Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.06.2012.

22:24

Legende: Real – M. Junajted 3:2

Veterani Real Madrida i Mančester junajteda odigrali su humanitarni meč za pomoć Africi na "Santjago Bernabeu", a pred 65.000 navijača slavio je Real 3:2.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Boje "kraljevskog kluba" ponovo su branili Zidan, Figo, Jero, Morijentes, Roberto Karlos, dok su "crveni đavoli" ponovo bili Kol, Jork, Šeringem, Robson, Šarp.

Real je do pobede stigao golovima Fernanda Morijentesa u 7, Luiša Figa u 11. i Fernanda Redonda u 69. minutu, dok su strelci za Junajted bili Li Šarp u 9, te Tedi Šeringem u 79. minutu.

U prvom poluvremenu pravdu je delio Pjerluiđi Kolina, dok je u drugim glavni sudija bio još uvek aktivni Karlos Velasko Karbaljo koji će da sudi i na EP 2012.

Već u šestom minutu Fernando Morijentes je lobovao Van der Sara, da bi Junajted uzvratio dva minuta kasnije preko Lija Šarpa koji je glavom iskoristio centaršut Endrjua Kola u kazneni prostor.

Oba tima imala su još nekoliko šansi pre nego što je u 11. minutu Luiš Figo fenomenalnim udarcem posle pasa Zinedina Zidana vratio prednost Realu.

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo golova, ali je publika na "Bernabeu" uživala u prelepim driblinzima i pasovima.



Početkom drugog dela Junajted je jurio izjednačenje, a Real uvećanje prednosti, Santiljana je u 51. minutu pogodio prečku za domaćina posle centaršuta Roberta Karlosa sa leve strane, a potom je Van der Sar oduzeo svima dah briljantnom odbranom posle udarca Figa.

Gosti iz Engleske su u 67. minutu imali šansu da izjednače nakon što je Endi Kol iznudio penal, ali je Kontreras odbranio pokušaj Tedija Šeringema.

Samo dva minuta kasnije Fernando Redondo je predriblao dva defanzivca i prelepim šutem duplirao prednost Reala. Junajted je ipak ublažio poraz, a za promašen penal iskupio se Šeringem koji je lobovao golmana Reala u 79. minutu.

Ovaj gol vratio je rezultatsku neizvesnost i uzbuđenje, ali promene nije bilo.

Real Madrid - Mančester junajted 3:2
Morijentes 7, Figo 11, Redondo 69 - Šarp 9, Šeringem 79

Real Madrid: Bujo, Čendo, Roberto Karlos, Jero, Sančis, Zidan, Redondo, Butragenjo, Morijentes, Martin Vaskes, Figo; igrali su još: Sabido, Ilgner, Santiljana, Elgera, Amavista, Alfonso, Fernando Sans, Karanka, Kontreras, Ivan Peres, Rohas, Velasko, Ramis, Garsija Kortes, Hulio Ljorente

Mančester junajted: Van der Sar, Li Martin, Irvin, Forčune, Jonsen, Dablin, Kole, Šerinem, Li Šarp, Blomkvist, Jork; igrali su još: Van der Gouv, Blekmore, Gigs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu