Nova vest
Fudbal

Subota, 26.05.2012.

17:57

Poraz Srbije na debiju Mihajlovića

Reprezentacija Srbije poražena je od Španije 2:0 (0:0) u prijateljskom meču na kojem je Siniša Mihajlović debitovao kao selektor "Belih orlova".

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Srbija je solidno odigrala u Sent Galenu, pre svega disciplinovano u odbrani, ali bez prave igra u napadu. Španci su kontrolisali loptu i u drugom poluvremenu stigli do golova.

Evropski i svetski šampion je iskoristio pad koncentracije srpske odbrane, te golovima Adrijana Lopesa u 64. i Santija Kasorle u 74 . minuti iz penala dobili meč.

Ovo je bila prva od tri jake provere Srbije (Francuska, Švedska) koje će Mihajloviću poslužiti da izabere tim koji će od septembra da igra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014.

Mihajlović je meč počeo u formaciji 3-4-2-1, sa Lekićem kao najisturenijim igračem, ali to nije donelo rezultat. Kombinovani tim Španij je i pored toga dominirala sredinom terena, imala skoro 70% vremena posed lopte, i lako se branila.

"Orlovi" su pokušali da iz kontranapada ugroze Kasiljasa, u prvom poluvremenu su prošla samo dva napada po levoj strani preko Kolarova, a mada je iz drugog Lekić postigao gol iz ofsajda, nije bilo uzbuđenja.

U drugom delu Srbija je igrala mnogo ofanzivnije, ali je rivalu pretila samo iz prekida. Ipak, ti centaršutevi nisu bili problem za odbranu Španije.

Španija je strpljivo čekala šansu i dočekala je sredinom drugog poluvremena. U 64. minutu Hesus Navas je pobegao Dušku Tošiću i dobio dugu loptu na desnoj strani, ušao u kazneni i proigrao Adrijana Lopesa koji je glavom sa tri metra savladao nemoćnog Kahrimana.

Mihajlović je napravio pet izmena u drugom poluvremenu, ulazak Jankovića, Matića, Fejse i Tošića malo je pokrenula tim, ali nedovoljno. Sa druge strane, Španci su stigli do još jedne šanse posle greške naše odbrane, Adrijan je utrčao u kazneni prostor i iznudio penal.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović je bez namere zakačio Španca koji je bio u punom trku pa je on lako pao, pa je sudija svirao na "belu tačku". Santi Kasorla je udarcem po sredini gola savladao Kahrimana.

Kapiten Ivanović je posle meča istakao da je bilo teško braniti se većim delom meča, da je timu bilo teško da se navikne na novu formaciju i taktiku tima, ali da bi vremenom ona trebalo da ojača Srbiju.

Sa druge strane, debitant selektor Mihajlović je posle meča bio zadovoljan viđenim, a očekuje da će tek posle nekoliko utakmica biti jasnije koliko tim može i šta može.

Naredni meč reprezentacija Srbije igra protiv Francuske u Remsu 31. maja, a potom putuje u Stokholm na duel sa Švedskom 6. juna.



Prijateljska utakmca:
Sent Galen (Švajcarska), 15.000 gledalaca
Srbija - Španija 0:2 (0:0)
Adrijan Lopes 64, Santi Kasorla 74p

Srbija (3-4-2-1): Kahriman - D. Tošić, Subotić, Ivanović - Kolarov, Ignjovski (Fejsa 65'), Radovanović (Matić 56'), Basta - Đuričić (Janković 65'), Ljajić (Z. Tošić 76’) - Lekić (Šćepović 76’)

Španija (4-4-2): Kasiljas - Huanfran, Albiol, Serhio Ramos (Dominges 46'), Alba (Monreal 65') - Ćabi Alonso (Ečeberija 46'), Burno, Navas, Kasorla - Soldado (Adrijan 46'), Negredo (Silva 46')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

289 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve