Fudbal 75

Ponedeljak, 23.04.2012.

18:46

LŠ: Barselona – Čelsi (20.45h)

U utorak veče u Kataloniji je na programu prvi revanš meč polufinala Lige šampiona, aktuelni šampion Evrope Barselona dočekuje londonski Čelsi.

LŠ: Barselona – Èelsi (20.45h) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Barca nego sta!

pre 12 godina

Biće penal za Barsu u prvom poluvremenu i isključenje za Čelzi. Posle toga sledi potop plavaca, primiće 4 komada bez problema.
(Barca forever, 24. april 2012 18:02)

Uf brate, iz tvojih usta u bozje usi!

Corleone

pre 12 godina

E moj ZECA nemas ti pojma, tad je everton bio 4-ti i takodje igrao kvalifikacije al nije prosao. A liverpul ih je igrao od prvog kola i usao u ls. Eto...

mmm

pre 12 godina

Neka se otvori neko protiv Barse ako sme tada se zna ko ce pobediti.Real se prosle sezone otvorio protiv Barse i puko 5:0. Nego svi igraju kukavicki tj. bunker.

Barca forever

pre 12 godina

Biće penal za Barsu u prvom poluvremenu i isključenje za Čelzi. Posle toga sledi potop plavaca, primiće 4 komada bez problema.

sparky

pre 12 godina

veceras ce barca pokazati zasto je najbolji tim u istoriji fudbala.
Dajde 3 gola minimum. Celsi nece moci da predje centar, Valdes moze lagano da ode u napad.

Ivan

pre 12 godina

Čelzi prolazi!!
Zatvoriće se u bunker mnogo gori nego što je bio na njihovom stadionu,i tu jednostavno nema prolaza!!
Ne može se igrati protiv 11 golmana!

uefalona

pre 12 godina

Sve je jasno.Uefa danas spasava Barceloni sezonu prolazom u finale i opet preko Chelsevih leđa. Sudac utakmice je Cuyent Cakir.Zar nije malo cudno da su uzvratnu utakmicu polufinala povjerili sucu kojemu je ovo tek druga sezona u ligi šampiona(9 utakmica u lš koju sudi).

Goxi

pre 12 godina

Ja cu navijati za Celzi ali mislim da ih je Gvardiola posle Reala dobro postrojio i da ce veceras svi da kidisu kao ''janjicari na Lazara''!Ma neka bude dosta golova pa ko prodje da prodje!

Nevis

pre 12 godina

(Djole, 24. april 2012 12:33)

Раул прво теби није ништа доказивао у Шалкеу, и не да је добар, него одличан, толико је добар да ће играти Европско Првенство уместо Тореса! Раул је једном играчина, и да, доказао се, играо је 1/2 финале ЛШ!

Molim vas objavite mi komentar

pre 12 godina

Aman bre ljudi naslov teksta glasi-Celzi brani minimalac kod Barse a ne-Ko je bolji Mesi ili Ronaldo....dosadni ste vise.

PimPong

pre 12 godina

Dao bih prednost Barseloni. Dali su jedan gol u 180 minuta, tako da je pitanje momenta kad ce da masinerija proradi. Mada, ako Chelsea da gol iz kontre na pocetku, bice Barseloni veoma tesko. Barsina odbrana nije bas najbolja, kao sto su neki vec napisali.

siniša

pre 12 godina

Ajmo Čelzi,ako treba bunkerica pa jedna kontra i gol.Trebalo bi da bude dosta.Ova Barselona stvarno gnjavi fudbal.Ja tebi ,ti meni,ja tebi,ti meni,ja tebi ti meni.Prolazi kod onih koji se us.r. od straha ali kod disciplinovane ekipe ne može uvek.Ne kažem da Barselona nije sjajna po rezultatima ali meni se ne sviđa taj stil igre.Stvar je ukusa naravno.Biće teško Englezima ali može se proći.

Penicilin

pre 12 godina

Barselona igra dosadan fudbal,samo se dodaju...bla,bla,bla....

Pa nije li lepota fudbala u sjajnim pasovima,asistencijama i na kraju golovima,nadjite mi jednu ekipu koja ne drzi loptu u svom posedu ako to moze,ima li koja ekipa na svetu koja predaje loptu protivniku svesno???
Na kraju krajeva ima li ekipe na svetu koja sme da udje sa Barsom u otvorenu borbu???

bogdan

pre 12 godina

Dokle vise bre da gledate mesija kako igra u reprezentaciji itd
(Barcaboy, 24. april 2012 14:41)

Dakle njegovi idolopoklonici budu lupetali da je on najbolji SVIH VREMENA.

uh uh

pre 12 godina

(suki, 24. april 2012 13:46)
Prvo mislim da je nemoguce uporedjivati ta dva igraca ko je bolji jer sui i jedan i drugi velemajstori a ko je bolji je stvar ukusa. Prvo kad pricas o reprezentacijama koliki je doprinos Mesija svojoj? Drugo Ronaldo je igrao i u MU i Realu na vrhunsom nivou. U MU se cela taktika zasnivala na njemu to je Ser Alex rekao, da se svi igraci postavljaju u odnosu na Ronalda, to je slucaj sa Mesijem u Barsi ali ga nismo videli u drugom klubu kod drugog trenera. Ronaldo je ceo El Klasik proveo uz levu aut liniju i zatvarao Alvesa dok doprinos Mesija u odbrani ne postoji. Ono sto igra Mesi je igrao i Ronaldo u MU, stoji uz desnu aut liniju i kad primi lopto krene u sredinu do kaznenog prostora i onda sutne ili proigra, sta se desilo sad kad mu je taj prostor oduzet, jer Alves nije imao toliko slobode? I drugo tako je Ronaldinjo igrao u Barsi pa gde je sad? Kad Mesi odigra ovako dobro i u nekom drugom velikom klubu mogu da se porede. Mislim da je isto tako pricano o Ronaldinju pre 5 god, kao sad o Mesiju a i tad se isto ovako pricalo o Ronaldu.

milan82

pre 12 godina

Navijač sam Barce, ali mislim da će Čelsi proći. Jednostavno im ne leže. Isto tako opet očekujem da filozof Guardiola promeša postavu kao protiv Reala.

Barcaboy

pre 12 godina

Procitam 2 komentara i vidim sve..Kazes Messi ocajan u reprezentaciji? Da li si uopste gledao njegov doprinos igri? da li znate uopste koliko mesi namesti sansi po mecu za argentinu? To sto iguain ne moze da odradi 1 na 1 el to mesijeva greska? Messi ne igra napadaca u argentini igra neku vrstu ofanzivnog veznog sto inijesta radi u barsi/spaniji...Dokle vise bre da gledate mesija kako igra u reprezentaciji itd..Da je mesi drugde da je mesi ovde..NE messi je u barsi,svidelo se to vama ili ne.Dominira DA zajedno sa SUPER saigracima kao sto su xavi i inijesta..Kad je to Inijesta igrao dobro - SAM..Da li je Maradona bio sam te davne 1986-e? Da li je pele bio sam?..dajte bre ljudi..Mesi odlucio 90% meceva u posl.2 ili 3 godine...Svaki mec asistencija ili gol..Mesi je bog.I C.Ronaldo - zaista sa svim respektom je masina za golove,ima fantastican sut ali Mesi je taj koji pravi razliku na terenu..Nadam se da ce Barsa proci celsi prvenstveno iz fudbalske perspektive..Ali Celsi se odlicno brani itd..Sacekajmo ishod meca.Sto kaze ovaj lik jedan da mesija dizu klinci u nebesa..? Dakle malo pogledaj sajtove i pogledaj izjave fudbalera..Eto Figo Ronaldo Zidan Maradona itd itd itd...

wroom1975

pre 12 godina

1. Celsi ima veoma dobru statistiku protiv Barselone, u zadnje cetiri utakmice, Celsi je odlazio kao pobednik iz Barselone.

2. Barsa ima velikih problema sa odbranom, da se ne lazemo, pitanje je koliko Pujol koji ustvari drzi tu odbranu, moze da izdrzi "trecu za redom".
On i Maskerano cak imaju po jedan zuti, ako dobiju jos po jedan, a prodju dalje, propustaju finale, sto samo po sebi govori da nece bas da srljaju veceras. Sa druge strane svi znamo da je Drogba fanatik i da ima da grize kao lud...

3. Celsi se pokazao da zna da "parkira autobus" i da igra tako 90 minuta bez problema. Ako daju gol na kontru prvi, Barsa moze da se oprosti od finala.

4. Barsa je poljuljana prvo porazom na Stamford Bridzu, pa onda i kuci od Reala, gde su izgubili i titulu. Tako da ce veceras ici na sve ili nista, a tu upravo lezi snaga Celsija.

5. Mesi veceras opet nece uradeti nista, jednostavno protiv Celsija se nije cuo, niti protiv Reala. Barsa da menja taktiku nece, ali nece ni Celsi.

Zakljucak: Sve mi se vise cini da cu veceras ipak singl za jedno 500 dinara na "dvojku" Celsija.

fuca

pre 12 godina

ako cemo tako, onda je Ferenc Puskas po meni najbolji igrac svih vremena. On je tata za sve fudbalere i NIJE OSVOJIO NI JEDNO PRVENSTVO

suki

pre 12 godina

(joca, 24. april 2012 12:40)
Kristiano Ronaldo je igrao finale europskog prvenstva,ali on je tada bio VODONOSA,igrao i je Perriera,polufinale svijetskog prvenstva je igrao ronaldo super,ali kakvu je on ulogu tamo imao,igrao je zbog FIGA,DECA i ostalih tada super igraca,a ne zbog njegove kvalitete i KRUNO JURCIC je bio u polufinalu 1998 i sovojio broncu,hocu reci ronaldo je igrao tada ali kao da i nije,jer nije nista napravio soim sta je stalno bio na podu,,Kada smo vec kod njega zasto netko uopce tvrdi da je Ronaldo bolji igrac od Messija,po cemu????Pa on igra u ekipi koja je zabila 109 golova,koja je uz barcelonu vec 2 godinu zaredom ekipa koja je za 2 klase jaca od ostalih,ima fenomenalne suigrace,ima vjerovatno najboljeg trenera na svijetu,sada ce netko napisati igrao je u engleskoj,super ali jedno pitanje za sve,dali je manchester izgubio na kvaliteti odlaskom "super covjeka" ronalda,jasno i glasno NIJE,jer je godinu kasnije igrao fiale lige prvaka i osvojio je 2 titule u engleskoj i ove godine nikada slabiji bori se za titulu,da je taj igrac(ronaldo)toliko dobar,manchester bi bio u velikom padu,ali on njegovim odlaskom nista nije izgubio i dalje osvaja trofeje

cofi

pre 12 godina

Da se razumemo, Mesi je vrhunski igrač, jedan u milion. Ali legenda? Najbolji svih vremena? Nikako. Legenda će biti kada bude nešto uradio u argentinskoj reprezentaciji. Da napomenem: kad NEŠTO uradi, bilo šta, pošto dosad apsolutno ništa nije uradio.

Neću upasti u onu zamku i reći da je on dobar samo zbog Ćavija i Inijeste, ali činjenica je da ne bi bio ni približno dobar igrač bez njih i ostatka Barselone (koja je već sad "legendarna", za razliku od njega). Zato, nek se dokaže negde van Barselone. Evo mu reprezentacija, sedimo i čekamo.
(miloš Novi Sad, 24. april 2012 10:55)

osvojio je olimpijadu. ili se to ne racuna u NESTO???

joca

pre 12 godina

@fuca
Kristijano je igrao finale evropskog prvenstva sa Portugalom, i polufinale svetskog. Jel vto vece dostignuce nego Mesijevo sa Argentinom ?

Kauffmann

pre 12 godina

Pobednik lige šampiona ima direktan prolaz u grupnu fazu sledeće godine (to je poslednja šansa za Čelsi ove sezone).....Anderleht se nada da Čelsi ne osvoji jer onda oni idu direktno u LŠ kao prvak trinaestoplasirane zemlje po koeficijentu (belgija)....neko je pitao, pa ajd da odgovorim.....

Čelsi prolazi na penale večeras!

bogdan

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim "Mesi nije legenda jer nije nista uradio u reprezentaciji". Sta je CR uradio sa svojom reprezentacijom kad ga velicate toliko?
(fuca, 24. april 2012 11:27)

A ko je ikad rekao da je CR najbolji igrač SVIH VREMENA? Čak i njegovi najveći fanovi su realni ljudi i to nikad neće reći, za razliku od Mesijevih idolopoklonika. Pominjanje Mesijevog nikakvog učinka sa reprezentacijom Argentine je jednostavno argument kojim se pobija neosnovana tvrdnja da je Mesi "najbolji svih vremena".

miloš Novi Sad

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim "Mesi nije legenda jer nije nista uradio u reprezentaciji". Sta je CR uradio sa svojom reprezentacijom kad ga velicate toliko? Zar treba da si fudbalska legenda uz uslov da tvoja reprezentacija bude najbolja na svetu a ti pored toga das 3 gola po utakmici? Bzvz
(fuca, 24. april 2012 11:27)

1. Nije ni Ronaldo ništa posebno uradio sa reprezentacijom, to je istina, ali Ronalda zaluđeni klinci ne prozivaju najboljim igračem svih vremena, za razliku od Mesija. Upravo o tome govorim: Mesi je fantastičan igrač, ali daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeko od najboljeg svih vremena.

2. Zašto potenciramo reprezentaciju u slučaju Mesija? Zato što hoćemo da svoj (marketinški) epitet "većeg od Maradone" opravda negde gde ne igra sa 10-oricom superstarova, ili makar negde gde nema Ćavija i Inijestu. Pošto je razumno pretpostaviti da u skorije vreme neće napustiti Barselonu, očekujem da čini čuda i u reprezentaciji Argentine. A tamo dosad ništa nije uradio.

Djole

pre 12 godina

Reprezentacija,reprezentacija... Cavi,Inijesta... Da li se neko seca da su njih dvojica toliko spominjani u vreme Ronaldinja? Ne. Mesi utice na njih isto koliko i oni na njega... Mesi je najbolji asistent Barse u primeri(drugi u ligi) i najbolji asistent Barse u LS,sta je sa tim? Cavi i Inijesta su najbolji vezni igraci na svetu,tu nema sumnje,ali dokle vise omalovazavati Mesija zbog toga? Niko ne pominje Raula koji je skoro celu karijeru proveo u Realu i imao takve igrace uz sebe kao sto su Ronaldo,Zidan,Bekam,Figo,Guti,Morijentes,Sedorf... Tu se niko ne pita sto nije isao u "neku drugu ligu" da se pokaze... Otisao je u Salke,ali nije onako dobar kao u Realu... U poslednjih par godina Barsa je najefikasniji tim na svetu! To ne moze biti smaracki fudbal... Barsa se toliko dodaje jer skoro svi protiv njih igraju klasican bunker! To je uzasno tesko probiti i pronaci rupu... O hrabrosti za nadigravanje da ne pricam... Dalje,Mesi nije podbacio protiv Reala i Celzija,samo nije dao gol! Protiv Celzija je imao toliko prodora i namestio par sansi,koje,da su ih Pedro,Fabregas i Sancez iskoristili mi sad ne bi imali dilemu ko je finalista LS... Ok,Real je uzeo titulu,treba im cestitati na tome,zasluseno je,ali ne mozete zbog toga reci da je Mesi igrac za male utakmice... Pa,ne mozes uvek osvojiti svaki trofej i biti najbolji! Sto se Argentine tice,ima jos vremena za njega,ali Aguero,Iguain i Tevez su napadaci i Mesi nama bas sa kim na sredini da saradjuje(Kambijaso,Zaneti su zadnji vezni)... Ima drugu ulogu u Argentini i mora dosta toga sam,a i oni nikako da nadju selektora kako treba...

miki

pre 12 godina

Nije se vidio u prvoj utakmici protiv Chelzija kao ni protiv Reala...ovo je ta treca kljucna u nizu,i da bi izborio tu zadnju kljucnu odnosno finale veceras ne sme da podbaci.Ako i veceras podbaci, zapitaj se dali je on igrac za velika dela,ili za napucavanje statistike na kantama kao sto je Leverkuzen?
Daj mi reci od kada ti pratis nogomet!!!!!!!Pa ja koliko pratim Messi je odlucio od 15 EL CLASICA(znaci protiv ekipe koja je al pari sa barcelonom)u njih 13 je vodio glavnu rijec i bio MATCH WINNER(asistencija ili gol)zabio je arsenalu "samo" 4 gola,zabio je prosle godine gol realu tako da je prosao pola reala,zabio je 2 odlucjujuca gola u finalu protiv "jednog" kluba kao sta je machester,zabio je 5 golova leverkusenu koji je prije toga pobijedio BAYERNA u prvesntvu,ako je tako lako zabijati kvazi ekipama,zasto onda nitko 150 godina nije zabio 5 golova u nokaut fazi lige prvaka,4 godinu je zardeom najbolji strijelac najaceg natjecanja na svijetu(lige prvaka)85% susreta koji se lome Messi odluci(asist ili gol)Dakle poruka za tebe daj se odluci hoces gledati nogomet(onda ga gledaj sa pozornoscu,a ne povsrno) ili se prebaci na gledanje CURLINGA mislim da su tu vicniji

daj urazumi te se

pre 12 godina

Ja nisam Messija stavio na tron najboljeg svih vremena,ja sam samo rekao koliko JEDNA super momcad kao sta je barcelona ovisi o Messiju,jer ako on ne zabije ili je dobro zatvoren nema ni barcelone ni pobijede,...Druga stvar ja nogomet pratim vec 20 godina i gledao sam mnoga velika imena,ali nemogu da shvatim da netko moze napisati da su zidane ili ronaldo(debeli) mnogo bolji od Messija,u cemu u SAHU....Zidane je igrao u realu sa jos boljim igracima,pa je osvojio samo 1 la ligu i 1 ligu prvaka,"kakav" igrac vauuuuu,Ronaldo je imao 2002 u brazilu(rivaldo,ronaldinho,carlos,cafu,lucio,emerson,)znaci stroj od ekipe,Zidane 1998 je osvojio svijetsko,ali on se do finala nije vidio,francuska je osvojila na guzove(penali,produzeci,thuram zabio gol haaaaa)di je bio Zidane do tada(zabio u finalu svaka cast on je legenda i igracina)ali da jedan MESSI koje je prakticki sve osvojio i to u vise navrata osim svijetskog,...Maradona nikada nije osvojio copa americu i ligu prvaka,osvojio je jedno svijetsko(gol rukom)Debeli Ronaldo nikada nije osvojio ligu prvaka,nije mogao osvojiti prvenstvo sa Interom,Maradona je osvojio sa Napolijem kup uefa vauuuuuu,ovi klinci sta misle da je maradona igrao sam gadno se varaju, jedan stariji covjek mi kaze da je napoli imao balansiranu ekipu sa par ektra igraca(i wolfsburg je osvojio njemacko prvesntvo,to znaci da je bosanski dijamant(dzeko) al pari sa maradonom,jer je prosjecni klub doveo do titule)...Gdje su zidane ili maradona bili sa 24 godine,nisu bili ni na mapi,dok Messi je bio 3 puta igrac godine,olimpijske igre osvojio,finale copa americe(igrao odlicno)dali uopce trebam nabrajati sta je osvojio sa barcom..Netko napise nije se vidio protiv chelsea ili reala!!!!!! Vidio se on imao je takve dvije lopte da boli glava,ali nije on kriv sta xavi ili fabregas nezaju zabiti zicera,na stranu to ako se Messi nije vidio u te 2 utakmice,zasto netko drugi nije odlucio susret(xavi,iniesta,alves,fabregas,sanchez)pa ne igra Messi sam,koliko ja znam xavi je top 3 igrac u zadnjih 4 godine to vrijedi i za iniestu,znaci ako je ta ekipa toliko dobra zasto netko 2,3,4,5 ne iskrsne i ne odluci susret(chelsea,real)zasto bas stalno mora biti Messi.Znaci teze da se Messi mora dokazati drugdje(drugi klub) su smijesne(johan crojf,maldini,giggs,del piero,totti,barresi)nisu nikada igrali u nekoj drugoj ekipi dali oni trebaju svoju vrijednost dokazati negdje drugdje?????Netko napise da je Messi limitran(ne koristi puno desnu nogu,nije vijest glavom)po tome ja dolazim do toga je Maradona limitiran,jer isto to nije koristio cesto..Sta sve ovi likovi nece izmisliti da bi umanjili njegove igracke sposobnosti,pa tako i da klinci od 12 godina "sline" za njim i proglasavaju ga najboljim,ja koliko znam KAPETANI,IZBORNICI,STRUCNJACI,BIVSE LEGENDE(BILO KOJI SPORT) imaju vise od 12 godina i oni pricaju o njemu CUDA i oni su ti koji ga proglasavaju NAJBOLJIM sva srec da je tako,jer da mi neki kvazi strucnjaci preko portala govore tko je kakav igrac,SVASTA

Nemanja

pre 12 godina

malo da pojasnim ovim ljubiteljima lika i dela Mesija. Fudbal je pre par decenija prestao da bude igra i presao u biznis. A Mesi je jedan veliki brend. Daleko od toga da je Mesi los igrac, naprotiv ,sjajan je. Ali najbolji svih vremena? Tesko da je tako. Sa Argentinom nista ne moze da uradi ali u Argentini nema ni Cavija ni Injeste. On se samo uklopio u Spansku igru. Kada je Ibrahimovic igrao u Barsi dao je golova koliko i Mesi, a niko nije pricao kako je on najbolji , zato sto nije njihovo dete i nije toliko izreklamiran. Za njega je Ronaldo Nazario da Lima jos uvek ne dostizan kao napadac.

fuca

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim "Mesi nije legenda jer nije nista uradio u reprezentaciji". Sta je CR uradio sa svojom reprezentacijom kad ga velicate toliko? Zar treba da si fudbalska legenda uz uslov da tvoja reprezentacija bude najbolja na svetu a ti pored toga das 3 gola po utakmici? Bzvz

bogdan

pre 12 godina

i onda se nade netko kritizirati njegove igre u Argentini,koja je po kvaliteti duplo slabija ekipa i ocekuju od njega CUDA sa limitranom repkom
(hajde da se igramo, 23. april 2012 19:24)

Iguain, Aguero, Milito, Teves, Kambijaso, Zaneti, Maskerano, Di Marija, Zabaleta, Pastore, Laveci, itd.

To su samo neki od igrаča koji igraju za Argentinu ili su igrali za nju tokom prethodnih godina od kad je Mesi reprezentativac. Većina njih su ponajbolji igrači sveta na svojim pozicijama. Fali im samo jedan taj kako ga ti nazivaš MATCH WINNER, jedan igrač malo bolji od njih koji će da ih povede do trona. Zidan ili Luis Nazario da Lima Ronaldo bi se sa ovakvim saigračima prošetali do vrha. Zašto Mesi nije TAJ igrač? I ti posle kažeš "limitirana repka". Pre će biti da je Mesi limitiran. Jer sa druge strane Ćavi, Inijesta, Pujol, Pedro, Pike, Vilja, Fabregas, Buskets samo skinu dresove Barse i zamene ih dresovima Španije i bez Mesija opet deru sve živo. Dakle, pre će biti da više Mesi zavisi od njih nego oni od njega.

Opet kažem, niko ne spori da je Mesi uz K. Ronalda najbolji igrač današnjice, ali je smešno kada ga dečurlija koja prati fudbal dve godine naziva najboljim igračem SVIH VREMENA, što on nikako nije, nije čak ni najbolji u post-Maradoninoj eri (iza je Zidana i Ronalda mnogo). Da bi napravio taj iskorak i stao rame uz rame sa ovom dvojicom mora da povuče reprezentaciju do uspeha i pokaže da je čovek odluke, kao što su ova dvojica sa svojim reprezentacijama ništa jačim od današnje Argentine harali. A dostizanju Maradone Mesijevi fanbojevi mogu samo maštati.

mar

pre 12 godina

Nadam se prolasku barce,jer su bolja i kvalitetnija ekipa,jos bi se samo osvrnuo na dezurne pljuvace lika i dijela Lea Messija,fenomenalan clanak je izasao na goal.com,podatak koji jasno pokazuje kakav je igrac Messi,od 21 utakmice u koliko ove sezone Messi nije zabio,barcelona je pobijedila samo u 8,a 9 puta igrala nerijeseno,cisti pokazatelj koliko zapravo JEDNA genijalna ekipa kao sta je barcelona ovisi o jednom igracu(MESSI)i onda se nade netko kritizirati njegove igre u Argentini,koja je po kvaliteti duplo slabija ekipa i ocekuju od njega CUDA sa limitranom repkom,decko je zabio ove godine 63 gola i podijelio 25 asista to su brojke od kojih boli glava....Danas da bi bio najbolji(klub,igrac)moras imati sve poslozeno,kvaliteta,bez ozlijeda(villa,abidal)i vise MATCH WINNERA,a ne se oslanjati samo na jednog igraca(messi),kod reala moze zabiti(higuan,kaka,benzema,ronaldo,ozil)puno veci izbor...Ronaldo 54 gola,benzema 29 higuan 24,a kod barcelone Messi 63 goal i 2 na listi je fabregas sa 15,jako fali Villa,,,Ova sezona pokazuje da je Messi jako napredovao u odnosu na prijasnje sezone(2009 napad je bio henry-eto-messi da se smrznes,zamislite taj napad sa danasnjim Messijem)2010(ibra-messi)2011(pedro u formi,Villa i messi)Koliko je taj igrac dobar ove cinjenice pokazuju i daleko najbolji igrac na svijetu,jer danas svi zive za trenutak,znaci sve ono sta je Messi radio prije, pada u zaborav zbog 1 ili 2 utakmice(real-chelsea),koje jesu vazne,ali odigrao je toliko genijalnih utakmica da ne zavreduje da ga se sprda ili podcjenjuje,...Ljudi malo objektivnosti i smanjiti euforiju(fanovi reala)
(hajde da se igramo, 23. april 2012 19:24)
Drugar, bolji tim je onaj koji na kraju bude imao vise golova na svom kontu.Svi nesto spominju barseloninu ljepotu u igri itd...Pa pobogu nije ovo izbor za mis.Da je tako Ana Ivanovic bi osvojila sve tirnire.Sanse,pasovi,posed lopte,precke,stative itd...ne broje se u konacnom rezultatu.Svaka cast Mesiju kakvu statistiku ima, ali to sad sve pada u vodu ako i veceras podbaci.Jel sad se sve lomi za Barselonu.Nije se vidio u prvoj utakmici protiv Chelzija kao ni protiv Reala...ovo je ta treca kljucna u nizu,i da bi izborio tu zadnju kljucnu odnosno finale veceras ne sme da podbaci.Ako i veceras podbaci, zapitaj se dali je on igrac za velika dela,ili za napucavanje statistike na kantama kao sto je Leverkuzen?

miloš Novi Sad

pre 12 godina

Ko voli fudbal i ne pati od kompleksa mora da prizna da Barsa igra najlepši fudbal i da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena!
(rade, 24. april 2012 01:23)

Ako imaš 12 godina, jeste.

Da se razumemo, Mesi je vrhunski igrač, jedan u milion. Ali legenda? Najbolji svih vremena? Nikako. Legenda će biti kada bude nešto uradio u argentinskoj reprezentaciji. Da napomenem: kad NEŠTO uradi, bilo šta, pošto dosad apsolutno ništa nije uradio.

Neću upasti u onu zamku i reći da je on dobar samo zbog Ćavija i Inijeste, ali činjenica je da ne bi bio ni približno dobar igrač bez njih i ostatka Barselone (koja je već sad "legendarna", za razliku od njega). Zato, nek se dokaže negde van Barselone. Evo mu reprezentacija, sedimo i čekamo.

wroom1975

pre 12 godina

Kvota na Barsu veceras je 1.25, zadnjih 10 utakmica se zavrsilo ili 1:0 ili 1:1, jedino je 2006 bilo 2:2, igrajte lepo veceras 2-3 gola, kvota 2.05, i uzmite pare na kladionici, a ko pobedi nebitno...uzivajte u fudbalu.
Moja predpostavka za finale: Barcelona-Bayern i Nemci osvajaju. ;)

bogdan

pre 12 godina

Ko voli fudbal i ne pati od kompleksa mora da prizna da Barsa igra najlepši fudbal i da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena!
(rade, 24. april 2012 01:23)

Ko voli fudbal i prati ga duže od tri godine čuo je i za Zidana i za pravog Ronalda, a kamoli za Maradonu, tako da nikad neće napisati glupost poput te da je Mesi najbolji igrač svih vremena.

brufen od 400

pre 12 godina

Od utakmice Barcelona-Chelsea bih ocekivao samo da ne bude penala i kartona,a ostalo neka bude u zavisnosti kako ce ko igrati.
Cele sezone navijaci Bayerna zezaju navijace ostalih klubova,moze im se,imaju atomski tim.A ostali klubovi svi poispadali pa se njihovi navijaci udruzuju sa navijacima bilo kog kluba koji je preostao samo da pobede Bayern pa im i to slabo ide.Kakvi li ste vi to navijaci,ovde izgleda samo Bayern ima svoje verne navijace.Ostali navijaju i za sve redom,vise mrze Bayern nego sto vole neki klub,Bayern im je glavna fudbalska misao.

Zeca

pre 12 godina

Chelsea fan-ako plavci osvoje LS a budu ispod 4-og mesta u premier-u krecu od prvog kola kvalifikacija na leto
(Corleone, 23. april 2012 23:42)
Nije tacno ako osvoje ligu sampiona krenucu od zadnjeg kola kvalifikacija zamenucu cetveroplasiranog tako je isto bilo i sa liverpulom bili su 5 na tabeli a posto su osvojili ligu sampiona oni su isli a Totehnem koji je bio 4 morao je u kup uefa.

vukasin

pre 12 godina

nema ali ponekada mogu da naprave izuzetak kao sto je bilo pre par sezona sa liverpulom koji nije izborio te sezone cini mi se nikup uefa ali je osvojio ligu pa su mu dali da ide od prvog kola kvalifikacija..

Pop

pre 12 godina

hahaha najjaci su mi ovi sto se hvale uspehom "svojih klubova"... pa kako vasi nemci iz minhena nikako ne mogu da shvatim. jos ponosan kao da ide na svaku utakmicu, tragikomicno... iskreno se nadam da celsi moze da da sutra bar jedan gol barsi, jer bi to onda bio paklen revans. :)

DROGBA11

pre 12 godina

Ja bih vise voleo da sada ispadnemo od Barcelone jer bolje je primiti 2,3 gola u polufinalu od Barcelone nego 3,4 komada u finalu od najjaceg nemackog kluba svih vremena

chelsea fan

pre 12 godina

Da li pobednik lige sampiona ima obezbedjeno ucesce i sledece godine?Pitam to iz ociglednih razloga pa se hvatam za slamku,a znam da se nesto skoro menjalo..pls neka neko odgovori

igor

pre 12 godina

Navijam sutra uvece za Celsi, mada kada sam na sajtu uefe procitao ko sudi mec(Turcin Cakir),prvo sto mi je palo na pamet, jeste da je uefa odradila svoj deo posla i da je penal za barsu sutra, najsigurnija opklada.
Mada iskreno se nadam da gresim i ako sudjenje bude posteno ko u prvom mecu Celsi moze da prodje dalje,i da igra finale sa Realom.

BAYERN recordmeister

pre 12 godina

Mogu samo reci da u toj utakmici pobedi bolji.Mada bih licno vise voleo da opeglamo Barcelonu u finalu.Inace bih porucio svim navijacima da je ovo trenutak kada biste svi vi hteli da je vas klub sada u polufinalu i da ga bodrite,ali taj osecaj sada imaju samo najbolji,ja sam presrecan sa sezonom.A vi mozete sada samo da navijate za nekog od nas i nista vise,vasi klubovi su davno ispali.Pozdrav svima

IronMan

pre 12 godina

Ocekujem prolaz barcelone sa 2-3 data gola.A u finalu ocekujem sudar sa titanom iz Nemacke.Evo inace Realu je potrebna i pomoc Zidana da prodje Bayern
http://www.facebook.com/photo.php?v=3832225963085

hajde da se igramo

pre 12 godina

Nadam se prolasku barce,jer su bolja i kvalitetnija ekipa,jos bi se samo osvrnuo na dezurne pljuvace lika i dijela Lea Messija,fenomenalan clanak je izasao na goal.com,podatak koji jasno pokazuje kakav je igrac Messi,od 21 utakmice u koliko ove sezone Messi nije zabio,barcelona je pobijedila samo u 8,a 9 puta igrala nerijeseno,cisti pokazatelj koliko zapravo JEDNA genijalna ekipa kao sta je barcelona ovisi o jednom igracu(MESSI)i onda se nade netko kritizirati njegove igre u Argentini,koja je po kvaliteti duplo slabija ekipa i ocekuju od njega CUDA sa limitranom repkom,decko je zabio ove godine 63 gola i podijelio 25 asista to su brojke od kojih boli glava....Danas da bi bio najbolji(klub,igrac)moras imati sve poslozeno,kvaliteta,bez ozlijeda(villa,abidal)i vise MATCH WINNERA,a ne se oslanjati samo na jednog igraca(messi),kod reala moze zabiti(higuan,kaka,benzema,ronaldo,ozil)puno veci izbor...Ronaldo 54 gola,benzema 29 higuan 24,a kod barcelone Messi 63 goal i 2 na listi je fabregas sa 15,jako fali Villa,,,Ova sezona pokazuje da je Messi jako napredovao u odnosu na prijasnje sezone(2009 napad je bio henry-eto-messi da se smrznes,zamislite taj napad sa danasnjim Messijem)2010(ibra-messi)2011(pedro u formi,Villa i messi)Koliko je taj igrac dobar ove cinjenice pokazuju i daleko najbolji igrac na svijetu,jer danas svi zive za trenutak,znaci sve ono sta je Messi radio prije, pada u zaborav zbog 1 ili 2 utakmice(real-chelsea),koje jesu vazne,ali odigrao je toliko genijalnih utakmica da ne zavreduje da ga se sprda ili podcjenjuje,...Ljudi malo objektivnosti i smanjiti euforiju(fanovi reala)

igor

pre 12 godina

Navijam sutra uvece za Celsi, mada kada sam na sajtu uefe procitao ko sudi mec(Turcin Cakir),prvo sto mi je palo na pamet, jeste da je uefa odradila svoj deo posla i da je penal za barsu sutra, najsigurnija opklada.
Mada iskreno se nadam da gresim i ako sudjenje bude posteno ko u prvom mecu Celsi moze da prodje dalje,i da igra finale sa Realom.

hajde da se igramo

pre 12 godina

Nadam se prolasku barce,jer su bolja i kvalitetnija ekipa,jos bi se samo osvrnuo na dezurne pljuvace lika i dijela Lea Messija,fenomenalan clanak je izasao na goal.com,podatak koji jasno pokazuje kakav je igrac Messi,od 21 utakmice u koliko ove sezone Messi nije zabio,barcelona je pobijedila samo u 8,a 9 puta igrala nerijeseno,cisti pokazatelj koliko zapravo JEDNA genijalna ekipa kao sta je barcelona ovisi o jednom igracu(MESSI)i onda se nade netko kritizirati njegove igre u Argentini,koja je po kvaliteti duplo slabija ekipa i ocekuju od njega CUDA sa limitranom repkom,decko je zabio ove godine 63 gola i podijelio 25 asista to su brojke od kojih boli glava....Danas da bi bio najbolji(klub,igrac)moras imati sve poslozeno,kvaliteta,bez ozlijeda(villa,abidal)i vise MATCH WINNERA,a ne se oslanjati samo na jednog igraca(messi),kod reala moze zabiti(higuan,kaka,benzema,ronaldo,ozil)puno veci izbor...Ronaldo 54 gola,benzema 29 higuan 24,a kod barcelone Messi 63 goal i 2 na listi je fabregas sa 15,jako fali Villa,,,Ova sezona pokazuje da je Messi jako napredovao u odnosu na prijasnje sezone(2009 napad je bio henry-eto-messi da se smrznes,zamislite taj napad sa danasnjim Messijem)2010(ibra-messi)2011(pedro u formi,Villa i messi)Koliko je taj igrac dobar ove cinjenice pokazuju i daleko najbolji igrac na svijetu,jer danas svi zive za trenutak,znaci sve ono sta je Messi radio prije, pada u zaborav zbog 1 ili 2 utakmice(real-chelsea),koje jesu vazne,ali odigrao je toliko genijalnih utakmica da ne zavreduje da ga se sprda ili podcjenjuje,...Ljudi malo objektivnosti i smanjiti euforiju(fanovi reala)

bogdan

pre 12 godina

Ko voli fudbal i ne pati od kompleksa mora da prizna da Barsa igra najlepši fudbal i da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena!
(rade, 24. april 2012 01:23)

Ko voli fudbal i prati ga duže od tri godine čuo je i za Zidana i za pravog Ronalda, a kamoli za Maradonu, tako da nikad neće napisati glupost poput te da je Mesi najbolji igrač svih vremena.

Pop

pre 12 godina

hahaha najjaci su mi ovi sto se hvale uspehom "svojih klubova"... pa kako vasi nemci iz minhena nikako ne mogu da shvatim. jos ponosan kao da ide na svaku utakmicu, tragikomicno... iskreno se nadam da celsi moze da da sutra bar jedan gol barsi, jer bi to onda bio paklen revans. :)

bogdan

pre 12 godina

i onda se nade netko kritizirati njegove igre u Argentini,koja je po kvaliteti duplo slabija ekipa i ocekuju od njega CUDA sa limitranom repkom
(hajde da se igramo, 23. april 2012 19:24)

Iguain, Aguero, Milito, Teves, Kambijaso, Zaneti, Maskerano, Di Marija, Zabaleta, Pastore, Laveci, itd.

To su samo neki od igrаča koji igraju za Argentinu ili su igrali za nju tokom prethodnih godina od kad je Mesi reprezentativac. Većina njih su ponajbolji igrači sveta na svojim pozicijama. Fali im samo jedan taj kako ga ti nazivaš MATCH WINNER, jedan igrač malo bolji od njih koji će da ih povede do trona. Zidan ili Luis Nazario da Lima Ronaldo bi se sa ovakvim saigračima prošetali do vrha. Zašto Mesi nije TAJ igrač? I ti posle kažeš "limitirana repka". Pre će biti da je Mesi limitiran. Jer sa druge strane Ćavi, Inijesta, Pujol, Pedro, Pike, Vilja, Fabregas, Buskets samo skinu dresove Barse i zamene ih dresovima Španije i bez Mesija opet deru sve živo. Dakle, pre će biti da više Mesi zavisi od njih nego oni od njega.

Opet kažem, niko ne spori da je Mesi uz K. Ronalda najbolji igrač današnjice, ali je smešno kada ga dečurlija koja prati fudbal dve godine naziva najboljim igračem SVIH VREMENA, što on nikako nije, nije čak ni najbolji u post-Maradoninoj eri (iza je Zidana i Ronalda mnogo). Da bi napravio taj iskorak i stao rame uz rame sa ovom dvojicom mora da povuče reprezentaciju do uspeha i pokaže da je čovek odluke, kao što su ova dvojica sa svojim reprezentacijama ništa jačim od današnje Argentine harali. A dostizanju Maradone Mesijevi fanbojevi mogu samo maštati.

vukasin

pre 12 godina

nema ali ponekada mogu da naprave izuzetak kao sto je bilo pre par sezona sa liverpulom koji nije izborio te sezone cini mi se nikup uefa ali je osvojio ligu pa su mu dali da ide od prvog kola kvalifikacija..

IronMan

pre 12 godina

Ocekujem prolaz barcelone sa 2-3 data gola.A u finalu ocekujem sudar sa titanom iz Nemacke.Evo inace Realu je potrebna i pomoc Zidana da prodje Bayern
http://www.facebook.com/photo.php?v=3832225963085

miloš Novi Sad

pre 12 godina

Ko voli fudbal i ne pati od kompleksa mora da prizna da Barsa igra najlepši fudbal i da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena!
(rade, 24. april 2012 01:23)

Ako imaš 12 godina, jeste.

Da se razumemo, Mesi je vrhunski igrač, jedan u milion. Ali legenda? Najbolji svih vremena? Nikako. Legenda će biti kada bude nešto uradio u argentinskoj reprezentaciji. Da napomenem: kad NEŠTO uradi, bilo šta, pošto dosad apsolutno ništa nije uradio.

Neću upasti u onu zamku i reći da je on dobar samo zbog Ćavija i Inijeste, ali činjenica je da ne bi bio ni približno dobar igrač bez njih i ostatka Barselone (koja je već sad "legendarna", za razliku od njega). Zato, nek se dokaže negde van Barselone. Evo mu reprezentacija, sedimo i čekamo.

miki

pre 12 godina

Nije se vidio u prvoj utakmici protiv Chelzija kao ni protiv Reala...ovo je ta treca kljucna u nizu,i da bi izborio tu zadnju kljucnu odnosno finale veceras ne sme da podbaci.Ako i veceras podbaci, zapitaj se dali je on igrac za velika dela,ili za napucavanje statistike na kantama kao sto je Leverkuzen?
Daj mi reci od kada ti pratis nogomet!!!!!!!Pa ja koliko pratim Messi je odlucio od 15 EL CLASICA(znaci protiv ekipe koja je al pari sa barcelonom)u njih 13 je vodio glavnu rijec i bio MATCH WINNER(asistencija ili gol)zabio je arsenalu "samo" 4 gola,zabio je prosle godine gol realu tako da je prosao pola reala,zabio je 2 odlucjujuca gola u finalu protiv "jednog" kluba kao sta je machester,zabio je 5 golova leverkusenu koji je prije toga pobijedio BAYERNA u prvesntvu,ako je tako lako zabijati kvazi ekipama,zasto onda nitko 150 godina nije zabio 5 golova u nokaut fazi lige prvaka,4 godinu je zardeom najbolji strijelac najaceg natjecanja na svijetu(lige prvaka)85% susreta koji se lome Messi odluci(asist ili gol)Dakle poruka za tebe daj se odluci hoces gledati nogomet(onda ga gledaj sa pozornoscu,a ne povsrno) ili se prebaci na gledanje CURLINGA mislim da su tu vicniji

Nemanja

pre 12 godina

malo da pojasnim ovim ljubiteljima lika i dela Mesija. Fudbal je pre par decenija prestao da bude igra i presao u biznis. A Mesi je jedan veliki brend. Daleko od toga da je Mesi los igrac, naprotiv ,sjajan je. Ali najbolji svih vremena? Tesko da je tako. Sa Argentinom nista ne moze da uradi ali u Argentini nema ni Cavija ni Injeste. On se samo uklopio u Spansku igru. Kada je Ibrahimovic igrao u Barsi dao je golova koliko i Mesi, a niko nije pricao kako je on najbolji , zato sto nije njihovo dete i nije toliko izreklamiran. Za njega je Ronaldo Nazario da Lima jos uvek ne dostizan kao napadac.

daj urazumi te se

pre 12 godina

Ja nisam Messija stavio na tron najboljeg svih vremena,ja sam samo rekao koliko JEDNA super momcad kao sta je barcelona ovisi o Messiju,jer ako on ne zabije ili je dobro zatvoren nema ni barcelone ni pobijede,...Druga stvar ja nogomet pratim vec 20 godina i gledao sam mnoga velika imena,ali nemogu da shvatim da netko moze napisati da su zidane ili ronaldo(debeli) mnogo bolji od Messija,u cemu u SAHU....Zidane je igrao u realu sa jos boljim igracima,pa je osvojio samo 1 la ligu i 1 ligu prvaka,"kakav" igrac vauuuuu,Ronaldo je imao 2002 u brazilu(rivaldo,ronaldinho,carlos,cafu,lucio,emerson,)znaci stroj od ekipe,Zidane 1998 je osvojio svijetsko,ali on se do finala nije vidio,francuska je osvojila na guzove(penali,produzeci,thuram zabio gol haaaaa)di je bio Zidane do tada(zabio u finalu svaka cast on je legenda i igracina)ali da jedan MESSI koje je prakticki sve osvojio i to u vise navrata osim svijetskog,...Maradona nikada nije osvojio copa americu i ligu prvaka,osvojio je jedno svijetsko(gol rukom)Debeli Ronaldo nikada nije osvojio ligu prvaka,nije mogao osvojiti prvenstvo sa Interom,Maradona je osvojio sa Napolijem kup uefa vauuuuuu,ovi klinci sta misle da je maradona igrao sam gadno se varaju, jedan stariji covjek mi kaze da je napoli imao balansiranu ekipu sa par ektra igraca(i wolfsburg je osvojio njemacko prvesntvo,to znaci da je bosanski dijamant(dzeko) al pari sa maradonom,jer je prosjecni klub doveo do titule)...Gdje su zidane ili maradona bili sa 24 godine,nisu bili ni na mapi,dok Messi je bio 3 puta igrac godine,olimpijske igre osvojio,finale copa americe(igrao odlicno)dali uopce trebam nabrajati sta je osvojio sa barcom..Netko napise nije se vidio protiv chelsea ili reala!!!!!! Vidio se on imao je takve dvije lopte da boli glava,ali nije on kriv sta xavi ili fabregas nezaju zabiti zicera,na stranu to ako se Messi nije vidio u te 2 utakmice,zasto netko drugi nije odlucio susret(xavi,iniesta,alves,fabregas,sanchez)pa ne igra Messi sam,koliko ja znam xavi je top 3 igrac u zadnjih 4 godine to vrijedi i za iniestu,znaci ako je ta ekipa toliko dobra zasto netko 2,3,4,5 ne iskrsne i ne odluci susret(chelsea,real)zasto bas stalno mora biti Messi.Znaci teze da se Messi mora dokazati drugdje(drugi klub) su smijesne(johan crojf,maldini,giggs,del piero,totti,barresi)nisu nikada igrali u nekoj drugoj ekipi dali oni trebaju svoju vrijednost dokazati negdje drugdje?????Netko napise da je Messi limitran(ne koristi puno desnu nogu,nije vijest glavom)po tome ja dolazim do toga je Maradona limitiran,jer isto to nije koristio cesto..Sta sve ovi likovi nece izmisliti da bi umanjili njegove igracke sposobnosti,pa tako i da klinci od 12 godina "sline" za njim i proglasavaju ga najboljim,ja koliko znam KAPETANI,IZBORNICI,STRUCNJACI,BIVSE LEGENDE(BILO KOJI SPORT) imaju vise od 12 godina i oni pricaju o njemu CUDA i oni su ti koji ga proglasavaju NAJBOLJIM sva srec da je tako,jer da mi neki kvazi strucnjaci preko portala govore tko je kakav igrac,SVASTA

mmm

pre 12 godina

Neka se otvori neko protiv Barse ako sme tada se zna ko ce pobediti.Real se prosle sezone otvorio protiv Barse i puko 5:0. Nego svi igraju kukavicki tj. bunker.

Penicilin

pre 12 godina

Barselona igra dosadan fudbal,samo se dodaju...bla,bla,bla....

Pa nije li lepota fudbala u sjajnim pasovima,asistencijama i na kraju golovima,nadjite mi jednu ekipu koja ne drzi loptu u svom posedu ako to moze,ima li koja ekipa na svetu koja predaje loptu protivniku svesno???
Na kraju krajeva ima li ekipe na svetu koja sme da udje sa Barsom u otvorenu borbu???

Molim vas objavite mi komentar

pre 12 godina

Aman bre ljudi naslov teksta glasi-Celzi brani minimalac kod Barse a ne-Ko je bolji Mesi ili Ronaldo....dosadni ste vise.

mar

pre 12 godina

Nadam se prolasku barce,jer su bolja i kvalitetnija ekipa,jos bi se samo osvrnuo na dezurne pljuvace lika i dijela Lea Messija,fenomenalan clanak je izasao na goal.com,podatak koji jasno pokazuje kakav je igrac Messi,od 21 utakmice u koliko ove sezone Messi nije zabio,barcelona je pobijedila samo u 8,a 9 puta igrala nerijeseno,cisti pokazatelj koliko zapravo JEDNA genijalna ekipa kao sta je barcelona ovisi o jednom igracu(MESSI)i onda se nade netko kritizirati njegove igre u Argentini,koja je po kvaliteti duplo slabija ekipa i ocekuju od njega CUDA sa limitranom repkom,decko je zabio ove godine 63 gola i podijelio 25 asista to su brojke od kojih boli glava....Danas da bi bio najbolji(klub,igrac)moras imati sve poslozeno,kvaliteta,bez ozlijeda(villa,abidal)i vise MATCH WINNERA,a ne se oslanjati samo na jednog igraca(messi),kod reala moze zabiti(higuan,kaka,benzema,ronaldo,ozil)puno veci izbor...Ronaldo 54 gola,benzema 29 higuan 24,a kod barcelone Messi 63 goal i 2 na listi je fabregas sa 15,jako fali Villa,,,Ova sezona pokazuje da je Messi jako napredovao u odnosu na prijasnje sezone(2009 napad je bio henry-eto-messi da se smrznes,zamislite taj napad sa danasnjim Messijem)2010(ibra-messi)2011(pedro u formi,Villa i messi)Koliko je taj igrac dobar ove cinjenice pokazuju i daleko najbolji igrac na svijetu,jer danas svi zive za trenutak,znaci sve ono sta je Messi radio prije, pada u zaborav zbog 1 ili 2 utakmice(real-chelsea),koje jesu vazne,ali odigrao je toliko genijalnih utakmica da ne zavreduje da ga se sprda ili podcjenjuje,...Ljudi malo objektivnosti i smanjiti euforiju(fanovi reala)
(hajde da se igramo, 23. april 2012 19:24)
Drugar, bolji tim je onaj koji na kraju bude imao vise golova na svom kontu.Svi nesto spominju barseloninu ljepotu u igri itd...Pa pobogu nije ovo izbor za mis.Da je tako Ana Ivanovic bi osvojila sve tirnire.Sanse,pasovi,posed lopte,precke,stative itd...ne broje se u konacnom rezultatu.Svaka cast Mesiju kakvu statistiku ima, ali to sad sve pada u vodu ako i veceras podbaci.Jel sad se sve lomi za Barselonu.Nije se vidio u prvoj utakmici protiv Chelzija kao ni protiv Reala...ovo je ta treca kljucna u nizu,i da bi izborio tu zadnju kljucnu odnosno finale veceras ne sme da podbaci.Ako i veceras podbaci, zapitaj se dali je on igrac za velika dela,ili za napucavanje statistike na kantama kao sto je Leverkuzen?

fuca

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim "Mesi nije legenda jer nije nista uradio u reprezentaciji". Sta je CR uradio sa svojom reprezentacijom kad ga velicate toliko? Zar treba da si fudbalska legenda uz uslov da tvoja reprezentacija bude najbolja na svetu a ti pored toga das 3 gola po utakmici? Bzvz

Nevis

pre 12 godina

(Djole, 24. april 2012 12:33)

Раул прво теби није ништа доказивао у Шалкеу, и не да је добар, него одличан, толико је добар да ће играти Европско Првенство уместо Тореса! Раул је једном играчина, и да, доказао се, играо је 1/2 финале ЛШ!

uh uh

pre 12 godina

(suki, 24. april 2012 13:46)
Prvo mislim da je nemoguce uporedjivati ta dva igraca ko je bolji jer sui i jedan i drugi velemajstori a ko je bolji je stvar ukusa. Prvo kad pricas o reprezentacijama koliki je doprinos Mesija svojoj? Drugo Ronaldo je igrao i u MU i Realu na vrhunsom nivou. U MU se cela taktika zasnivala na njemu to je Ser Alex rekao, da se svi igraci postavljaju u odnosu na Ronalda, to je slucaj sa Mesijem u Barsi ali ga nismo videli u drugom klubu kod drugog trenera. Ronaldo je ceo El Klasik proveo uz levu aut liniju i zatvarao Alvesa dok doprinos Mesija u odbrani ne postoji. Ono sto igra Mesi je igrao i Ronaldo u MU, stoji uz desnu aut liniju i kad primi lopto krene u sredinu do kaznenog prostora i onda sutne ili proigra, sta se desilo sad kad mu je taj prostor oduzet, jer Alves nije imao toliko slobode? I drugo tako je Ronaldinjo igrao u Barsi pa gde je sad? Kad Mesi odigra ovako dobro i u nekom drugom velikom klubu mogu da se porede. Mislim da je isto tako pricano o Ronaldinju pre 5 god, kao sad o Mesiju a i tad se isto ovako pricalo o Ronaldu.

siniša

pre 12 godina

Ajmo Čelzi,ako treba bunkerica pa jedna kontra i gol.Trebalo bi da bude dosta.Ova Barselona stvarno gnjavi fudbal.Ja tebi ,ti meni,ja tebi,ti meni,ja tebi ti meni.Prolazi kod onih koji se us.r. od straha ali kod disciplinovane ekipe ne može uvek.Ne kažem da Barselona nije sjajna po rezultatima ali meni se ne sviđa taj stil igre.Stvar je ukusa naravno.Biće teško Englezima ali može se proći.

Goxi

pre 12 godina

Ja cu navijati za Celzi ali mislim da ih je Gvardiola posle Reala dobro postrojio i da ce veceras svi da kidisu kao ''janjicari na Lazara''!Ma neka bude dosta golova pa ko prodje da prodje!

chelsea fan

pre 12 godina

Da li pobednik lige sampiona ima obezbedjeno ucesce i sledece godine?Pitam to iz ociglednih razloga pa se hvatam za slamku,a znam da se nesto skoro menjalo..pls neka neko odgovori

PimPong

pre 12 godina

Dao bih prednost Barseloni. Dali su jedan gol u 180 minuta, tako da je pitanje momenta kad ce da masinerija proradi. Mada, ako Chelsea da gol iz kontre na pocetku, bice Barseloni veoma tesko. Barsina odbrana nije bas najbolja, kao sto su neki vec napisali.

wroom1975

pre 12 godina

1. Celsi ima veoma dobru statistiku protiv Barselone, u zadnje cetiri utakmice, Celsi je odlazio kao pobednik iz Barselone.

2. Barsa ima velikih problema sa odbranom, da se ne lazemo, pitanje je koliko Pujol koji ustvari drzi tu odbranu, moze da izdrzi "trecu za redom".
On i Maskerano cak imaju po jedan zuti, ako dobiju jos po jedan, a prodju dalje, propustaju finale, sto samo po sebi govori da nece bas da srljaju veceras. Sa druge strane svi znamo da je Drogba fanatik i da ima da grize kao lud...

3. Celsi se pokazao da zna da "parkira autobus" i da igra tako 90 minuta bez problema. Ako daju gol na kontru prvi, Barsa moze da se oprosti od finala.

4. Barsa je poljuljana prvo porazom na Stamford Bridzu, pa onda i kuci od Reala, gde su izgubili i titulu. Tako da ce veceras ici na sve ili nista, a tu upravo lezi snaga Celsija.

5. Mesi veceras opet nece uradeti nista, jednostavno protiv Celsija se nije cuo, niti protiv Reala. Barsa da menja taktiku nece, ali nece ni Celsi.

Zakljucak: Sve mi se vise cini da cu veceras ipak singl za jedno 500 dinara na "dvojku" Celsija.

miloš Novi Sad

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim "Mesi nije legenda jer nije nista uradio u reprezentaciji". Sta je CR uradio sa svojom reprezentacijom kad ga velicate toliko? Zar treba da si fudbalska legenda uz uslov da tvoja reprezentacija bude najbolja na svetu a ti pored toga das 3 gola po utakmici? Bzvz
(fuca, 24. april 2012 11:27)

1. Nije ni Ronaldo ništa posebno uradio sa reprezentacijom, to je istina, ali Ronalda zaluđeni klinci ne prozivaju najboljim igračem svih vremena, za razliku od Mesija. Upravo o tome govorim: Mesi je fantastičan igrač, ali daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeko od najboljeg svih vremena.

2. Zašto potenciramo reprezentaciju u slučaju Mesija? Zato što hoćemo da svoj (marketinški) epitet "većeg od Maradone" opravda negde gde ne igra sa 10-oricom superstarova, ili makar negde gde nema Ćavija i Inijestu. Pošto je razumno pretpostaviti da u skorije vreme neće napustiti Barselonu, očekujem da čini čuda i u reprezentaciji Argentine. A tamo dosad ništa nije uradio.

Barcaboy

pre 12 godina

Procitam 2 komentara i vidim sve..Kazes Messi ocajan u reprezentaciji? Da li si uopste gledao njegov doprinos igri? da li znate uopste koliko mesi namesti sansi po mecu za argentinu? To sto iguain ne moze da odradi 1 na 1 el to mesijeva greska? Messi ne igra napadaca u argentini igra neku vrstu ofanzivnog veznog sto inijesta radi u barsi/spaniji...Dokle vise bre da gledate mesija kako igra u reprezentaciji itd..Da je mesi drugde da je mesi ovde..NE messi je u barsi,svidelo se to vama ili ne.Dominira DA zajedno sa SUPER saigracima kao sto su xavi i inijesta..Kad je to Inijesta igrao dobro - SAM..Da li je Maradona bio sam te davne 1986-e? Da li je pele bio sam?..dajte bre ljudi..Mesi odlucio 90% meceva u posl.2 ili 3 godine...Svaki mec asistencija ili gol..Mesi je bog.I C.Ronaldo - zaista sa svim respektom je masina za golove,ima fantastican sut ali Mesi je taj koji pravi razliku na terenu..Nadam se da ce Barsa proci celsi prvenstveno iz fudbalske perspektive..Ali Celsi se odlicno brani itd..Sacekajmo ishod meca.Sto kaze ovaj lik jedan da mesija dizu klinci u nebesa..? Dakle malo pogledaj sajtove i pogledaj izjave fudbalera..Eto Figo Ronaldo Zidan Maradona itd itd itd...

bogdan

pre 12 godina

Dokle vise bre da gledate mesija kako igra u reprezentaciji itd
(Barcaboy, 24. april 2012 14:41)

Dakle njegovi idolopoklonici budu lupetali da je on najbolji SVIH VREMENA.

Djole

pre 12 godina

Reprezentacija,reprezentacija... Cavi,Inijesta... Da li se neko seca da su njih dvojica toliko spominjani u vreme Ronaldinja? Ne. Mesi utice na njih isto koliko i oni na njega... Mesi je najbolji asistent Barse u primeri(drugi u ligi) i najbolji asistent Barse u LS,sta je sa tim? Cavi i Inijesta su najbolji vezni igraci na svetu,tu nema sumnje,ali dokle vise omalovazavati Mesija zbog toga? Niko ne pominje Raula koji je skoro celu karijeru proveo u Realu i imao takve igrace uz sebe kao sto su Ronaldo,Zidan,Bekam,Figo,Guti,Morijentes,Sedorf... Tu se niko ne pita sto nije isao u "neku drugu ligu" da se pokaze... Otisao je u Salke,ali nije onako dobar kao u Realu... U poslednjih par godina Barsa je najefikasniji tim na svetu! To ne moze biti smaracki fudbal... Barsa se toliko dodaje jer skoro svi protiv njih igraju klasican bunker! To je uzasno tesko probiti i pronaci rupu... O hrabrosti za nadigravanje da ne pricam... Dalje,Mesi nije podbacio protiv Reala i Celzija,samo nije dao gol! Protiv Celzija je imao toliko prodora i namestio par sansi,koje,da su ih Pedro,Fabregas i Sancez iskoristili mi sad ne bi imali dilemu ko je finalista LS... Ok,Real je uzeo titulu,treba im cestitati na tome,zasluseno je,ali ne mozete zbog toga reci da je Mesi igrac za male utakmice... Pa,ne mozes uvek osvojiti svaki trofej i biti najbolji! Sto se Argentine tice,ima jos vremena za njega,ali Aguero,Iguain i Tevez su napadaci i Mesi nama bas sa kim na sredini da saradjuje(Kambijaso,Zaneti su zadnji vezni)... Ima drugu ulogu u Argentini i mora dosta toga sam,a i oni nikako da nadju selektora kako treba...

BAYERN recordmeister

pre 12 godina

Mogu samo reci da u toj utakmici pobedi bolji.Mada bih licno vise voleo da opeglamo Barcelonu u finalu.Inace bih porucio svim navijacima da je ovo trenutak kada biste svi vi hteli da je vas klub sada u polufinalu i da ga bodrite,ali taj osecaj sada imaju samo najbolji,ja sam presrecan sa sezonom.A vi mozete sada samo da navijate za nekog od nas i nista vise,vasi klubovi su davno ispali.Pozdrav svima

DROGBA11

pre 12 godina

Ja bih vise voleo da sada ispadnemo od Barcelone jer bolje je primiti 2,3 gola u polufinalu od Barcelone nego 3,4 komada u finalu od najjaceg nemackog kluba svih vremena

bogdan

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim "Mesi nije legenda jer nije nista uradio u reprezentaciji". Sta je CR uradio sa svojom reprezentacijom kad ga velicate toliko?
(fuca, 24. april 2012 11:27)

A ko je ikad rekao da je CR najbolji igrač SVIH VREMENA? Čak i njegovi najveći fanovi su realni ljudi i to nikad neće reći, za razliku od Mesijevih idolopoklonika. Pominjanje Mesijevog nikakvog učinka sa reprezentacijom Argentine je jednostavno argument kojim se pobija neosnovana tvrdnja da je Mesi "najbolji svih vremena".

joca

pre 12 godina

@fuca
Kristijano je igrao finale evropskog prvenstva sa Portugalom, i polufinale svetskog. Jel vto vece dostignuce nego Mesijevo sa Argentinom ?

milan82

pre 12 godina

Navijač sam Barce, ali mislim da će Čelsi proći. Jednostavno im ne leže. Isto tako opet očekujem da filozof Guardiola promeša postavu kao protiv Reala.

Ivan

pre 12 godina

Čelzi prolazi!!
Zatvoriće se u bunker mnogo gori nego što je bio na njihovom stadionu,i tu jednostavno nema prolaza!!
Ne može se igrati protiv 11 golmana!

sparky

pre 12 godina

veceras ce barca pokazati zasto je najbolji tim u istoriji fudbala.
Dajde 3 gola minimum. Celsi nece moci da predje centar, Valdes moze lagano da ode u napad.

wroom1975

pre 12 godina

Kvota na Barsu veceras je 1.25, zadnjih 10 utakmica se zavrsilo ili 1:0 ili 1:1, jedino je 2006 bilo 2:2, igrajte lepo veceras 2-3 gola, kvota 2.05, i uzmite pare na kladionici, a ko pobedi nebitno...uzivajte u fudbalu.
Moja predpostavka za finale: Barcelona-Bayern i Nemci osvajaju. ;)

Kauffmann

pre 12 godina

Pobednik lige šampiona ima direktan prolaz u grupnu fazu sledeće godine (to je poslednja šansa za Čelsi ove sezone).....Anderleht se nada da Čelsi ne osvoji jer onda oni idu direktno u LŠ kao prvak trinaestoplasirane zemlje po koeficijentu (belgija)....neko je pitao, pa ajd da odgovorim.....

Čelsi prolazi na penale večeras!

fuca

pre 12 godina

ako cemo tako, onda je Ferenc Puskas po meni najbolji igrac svih vremena. On je tata za sve fudbalere i NIJE OSVOJIO NI JEDNO PRVENSTVO

suki

pre 12 godina

(joca, 24. april 2012 12:40)
Kristiano Ronaldo je igrao finale europskog prvenstva,ali on je tada bio VODONOSA,igrao i je Perriera,polufinale svijetskog prvenstva je igrao ronaldo super,ali kakvu je on ulogu tamo imao,igrao je zbog FIGA,DECA i ostalih tada super igraca,a ne zbog njegove kvalitete i KRUNO JURCIC je bio u polufinalu 1998 i sovojio broncu,hocu reci ronaldo je igrao tada ali kao da i nije,jer nije nista napravio soim sta je stalno bio na podu,,Kada smo vec kod njega zasto netko uopce tvrdi da je Ronaldo bolji igrac od Messija,po cemu????Pa on igra u ekipi koja je zabila 109 golova,koja je uz barcelonu vec 2 godinu zaredom ekipa koja je za 2 klase jaca od ostalih,ima fenomenalne suigrace,ima vjerovatno najboljeg trenera na svijetu,sada ce netko napisati igrao je u engleskoj,super ali jedno pitanje za sve,dali je manchester izgubio na kvaliteti odlaskom "super covjeka" ronalda,jasno i glasno NIJE,jer je godinu kasnije igrao fiale lige prvaka i osvojio je 2 titule u engleskoj i ove godine nikada slabiji bori se za titulu,da je taj igrac(ronaldo)toliko dobar,manchester bi bio u velikom padu,ali on njegovim odlaskom nista nije izgubio i dalje osvaja trofeje

Barca forever

pre 12 godina

Biće penal za Barsu u prvom poluvremenu i isključenje za Čelzi. Posle toga sledi potop plavaca, primiće 4 komada bez problema.

uefalona

pre 12 godina

Sve je jasno.Uefa danas spasava Barceloni sezonu prolazom u finale i opet preko Chelsevih leđa. Sudac utakmice je Cuyent Cakir.Zar nije malo cudno da su uzvratnu utakmicu polufinala povjerili sucu kojemu je ovo tek druga sezona u ligi šampiona(9 utakmica u lš koju sudi).

cofi

pre 12 godina

Da se razumemo, Mesi je vrhunski igrač, jedan u milion. Ali legenda? Najbolji svih vremena? Nikako. Legenda će biti kada bude nešto uradio u argentinskoj reprezentaciji. Da napomenem: kad NEŠTO uradi, bilo šta, pošto dosad apsolutno ništa nije uradio.

Neću upasti u onu zamku i reći da je on dobar samo zbog Ćavija i Inijeste, ali činjenica je da ne bi bio ni približno dobar igrač bez njih i ostatka Barselone (koja je već sad "legendarna", za razliku od njega). Zato, nek se dokaže negde van Barselone. Evo mu reprezentacija, sedimo i čekamo.
(miloš Novi Sad, 24. april 2012 10:55)

osvojio je olimpijadu. ili se to ne racuna u NESTO???

Zeca

pre 12 godina

Chelsea fan-ako plavci osvoje LS a budu ispod 4-og mesta u premier-u krecu od prvog kola kvalifikacija na leto
(Corleone, 23. april 2012 23:42)
Nije tacno ako osvoje ligu sampiona krenucu od zadnjeg kola kvalifikacija zamenucu cetveroplasiranog tako je isto bilo i sa liverpulom bili su 5 na tabeli a posto su osvojili ligu sampiona oni su isli a Totehnem koji je bio 4 morao je u kup uefa.

brufen od 400

pre 12 godina

Od utakmice Barcelona-Chelsea bih ocekivao samo da ne bude penala i kartona,a ostalo neka bude u zavisnosti kako ce ko igrati.
Cele sezone navijaci Bayerna zezaju navijace ostalih klubova,moze im se,imaju atomski tim.A ostali klubovi svi poispadali pa se njihovi navijaci udruzuju sa navijacima bilo kog kluba koji je preostao samo da pobede Bayern pa im i to slabo ide.Kakvi li ste vi to navijaci,ovde izgleda samo Bayern ima svoje verne navijace.Ostali navijaju i za sve redom,vise mrze Bayern nego sto vole neki klub,Bayern im je glavna fudbalska misao.

Corleone

pre 12 godina

E moj ZECA nemas ti pojma, tad je everton bio 4-ti i takodje igrao kvalifikacije al nije prosao. A liverpul ih je igrao od prvog kola i usao u ls. Eto...

Barca nego sta!

pre 12 godina

Biće penal za Barsu u prvom poluvremenu i isključenje za Čelzi. Posle toga sledi potop plavaca, primiće 4 komada bez problema.
(Barca forever, 24. april 2012 18:02)

Uf brate, iz tvojih usta u bozje usi!

hajde da se igramo

pre 12 godina

Nadam se prolasku barce,jer su bolja i kvalitetnija ekipa,jos bi se samo osvrnuo na dezurne pljuvace lika i dijela Lea Messija,fenomenalan clanak je izasao na goal.com,podatak koji jasno pokazuje kakav je igrac Messi,od 21 utakmice u koliko ove sezone Messi nije zabio,barcelona je pobijedila samo u 8,a 9 puta igrala nerijeseno,cisti pokazatelj koliko zapravo JEDNA genijalna ekipa kao sta je barcelona ovisi o jednom igracu(MESSI)i onda se nade netko kritizirati njegove igre u Argentini,koja je po kvaliteti duplo slabija ekipa i ocekuju od njega CUDA sa limitranom repkom,decko je zabio ove godine 63 gola i podijelio 25 asista to su brojke od kojih boli glava....Danas da bi bio najbolji(klub,igrac)moras imati sve poslozeno,kvaliteta,bez ozlijeda(villa,abidal)i vise MATCH WINNERA,a ne se oslanjati samo na jednog igraca(messi),kod reala moze zabiti(higuan,kaka,benzema,ronaldo,ozil)puno veci izbor...Ronaldo 54 gola,benzema 29 higuan 24,a kod barcelone Messi 63 goal i 2 na listi je fabregas sa 15,jako fali Villa,,,Ova sezona pokazuje da je Messi jako napredovao u odnosu na prijasnje sezone(2009 napad je bio henry-eto-messi da se smrznes,zamislite taj napad sa danasnjim Messijem)2010(ibra-messi)2011(pedro u formi,Villa i messi)Koliko je taj igrac dobar ove cinjenice pokazuju i daleko najbolji igrac na svijetu,jer danas svi zive za trenutak,znaci sve ono sta je Messi radio prije, pada u zaborav zbog 1 ili 2 utakmice(real-chelsea),koje jesu vazne,ali odigrao je toliko genijalnih utakmica da ne zavreduje da ga se sprda ili podcjenjuje,...Ljudi malo objektivnosti i smanjiti euforiju(fanovi reala)

DROGBA11

pre 12 godina

Ja bih vise voleo da sada ispadnemo od Barcelone jer bolje je primiti 2,3 gola u polufinalu od Barcelone nego 3,4 komada u finalu od najjaceg nemackog kluba svih vremena

IronMan

pre 12 godina

Ocekujem prolaz barcelone sa 2-3 data gola.A u finalu ocekujem sudar sa titanom iz Nemacke.Evo inace Realu je potrebna i pomoc Zidana da prodje Bayern
http://www.facebook.com/photo.php?v=3832225963085

BAYERN recordmeister

pre 12 godina

Mogu samo reci da u toj utakmici pobedi bolji.Mada bih licno vise voleo da opeglamo Barcelonu u finalu.Inace bih porucio svim navijacima da je ovo trenutak kada biste svi vi hteli da je vas klub sada u polufinalu i da ga bodrite,ali taj osecaj sada imaju samo najbolji,ja sam presrecan sa sezonom.A vi mozete sada samo da navijate za nekog od nas i nista vise,vasi klubovi su davno ispali.Pozdrav svima

igor

pre 12 godina

Navijam sutra uvece za Celsi, mada kada sam na sajtu uefe procitao ko sudi mec(Turcin Cakir),prvo sto mi je palo na pamet, jeste da je uefa odradila svoj deo posla i da je penal za barsu sutra, najsigurnija opklada.
Mada iskreno se nadam da gresim i ako sudjenje bude posteno ko u prvom mecu Celsi moze da prodje dalje,i da igra finale sa Realom.

bogdan

pre 12 godina

Ko voli fudbal i ne pati od kompleksa mora da prizna da Barsa igra najlepši fudbal i da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena!
(rade, 24. april 2012 01:23)

Ko voli fudbal i prati ga duže od tri godine čuo je i za Zidana i za pravog Ronalda, a kamoli za Maradonu, tako da nikad neće napisati glupost poput te da je Mesi najbolji igrač svih vremena.

wroom1975

pre 12 godina

Kvota na Barsu veceras je 1.25, zadnjih 10 utakmica se zavrsilo ili 1:0 ili 1:1, jedino je 2006 bilo 2:2, igrajte lepo veceras 2-3 gola, kvota 2.05, i uzmite pare na kladionici, a ko pobedi nebitno...uzivajte u fudbalu.
Moja predpostavka za finale: Barcelona-Bayern i Nemci osvajaju. ;)

Barca forever

pre 12 godina

Biće penal za Barsu u prvom poluvremenu i isključenje za Čelzi. Posle toga sledi potop plavaca, primiće 4 komada bez problema.

sparky

pre 12 godina

veceras ce barca pokazati zasto je najbolji tim u istoriji fudbala.
Dajde 3 gola minimum. Celsi nece moci da predje centar, Valdes moze lagano da ode u napad.

brufen od 400

pre 12 godina

Od utakmice Barcelona-Chelsea bih ocekivao samo da ne bude penala i kartona,a ostalo neka bude u zavisnosti kako ce ko igrati.
Cele sezone navijaci Bayerna zezaju navijace ostalih klubova,moze im se,imaju atomski tim.A ostali klubovi svi poispadali pa se njihovi navijaci udruzuju sa navijacima bilo kog kluba koji je preostao samo da pobede Bayern pa im i to slabo ide.Kakvi li ste vi to navijaci,ovde izgleda samo Bayern ima svoje verne navijace.Ostali navijaju i za sve redom,vise mrze Bayern nego sto vole neki klub,Bayern im je glavna fudbalska misao.

Nemanja

pre 12 godina

malo da pojasnim ovim ljubiteljima lika i dela Mesija. Fudbal je pre par decenija prestao da bude igra i presao u biznis. A Mesi je jedan veliki brend. Daleko od toga da je Mesi los igrac, naprotiv ,sjajan je. Ali najbolji svih vremena? Tesko da je tako. Sa Argentinom nista ne moze da uradi ali u Argentini nema ni Cavija ni Injeste. On se samo uklopio u Spansku igru. Kada je Ibrahimovic igrao u Barsi dao je golova koliko i Mesi, a niko nije pricao kako je on najbolji , zato sto nije njihovo dete i nije toliko izreklamiran. Za njega je Ronaldo Nazario da Lima jos uvek ne dostizan kao napadac.

uefalona

pre 12 godina

Sve je jasno.Uefa danas spasava Barceloni sezonu prolazom u finale i opet preko Chelsevih leđa. Sudac utakmice je Cuyent Cakir.Zar nije malo cudno da su uzvratnu utakmicu polufinala povjerili sucu kojemu je ovo tek druga sezona u ligi šampiona(9 utakmica u lš koju sudi).

bogdan

pre 12 godina

Dokle vise bre da gledate mesija kako igra u reprezentaciji itd
(Barcaboy, 24. april 2012 14:41)

Dakle njegovi idolopoklonici budu lupetali da je on najbolji SVIH VREMENA.

miloš Novi Sad

pre 12 godina

Ko voli fudbal i ne pati od kompleksa mora da prizna da Barsa igra najlepši fudbal i da je Mesi najbolji fudbaler svih vremena!
(rade, 24. april 2012 01:23)

Ako imaš 12 godina, jeste.

Da se razumemo, Mesi je vrhunski igrač, jedan u milion. Ali legenda? Najbolji svih vremena? Nikako. Legenda će biti kada bude nešto uradio u argentinskoj reprezentaciji. Da napomenem: kad NEŠTO uradi, bilo šta, pošto dosad apsolutno ništa nije uradio.

Neću upasti u onu zamku i reći da je on dobar samo zbog Ćavija i Inijeste, ali činjenica je da ne bi bio ni približno dobar igrač bez njih i ostatka Barselone (koja je već sad "legendarna", za razliku od njega). Zato, nek se dokaže negde van Barselone. Evo mu reprezentacija, sedimo i čekamo.

fuca

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim "Mesi nije legenda jer nije nista uradio u reprezentaciji". Sta je CR uradio sa svojom reprezentacijom kad ga velicate toliko? Zar treba da si fudbalska legenda uz uslov da tvoja reprezentacija bude najbolja na svetu a ti pored toga das 3 gola po utakmici? Bzvz

daj urazumi te se

pre 12 godina

Ja nisam Messija stavio na tron najboljeg svih vremena,ja sam samo rekao koliko JEDNA super momcad kao sta je barcelona ovisi o Messiju,jer ako on ne zabije ili je dobro zatvoren nema ni barcelone ni pobijede,...Druga stvar ja nogomet pratim vec 20 godina i gledao sam mnoga velika imena,ali nemogu da shvatim da netko moze napisati da su zidane ili ronaldo(debeli) mnogo bolji od Messija,u cemu u SAHU....Zidane je igrao u realu sa jos boljim igracima,pa je osvojio samo 1 la ligu i 1 ligu prvaka,"kakav" igrac vauuuuu,Ronaldo je imao 2002 u brazilu(rivaldo,ronaldinho,carlos,cafu,lucio,emerson,)znaci stroj od ekipe,Zidane 1998 je osvojio svijetsko,ali on se do finala nije vidio,francuska je osvojila na guzove(penali,produzeci,thuram zabio gol haaaaa)di je bio Zidane do tada(zabio u finalu svaka cast on je legenda i igracina)ali da jedan MESSI koje je prakticki sve osvojio i to u vise navrata osim svijetskog,...Maradona nikada nije osvojio copa americu i ligu prvaka,osvojio je jedno svijetsko(gol rukom)Debeli Ronaldo nikada nije osvojio ligu prvaka,nije mogao osvojiti prvenstvo sa Interom,Maradona je osvojio sa Napolijem kup uefa vauuuuuu,ovi klinci sta misle da je maradona igrao sam gadno se varaju, jedan stariji covjek mi kaze da je napoli imao balansiranu ekipu sa par ektra igraca(i wolfsburg je osvojio njemacko prvesntvo,to znaci da je bosanski dijamant(dzeko) al pari sa maradonom,jer je prosjecni klub doveo do titule)...Gdje su zidane ili maradona bili sa 24 godine,nisu bili ni na mapi,dok Messi je bio 3 puta igrac godine,olimpijske igre osvojio,finale copa americe(igrao odlicno)dali uopce trebam nabrajati sta je osvojio sa barcom..Netko napise nije se vidio protiv chelsea ili reala!!!!!! Vidio se on imao je takve dvije lopte da boli glava,ali nije on kriv sta xavi ili fabregas nezaju zabiti zicera,na stranu to ako se Messi nije vidio u te 2 utakmice,zasto netko drugi nije odlucio susret(xavi,iniesta,alves,fabregas,sanchez)pa ne igra Messi sam,koliko ja znam xavi je top 3 igrac u zadnjih 4 godine to vrijedi i za iniestu,znaci ako je ta ekipa toliko dobra zasto netko 2,3,4,5 ne iskrsne i ne odluci susret(chelsea,real)zasto bas stalno mora biti Messi.Znaci teze da se Messi mora dokazati drugdje(drugi klub) su smijesne(johan crojf,maldini,giggs,del piero,totti,barresi)nisu nikada igrali u nekoj drugoj ekipi dali oni trebaju svoju vrijednost dokazati negdje drugdje?????Netko napise da je Messi limitran(ne koristi puno desnu nogu,nije vijest glavom)po tome ja dolazim do toga je Maradona limitiran,jer isto to nije koristio cesto..Sta sve ovi likovi nece izmisliti da bi umanjili njegove igracke sposobnosti,pa tako i da klinci od 12 godina "sline" za njim i proglasavaju ga najboljim,ja koliko znam KAPETANI,IZBORNICI,STRUCNJACI,BIVSE LEGENDE(BILO KOJI SPORT) imaju vise od 12 godina i oni pricaju o njemu CUDA i oni su ti koji ga proglasavaju NAJBOLJIM sva srec da je tako,jer da mi neki kvazi strucnjaci preko portala govore tko je kakav igrac,SVASTA

chelsea fan

pre 12 godina

Da li pobednik lige sampiona ima obezbedjeno ucesce i sledece godine?Pitam to iz ociglednih razloga pa se hvatam za slamku,a znam da se nesto skoro menjalo..pls neka neko odgovori

mmm

pre 12 godina

Neka se otvori neko protiv Barse ako sme tada se zna ko ce pobediti.Real se prosle sezone otvorio protiv Barse i puko 5:0. Nego svi igraju kukavicki tj. bunker.

Pop

pre 12 godina

hahaha najjaci su mi ovi sto se hvale uspehom "svojih klubova"... pa kako vasi nemci iz minhena nikako ne mogu da shvatim. jos ponosan kao da ide na svaku utakmicu, tragikomicno... iskreno se nadam da celsi moze da da sutra bar jedan gol barsi, jer bi to onda bio paklen revans. :)

Zeca

pre 12 godina

Chelsea fan-ako plavci osvoje LS a budu ispod 4-og mesta u premier-u krecu od prvog kola kvalifikacija na leto
(Corleone, 23. april 2012 23:42)
Nije tacno ako osvoje ligu sampiona krenucu od zadnjeg kola kvalifikacija zamenucu cetveroplasiranog tako je isto bilo i sa liverpulom bili su 5 na tabeli a posto su osvojili ligu sampiona oni su isli a Totehnem koji je bio 4 morao je u kup uefa.

mar

pre 12 godina

Nadam se prolasku barce,jer su bolja i kvalitetnija ekipa,jos bi se samo osvrnuo na dezurne pljuvace lika i dijela Lea Messija,fenomenalan clanak je izasao na goal.com,podatak koji jasno pokazuje kakav je igrac Messi,od 21 utakmice u koliko ove sezone Messi nije zabio,barcelona je pobijedila samo u 8,a 9 puta igrala nerijeseno,cisti pokazatelj koliko zapravo JEDNA genijalna ekipa kao sta je barcelona ovisi o jednom igracu(MESSI)i onda se nade netko kritizirati njegove igre u Argentini,koja je po kvaliteti duplo slabija ekipa i ocekuju od njega CUDA sa limitranom repkom,decko je zabio ove godine 63 gola i podijelio 25 asista to su brojke od kojih boli glava....Danas da bi bio najbolji(klub,igrac)moras imati sve poslozeno,kvaliteta,bez ozlijeda(villa,abidal)i vise MATCH WINNERA,a ne se oslanjati samo na jednog igraca(messi),kod reala moze zabiti(higuan,kaka,benzema,ronaldo,ozil)puno veci izbor...Ronaldo 54 gola,benzema 29 higuan 24,a kod barcelone Messi 63 goal i 2 na listi je fabregas sa 15,jako fali Villa,,,Ova sezona pokazuje da je Messi jako napredovao u odnosu na prijasnje sezone(2009 napad je bio henry-eto-messi da se smrznes,zamislite taj napad sa danasnjim Messijem)2010(ibra-messi)2011(pedro u formi,Villa i messi)Koliko je taj igrac dobar ove cinjenice pokazuju i daleko najbolji igrac na svijetu,jer danas svi zive za trenutak,znaci sve ono sta je Messi radio prije, pada u zaborav zbog 1 ili 2 utakmice(real-chelsea),koje jesu vazne,ali odigrao je toliko genijalnih utakmica da ne zavreduje da ga se sprda ili podcjenjuje,...Ljudi malo objektivnosti i smanjiti euforiju(fanovi reala)
(hajde da se igramo, 23. april 2012 19:24)
Drugar, bolji tim je onaj koji na kraju bude imao vise golova na svom kontu.Svi nesto spominju barseloninu ljepotu u igri itd...Pa pobogu nije ovo izbor za mis.Da je tako Ana Ivanovic bi osvojila sve tirnire.Sanse,pasovi,posed lopte,precke,stative itd...ne broje se u konacnom rezultatu.Svaka cast Mesiju kakvu statistiku ima, ali to sad sve pada u vodu ako i veceras podbaci.Jel sad se sve lomi za Barselonu.Nije se vidio u prvoj utakmici protiv Chelzija kao ni protiv Reala...ovo je ta treca kljucna u nizu,i da bi izborio tu zadnju kljucnu odnosno finale veceras ne sme da podbaci.Ako i veceras podbaci, zapitaj se dali je on igrac za velika dela,ili za napucavanje statistike na kantama kao sto je Leverkuzen?

Djole

pre 12 godina

Reprezentacija,reprezentacija... Cavi,Inijesta... Da li se neko seca da su njih dvojica toliko spominjani u vreme Ronaldinja? Ne. Mesi utice na njih isto koliko i oni na njega... Mesi je najbolji asistent Barse u primeri(drugi u ligi) i najbolji asistent Barse u LS,sta je sa tim? Cavi i Inijesta su najbolji vezni igraci na svetu,tu nema sumnje,ali dokle vise omalovazavati Mesija zbog toga? Niko ne pominje Raula koji je skoro celu karijeru proveo u Realu i imao takve igrace uz sebe kao sto su Ronaldo,Zidan,Bekam,Figo,Guti,Morijentes,Sedorf... Tu se niko ne pita sto nije isao u "neku drugu ligu" da se pokaze... Otisao je u Salke,ali nije onako dobar kao u Realu... U poslednjih par godina Barsa je najefikasniji tim na svetu! To ne moze biti smaracki fudbal... Barsa se toliko dodaje jer skoro svi protiv njih igraju klasican bunker! To je uzasno tesko probiti i pronaci rupu... O hrabrosti za nadigravanje da ne pricam... Dalje,Mesi nije podbacio protiv Reala i Celzija,samo nije dao gol! Protiv Celzija je imao toliko prodora i namestio par sansi,koje,da su ih Pedro,Fabregas i Sancez iskoristili mi sad ne bi imali dilemu ko je finalista LS... Ok,Real je uzeo titulu,treba im cestitati na tome,zasluseno je,ali ne mozete zbog toga reci da je Mesi igrac za male utakmice... Pa,ne mozes uvek osvojiti svaki trofej i biti najbolji! Sto se Argentine tice,ima jos vremena za njega,ali Aguero,Iguain i Tevez su napadaci i Mesi nama bas sa kim na sredini da saradjuje(Kambijaso,Zaneti su zadnji vezni)... Ima drugu ulogu u Argentini i mora dosta toga sam,a i oni nikako da nadju selektora kako treba...

bogdan

pre 12 godina

i onda se nade netko kritizirati njegove igre u Argentini,koja je po kvaliteti duplo slabija ekipa i ocekuju od njega CUDA sa limitranom repkom
(hajde da se igramo, 23. april 2012 19:24)

Iguain, Aguero, Milito, Teves, Kambijaso, Zaneti, Maskerano, Di Marija, Zabaleta, Pastore, Laveci, itd.

To su samo neki od igrаča koji igraju za Argentinu ili su igrali za nju tokom prethodnih godina od kad je Mesi reprezentativac. Većina njih su ponajbolji igrači sveta na svojim pozicijama. Fali im samo jedan taj kako ga ti nazivaš MATCH WINNER, jedan igrač malo bolji od njih koji će da ih povede do trona. Zidan ili Luis Nazario da Lima Ronaldo bi se sa ovakvim saigračima prošetali do vrha. Zašto Mesi nije TAJ igrač? I ti posle kažeš "limitirana repka". Pre će biti da je Mesi limitiran. Jer sa druge strane Ćavi, Inijesta, Pujol, Pedro, Pike, Vilja, Fabregas, Buskets samo skinu dresove Barse i zamene ih dresovima Španije i bez Mesija opet deru sve živo. Dakle, pre će biti da više Mesi zavisi od njih nego oni od njega.

Opet kažem, niko ne spori da je Mesi uz K. Ronalda najbolji igrač današnjice, ali je smešno kada ga dečurlija koja prati fudbal dve godine naziva najboljim igračem SVIH VREMENA, što on nikako nije, nije čak ni najbolji u post-Maradoninoj eri (iza je Zidana i Ronalda mnogo). Da bi napravio taj iskorak i stao rame uz rame sa ovom dvojicom mora da povuče reprezentaciju do uspeha i pokaže da je čovek odluke, kao što su ova dvojica sa svojim reprezentacijama ništa jačim od današnje Argentine harali. A dostizanju Maradone Mesijevi fanbojevi mogu samo maštati.

cofi

pre 12 godina

Da se razumemo, Mesi je vrhunski igrač, jedan u milion. Ali legenda? Najbolji svih vremena? Nikako. Legenda će biti kada bude nešto uradio u argentinskoj reprezentaciji. Da napomenem: kad NEŠTO uradi, bilo šta, pošto dosad apsolutno ništa nije uradio.

Neću upasti u onu zamku i reći da je on dobar samo zbog Ćavija i Inijeste, ali činjenica je da ne bi bio ni približno dobar igrač bez njih i ostatka Barselone (koja je već sad "legendarna", za razliku od njega). Zato, nek se dokaže negde van Barselone. Evo mu reprezentacija, sedimo i čekamo.
(miloš Novi Sad, 24. april 2012 10:55)

osvojio je olimpijadu. ili se to ne racuna u NESTO???

wroom1975

pre 12 godina

1. Celsi ima veoma dobru statistiku protiv Barselone, u zadnje cetiri utakmice, Celsi je odlazio kao pobednik iz Barselone.

2. Barsa ima velikih problema sa odbranom, da se ne lazemo, pitanje je koliko Pujol koji ustvari drzi tu odbranu, moze da izdrzi "trecu za redom".
On i Maskerano cak imaju po jedan zuti, ako dobiju jos po jedan, a prodju dalje, propustaju finale, sto samo po sebi govori da nece bas da srljaju veceras. Sa druge strane svi znamo da je Drogba fanatik i da ima da grize kao lud...

3. Celsi se pokazao da zna da "parkira autobus" i da igra tako 90 minuta bez problema. Ako daju gol na kontru prvi, Barsa moze da se oprosti od finala.

4. Barsa je poljuljana prvo porazom na Stamford Bridzu, pa onda i kuci od Reala, gde su izgubili i titulu. Tako da ce veceras ici na sve ili nista, a tu upravo lezi snaga Celsija.

5. Mesi veceras opet nece uradeti nista, jednostavno protiv Celsija se nije cuo, niti protiv Reala. Barsa da menja taktiku nece, ali nece ni Celsi.

Zakljucak: Sve mi se vise cini da cu veceras ipak singl za jedno 500 dinara na "dvojku" Celsija.

joca

pre 12 godina

@fuca
Kristijano je igrao finale evropskog prvenstva sa Portugalom, i polufinale svetskog. Jel vto vece dostignuce nego Mesijevo sa Argentinom ?

miloš Novi Sad

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim "Mesi nije legenda jer nije nista uradio u reprezentaciji". Sta je CR uradio sa svojom reprezentacijom kad ga velicate toliko? Zar treba da si fudbalska legenda uz uslov da tvoja reprezentacija bude najbolja na svetu a ti pored toga das 3 gola po utakmici? Bzvz
(fuca, 24. april 2012 11:27)

1. Nije ni Ronaldo ništa posebno uradio sa reprezentacijom, to je istina, ali Ronalda zaluđeni klinci ne prozivaju najboljim igračem svih vremena, za razliku od Mesija. Upravo o tome govorim: Mesi je fantastičan igrač, ali daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeko od najboljeg svih vremena.

2. Zašto potenciramo reprezentaciju u slučaju Mesija? Zato što hoćemo da svoj (marketinški) epitet "većeg od Maradone" opravda negde gde ne igra sa 10-oricom superstarova, ili makar negde gde nema Ćavija i Inijestu. Pošto je razumno pretpostaviti da u skorije vreme neće napustiti Barselonu, očekujem da čini čuda i u reprezentaciji Argentine. A tamo dosad ništa nije uradio.

miki

pre 12 godina

Nije se vidio u prvoj utakmici protiv Chelzija kao ni protiv Reala...ovo je ta treca kljucna u nizu,i da bi izborio tu zadnju kljucnu odnosno finale veceras ne sme da podbaci.Ako i veceras podbaci, zapitaj se dali je on igrac za velika dela,ili za napucavanje statistike na kantama kao sto je Leverkuzen?
Daj mi reci od kada ti pratis nogomet!!!!!!!Pa ja koliko pratim Messi je odlucio od 15 EL CLASICA(znaci protiv ekipe koja je al pari sa barcelonom)u njih 13 je vodio glavnu rijec i bio MATCH WINNER(asistencija ili gol)zabio je arsenalu "samo" 4 gola,zabio je prosle godine gol realu tako da je prosao pola reala,zabio je 2 odlucjujuca gola u finalu protiv "jednog" kluba kao sta je machester,zabio je 5 golova leverkusenu koji je prije toga pobijedio BAYERNA u prvesntvu,ako je tako lako zabijati kvazi ekipama,zasto onda nitko 150 godina nije zabio 5 golova u nokaut fazi lige prvaka,4 godinu je zardeom najbolji strijelac najaceg natjecanja na svijetu(lige prvaka)85% susreta koji se lome Messi odluci(asist ili gol)Dakle poruka za tebe daj se odluci hoces gledati nogomet(onda ga gledaj sa pozornoscu,a ne povsrno) ili se prebaci na gledanje CURLINGA mislim da su tu vicniji

Barcaboy

pre 12 godina

Procitam 2 komentara i vidim sve..Kazes Messi ocajan u reprezentaciji? Da li si uopste gledao njegov doprinos igri? da li znate uopste koliko mesi namesti sansi po mecu za argentinu? To sto iguain ne moze da odradi 1 na 1 el to mesijeva greska? Messi ne igra napadaca u argentini igra neku vrstu ofanzivnog veznog sto inijesta radi u barsi/spaniji...Dokle vise bre da gledate mesija kako igra u reprezentaciji itd..Da je mesi drugde da je mesi ovde..NE messi je u barsi,svidelo se to vama ili ne.Dominira DA zajedno sa SUPER saigracima kao sto su xavi i inijesta..Kad je to Inijesta igrao dobro - SAM..Da li je Maradona bio sam te davne 1986-e? Da li je pele bio sam?..dajte bre ljudi..Mesi odlucio 90% meceva u posl.2 ili 3 godine...Svaki mec asistencija ili gol..Mesi je bog.I C.Ronaldo - zaista sa svim respektom je masina za golove,ima fantastican sut ali Mesi je taj koji pravi razliku na terenu..Nadam se da ce Barsa proci celsi prvenstveno iz fudbalske perspektive..Ali Celsi se odlicno brani itd..Sacekajmo ishod meca.Sto kaze ovaj lik jedan da mesija dizu klinci u nebesa..? Dakle malo pogledaj sajtove i pogledaj izjave fudbalera..Eto Figo Ronaldo Zidan Maradona itd itd itd...

Penicilin

pre 12 godina

Barselona igra dosadan fudbal,samo se dodaju...bla,bla,bla....

Pa nije li lepota fudbala u sjajnim pasovima,asistencijama i na kraju golovima,nadjite mi jednu ekipu koja ne drzi loptu u svom posedu ako to moze,ima li koja ekipa na svetu koja predaje loptu protivniku svesno???
Na kraju krajeva ima li ekipe na svetu koja sme da udje sa Barsom u otvorenu borbu???

milan82

pre 12 godina

Navijač sam Barce, ali mislim da će Čelsi proći. Jednostavno im ne leže. Isto tako opet očekujem da filozof Guardiola promeša postavu kao protiv Reala.

Kauffmann

pre 12 godina

Pobednik lige šampiona ima direktan prolaz u grupnu fazu sledeće godine (to je poslednja šansa za Čelsi ove sezone).....Anderleht se nada da Čelsi ne osvoji jer onda oni idu direktno u LŠ kao prvak trinaestoplasirane zemlje po koeficijentu (belgija)....neko je pitao, pa ajd da odgovorim.....

Čelsi prolazi na penale večeras!

Ivan

pre 12 godina

Čelzi prolazi!!
Zatvoriće se u bunker mnogo gori nego što je bio na njihovom stadionu,i tu jednostavno nema prolaza!!
Ne može se igrati protiv 11 golmana!

siniša

pre 12 godina

Ajmo Čelzi,ako treba bunkerica pa jedna kontra i gol.Trebalo bi da bude dosta.Ova Barselona stvarno gnjavi fudbal.Ja tebi ,ti meni,ja tebi,ti meni,ja tebi ti meni.Prolazi kod onih koji se us.r. od straha ali kod disciplinovane ekipe ne može uvek.Ne kažem da Barselona nije sjajna po rezultatima ali meni se ne sviđa taj stil igre.Stvar je ukusa naravno.Biće teško Englezima ali može se proći.

uh uh

pre 12 godina

(suki, 24. april 2012 13:46)
Prvo mislim da je nemoguce uporedjivati ta dva igraca ko je bolji jer sui i jedan i drugi velemajstori a ko je bolji je stvar ukusa. Prvo kad pricas o reprezentacijama koliki je doprinos Mesija svojoj? Drugo Ronaldo je igrao i u MU i Realu na vrhunsom nivou. U MU se cela taktika zasnivala na njemu to je Ser Alex rekao, da se svi igraci postavljaju u odnosu na Ronalda, to je slucaj sa Mesijem u Barsi ali ga nismo videli u drugom klubu kod drugog trenera. Ronaldo je ceo El Klasik proveo uz levu aut liniju i zatvarao Alvesa dok doprinos Mesija u odbrani ne postoji. Ono sto igra Mesi je igrao i Ronaldo u MU, stoji uz desnu aut liniju i kad primi lopto krene u sredinu do kaznenog prostora i onda sutne ili proigra, sta se desilo sad kad mu je taj prostor oduzet, jer Alves nije imao toliko slobode? I drugo tako je Ronaldinjo igrao u Barsi pa gde je sad? Kad Mesi odigra ovako dobro i u nekom drugom velikom klubu mogu da se porede. Mislim da je isto tako pricano o Ronaldinju pre 5 god, kao sad o Mesiju a i tad se isto ovako pricalo o Ronaldu.

suki

pre 12 godina

(joca, 24. april 2012 12:40)
Kristiano Ronaldo je igrao finale europskog prvenstva,ali on je tada bio VODONOSA,igrao i je Perriera,polufinale svijetskog prvenstva je igrao ronaldo super,ali kakvu je on ulogu tamo imao,igrao je zbog FIGA,DECA i ostalih tada super igraca,a ne zbog njegove kvalitete i KRUNO JURCIC je bio u polufinalu 1998 i sovojio broncu,hocu reci ronaldo je igrao tada ali kao da i nije,jer nije nista napravio soim sta je stalno bio na podu,,Kada smo vec kod njega zasto netko uopce tvrdi da je Ronaldo bolji igrac od Messija,po cemu????Pa on igra u ekipi koja je zabila 109 golova,koja je uz barcelonu vec 2 godinu zaredom ekipa koja je za 2 klase jaca od ostalih,ima fenomenalne suigrace,ima vjerovatno najboljeg trenera na svijetu,sada ce netko napisati igrao je u engleskoj,super ali jedno pitanje za sve,dali je manchester izgubio na kvaliteti odlaskom "super covjeka" ronalda,jasno i glasno NIJE,jer je godinu kasnije igrao fiale lige prvaka i osvojio je 2 titule u engleskoj i ove godine nikada slabiji bori se za titulu,da je taj igrac(ronaldo)toliko dobar,manchester bi bio u velikom padu,ali on njegovim odlaskom nista nije izgubio i dalje osvaja trofeje

bogdan

pre 12 godina

Dosadni ste sa tim "Mesi nije legenda jer nije nista uradio u reprezentaciji". Sta je CR uradio sa svojom reprezentacijom kad ga velicate toliko?
(fuca, 24. april 2012 11:27)

A ko je ikad rekao da je CR najbolji igrač SVIH VREMENA? Čak i njegovi najveći fanovi su realni ljudi i to nikad neće reći, za razliku od Mesijevih idolopoklonika. Pominjanje Mesijevog nikakvog učinka sa reprezentacijom Argentine je jednostavno argument kojim se pobija neosnovana tvrdnja da je Mesi "najbolji svih vremena".

fuca

pre 12 godina

ako cemo tako, onda je Ferenc Puskas po meni najbolji igrac svih vremena. On je tata za sve fudbalere i NIJE OSVOJIO NI JEDNO PRVENSTVO

Goxi

pre 12 godina

Ja cu navijati za Celzi ali mislim da ih je Gvardiola posle Reala dobro postrojio i da ce veceras svi da kidisu kao ''janjicari na Lazara''!Ma neka bude dosta golova pa ko prodje da prodje!

vukasin

pre 12 godina

nema ali ponekada mogu da naprave izuzetak kao sto je bilo pre par sezona sa liverpulom koji nije izborio te sezone cini mi se nikup uefa ali je osvojio ligu pa su mu dali da ide od prvog kola kvalifikacija..

PimPong

pre 12 godina

Dao bih prednost Barseloni. Dali su jedan gol u 180 minuta, tako da je pitanje momenta kad ce da masinerija proradi. Mada, ako Chelsea da gol iz kontre na pocetku, bice Barseloni veoma tesko. Barsina odbrana nije bas najbolja, kao sto su neki vec napisali.

Corleone

pre 12 godina

E moj ZECA nemas ti pojma, tad je everton bio 4-ti i takodje igrao kvalifikacije al nije prosao. A liverpul ih je igrao od prvog kola i usao u ls. Eto...

Barca nego sta!

pre 12 godina

Biće penal za Barsu u prvom poluvremenu i isključenje za Čelzi. Posle toga sledi potop plavaca, primiće 4 komada bez problema.
(Barca forever, 24. april 2012 18:02)

Uf brate, iz tvojih usta u bozje usi!

Nevis

pre 12 godina

(Djole, 24. april 2012 12:33)

Раул прво теби није ништа доказивао у Шалкеу, и не да је добар, него одличан, толико је добар да ће играти Европско Првенство уместо Тореса! Раул је једном играчина, и да, доказао се, играо је 1/2 финале ЛШ!

Molim vas objavite mi komentar

pre 12 godina

Aman bre ljudi naslov teksta glasi-Celzi brani minimalac kod Barse a ne-Ko je bolji Mesi ili Ronaldo....dosadni ste vise.