Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.05.2012.

15:26

Titule za Santos i Fluminenze

Santos i Fluminenze proslavili su titule šampiona u dve najveće brazilske savezne države.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Santos je treću Paulistu u nizu osvojio trijumfom na Gvaranijem, dok je Flu bio bolji od Botafoga u finalu Karioke.

Oba kluba branila su po tri gola prednosti iz prvih mečeva i proslavili nove trijumfe. Santos je Gvarani savladao sa rutinskih 4:2, dok je Fluminenze jednim golom pobedio Botafogo.

Santos je kao formalni domaćin dočekao Guarani u revanš meču finala na Morumbi stadionu u Sao Paolu, koji je ugostio timove i u prvom meču.

U prvih dvadeset minuta viđen je potpuni spektakl, sa po dva gola na obe strane. Kardec i Nejmar iz penala tresli su mrežu ekipe iz Kampinasa, dok su za Gvarani strelci bili Fabinjo i Bruno Mendes.

Usledio je mirniji period meča, pre krešenda u poslednjih 20 minuta. Najpre je Nejmar postigao dvadeseti gol u 16 mečeva Pauliste, da bi tačku na meč ponovo stavio Kardec u sudijskoj nadoknadi.

Ukupnim rezultatom 7:2 Santos je proslavio 20. titulu šampiona države Sao Paulo. Petim trofejom u sedam sezona „Peiše“ se izjednačio sa Sao Paulom i prišao na dva pehara od Palmeirasa.

U šampionatu Karioka Fluminenze je formalno bio gost protiv Botafoga, iako su se oba meča igrala na Olimpijskom stadionu (Marakana se rekonstruiše za SP i OI).

Botafogo je vršio veliki pritisak od samog starta, ali gola nije bilo punih sat vremena, a kada je postignut, lopta se koprcala u mreži crno-belih – Rafael Sobis je sa leve strane ubacio, a Moura uspeo da je ugura u gol.

Sve nade Botafoga već su tada raspršene, a potvrdu je donelo isključenje Majkosuela.

Fluminenze je osvojio 31. Karioku, prvu posle sedam godina, i smanjio prednost večitog rivala Flamenga na samo jedan trofej. Od svih velikih klubova u Riju, Flu ima daleko najbolji procenat uspešnosti u finalima, sa 31 pobedom i 20 poraza.

Prvenstvo cele države Brazileiro počeće 20. maja, igraće se do 2. decembra.

Učestvovaće 20 timova, šest iz Sao Paula (Korintijans, Palmeiras, Portugeza, Sao Paulo, Santosi Ponte Preta), četiri iz Rija (Botafogo, Flamengo, Fluminense i Vasko da Gama), dva iz države Resife (Nautiko i Sport Resife), dva iz Porto Alegrea (Gremio i Internasional), dva iz Belo Horizontea (Atletiko Mineiro i Kruzeiro), po jedan predstavnik Salvadora (Baija), Gojane (Atletiko Gojaniense), Kuritibe (Koritiba) i Florijanopolisa (Figueirense).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve