Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.05.2012.

10:05

Konte pod istragom, Mauri uhapšen

Trener Juventusa Antonio Konte nalazi se pod istragom policije za nameštanja mečeva, zbog čega su uhapšeni kapiten Lacija Stefano Mauri i Omar Milaneto.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U saopštenju policije kaže se da je još pet osoba uhapšeno u Mađarskoj, pod sumnjom da su članovi ilegalne međunarodne organizacije za klađenje koju vodi Tan Set Eng iz Singapura, koji je uhapšen još u decembru.

Policija u Kremoni je objavila da je 19 osoba uhapšeno i da se Konte nalazi pod istragom zbog mečeva u sezoni 2010/11, kada je on vodio Sijenu. Sve se to desilo samo nedelju dana pošto je predvodio Juventus do prve titule posle ispadanja u niži rang 2006. godine, upravo zbog umešanosti u skandal nameštanja utakmica.

Pored toga, objavljeno je da je izvršen pretres kuća velikog broja igrača, trenera i članova uprave klubova Serije A, Serije B i nižih rangova, upravo zbog sumnji u umešanost u nameštanje utakmica u ime međunarodnih kriminalnih organizaciju.

Operacija koja je izvršena u ponedeljak deo je istrage „Last bet“, koja je usresređena na nameštanje mečeva u Italiji, zbog čega je veliki broj bivših i sadašnjih igrača već uhapšteno.

U ovoj istrazi došli smo do informacija o manipulaciji mečeva u Seriji A, u sezoni 2010/11, uključujući utakmice između Lacija i Đenoe, odnosno Lečea i Lacija“, rekao je Rafale Grasi, jedan od čelnika istrage.

U junu prošle godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije pokrenulo je poseban ogranak kojem je jedini zadatak istraga nameštanja mečeva, zbog sve većeg broja takvih slučajeva.

Bivši kapiten Atalante Kristijano Doni je prošlog avgusta dobio suspenziju na tri i po godine zbog umešanosti u skandal ’Kalčoskomese’ i nameštanje mečeva u Seriji B prošle sezone. Atalanta, koja je ušla u Seriju A prošle sezone, ostala je bez šest bodova zbog tog skandala.

Veću suspenziju od Donija dobio je bivši napadač Lacija i italijanske reprezentacije Đuzepe Sinjori, na čak pet godina, dok je još 15 igrača kažnjeno zbog učešća u istom skandalu u rasponu od jedne do pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve