Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.05.2012.

13:44

Rio van tima, Kerol i Oks u njemu

Rio Ferdinand je okončao reprezentativnu karijeru bez nastupa na Evropskom prvenstvu, jer nije na spisku Roja Hodžsona za Poljsku i Ukrajinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novi engleski selektor saopštio je imena 23 igrača koje će voditi na turnir u istočnoj Evropi, a među pozvanima su Endi Kerol, Aleks Čemberlejn, Džejms Milner i Džon Teri.

Englezi će u grupi D igrati sa domaćom Ukrajinom, Švedskom, kao i selekcijom Francuske, koja im je prvi rival na turniru. U prva dva kola biće lišeni usluga najboljeg igrača, suspendovanog Vejna Runija.

golmani: Džo Hart, Rob Grin, Džon Radi
odbrana: Lejton Bejns, Gari Kejhil, Ešli Kol, Glen Džonson, Fil Džouns, Džolion Leskot, Džon Teri
vezni red: Garet Bari, Stjuart Dauning, Stiven Džerard, Frenk Lampard, Aleks Okslejd-Čemberlejn, Skot Parker, Tio Volkot, Ešli Jang, Džejms Milner
napad: Endi Kerol, Džermejn Defo, Vejn Runi, Dani Velbek

Na spisku rezervi, koje će biti pozvane u slučaju neke povrede, nalaze se Džek Batland, Fil Jagjelka, Džordan Henderson, Adam Džonson i Danijel Staridž.

Dve najveće dileme bile su odbrambeni igrači (Ferdinand ili Teri) i napadači, posebno zbog Runijevog izostanka sa prva dva meča.

Izbor Terija kontroverzan je jer kapitena Čelsija na leto čeka suđenje zbog rasističkog ispada u duelu sa QPR-om. Ferdinand, sa druge strane, ima hronične probleme sa leđima, zbog kojih ne može da izdrži turnirski ritam. Rio nije pozvan za turnir 2000, četiri godine kasnije bio je pod osmomesečnom suspenzijom, a 2008. Englezi nisu uspeli da se kvalifikuju, pa će sa 85 mečeva u nacionalnom timu kompletno izbeći nastupe na EP. Poslednji veliki turnir na kojem je igrao biće SP 2006, jer se pre dve godine povredio odmah po sletanju u Južnu Afriku.

Veliku pažnju sigurno će privući uključenje u tim Endija Kerola, kao i Stjuarta Dauninga, koji na 36 mečeva za Liverpul nije dao gol, niti je imao asistenciju.

Pod znakom pitanja bili su Džejms Milner i Džermejn Defo, koji su retko u startnim postavama svojih timova, kao i Aleks Okslejd Čemberlejn, čiji potencijal je ogroman, ali koji ove sezone nije tretiran kao prvotimac.

Zbog Runijevog izostanka sa prva dva meča Englezima sledi verovatno promena taktike. Tim je u prethodnim mečevima uglavnom igrao 4-3-3, a Hodžson preferira 4-4-2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu