu, noseći dres Arsenala i Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu