Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.04.2012.

18:46

LŠ: Barselona – Čelsi (20.45h)

U utorak veče u Kataloniji je na programu prvi revanš meč polufinala Lige šampiona, aktuelni šampion Evrope Barselona dočekuje londonski Čelsi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Plavci" su prvi duel na "Stamford Bridžu" dobili minimalnim rezultatom, iako su Katalonci dominirali tokom tog meča.

Ekipe u meč ulaze u različitom raspoloženju, Barselona se porazom u "El Klasiku" (2:1) na "Kamp Nou" verovatno oprostila od titule u Primeri, dok je Čelsi ostao neporažen u gradskom derbiju sa Arsenalom na "Emiratima" (0:0).

Čelsi je prošle srede u Londonu slavio golom Didijea Drogbe u finišu prvog poluvremena i napravio veliki korak ka finalu koje će se igrati 19. maja u Minehnu.

Trener londonskog kluba Roberto Di Mateo ocenio je da će utakmica biti puna intenziteta i psihološki teška.

"Biće to utakmica sa puno intenziteta i mentalnog pritiska. Svaki igrač koji izadje na teren biće izložen pritisku", rekao je Di Mateo engleskim medijima i dodao da njegovi igrači imaju veliki motiv da pokažu "kvalitet koji poseduju".

Di Mateo je u subotu u londonskom derbiju odmorio nekoliko igrača koji su igrali u prvom polufinalnom meču s Barselonom, ali je njegova ekipa tim remijem svela na minimum šanse da se na kraju sezone direktno plasira u Ligu šampiona.

Arsenalov trener Arsen Venger posle utakmice ocenio je da je Čelsi uvežbavao odbrambenu taktiku za susret sa Barselonom, pošto je igrao sa tri defanzivna vezna igrača.

Na drugoj strani, Barselona je u subotu igrala najveći španski derbi u kojem je kao domaćin poražena od Real Madrida sa 2:1 na svom terenu.

Izabranici trenera Đozepa Gvardiole tim porazom znatno su umanjili šanse da odbrane titulu, pošto četiri kola pre kraja Real ima sedam bodova prednosti.

Gvardiola nije bio u prilici da odmara puno igrača, ali je rekao da će svi imati dovoljno vremena da se oporave za duel sa Čelsijem.

"Sutra ćemo videti da li su prethodna dva poraza uticala na nas. Sada moramo da se dobro spremimo i nadjemo način da pobedimo Čelsi", kazao je Gvardiola španskim medijima.

On je dodao da nije razočaran igrom svog tima u prethodne dve utakmice i da je potrebno što pre zaboraviti poraze. Barselona nije izgubila tri puta uzastopno još od početka 2003. godine, kada su je pobedili Valensija, Selta i Atletiko Madrid.

Čelsi ima samo jedan poraz u prethodnih 14 utakmica. Utakmica na stadionu "Kamp Nou" u Barseloni igra se u utorak u standardnom terminu Lige šampiona od 20.45h.

U revanšu drugog polufinala Lige šampiona u sredu će u Madridu igrati Real i Bajern Minhen. Bavarci su prvi meč dobili sa 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu