Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.05.2012.

11:43

Brazilci ubedljivi sa SAD – 4:1

Olimpijska fudbalska reprezentacija Brazila savladala je u gostima A selekciju SAD sa 4:1 u pripremnom meču za Igre u Londonu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Prva zvezda "karioka" bio je mladi napadač Santosa Nejmar, a selektor Brazila Mano Menezes za ovo okupljanje pozvao je 17 igrača mlađih od 23 godine na koje ozbiljno računa za OI. Utakmici je prisustvovalo skoro 68.000 gledalaca, a pogotke za Brazil postigli su Nejmar, Tijago Silva, Marselo i Pato.

"Nisam očekivao baš ovakvu utakmicu i pobedu. Ipak, video sam da naši mladi igrači imaju dovoljno samopouzdanja i da mogu da im verujem", rekao je selektor Brazila Menezes posle utakmice.

Selektor SAD Jirgen Klinsman rekao je da je Nejmar još jednom pokazao da je veliki talenat.

"Nejmar ima fantastičnu tehniku i uvek uradi nešto neočekivano. Brazil ima sjajan tim, ali nisu nepobedivi", izjavio je Klinsman.

Amerikancima je ova utakmica poslužila kao dobra priprema za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Oni će 8. juna odigrati prvi meč protiv reprezentacije Antigve i Barbude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu