Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.04.2012.

20:09

LŠ: Gol Gomesa u 90. minutu - 2:1!

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su madridski Real na Alijanc Areni sa 2:1 (1:0) u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Default images

Bajern je poveo golom Franka Riberija u 17. minutu, Madriđani su izjednačili golom Mesuta Ozila u 53. minutu, a pobednosni gol za Bavarce postigao je Mario Gomes u 90. minutu.

Bavarci su igrali bolje i zasluženo pobedili čak deveti put u desetoj utakmici sa Realom odigranoj u Minhenu. Revanš meč u Madridu na na programu je u sredu 25. aprila.

Trereneri Jup Hajnkes i Žoze Murinjo na teren su od prvog minuta poslali sledeće sastave.

Bajern: Nojer – Alaba, Badštuber, Boateng, Lam, Švajnštajger, Gustavo, Riberi, Kros, Roben – Gomes.
Real Madrid: Kasiljas – Koentrao, Ramos, Pepe, Arbeola – Kedira, Alonso, Kristijano Ronaldo, Ozil, Di Marija – Benzema

Samo sat vremena uoči početka utakmice fudbalerima Reala su ukradene kopačke i dresovi. Tri para obuće pripadaju Kristijanu Ronaldu, a preostali Karimu Benzemi i Mesutu Ozilu. Lopovi su im takođe ukrali i dresove.

Oba tima su krenula oprezno, a i Hajneks i Murinjo su na teren poslali po dvojicu zadnih veznih fudbalera. U trećem minutu Filip Lam je centrirao sa desne strane, ali je lopta završila u naručju Kasiljesa. Desetak sekundi kasnije ista slika je viđena na drugoj strani terena, a akteri su bili Karim Benzema i Manuel Nojer.

Prvu priliku na meču u sedmom minutu imao je Karim Benzema. Francuza je sjajno proigrao Mesut Ozil, Benzema je dobro šutirao sa 15ak metara od gola, ali je dobro intervenisao golman reprezentacije Nemačke.

Posle osam minuta u kojima nije bilo većih uzbuđenja osim malo grubljeg faula Koentraa nad Robenom na sredini terena fudbaleri Bajerna su tražili penal u 15. minutu. Frank Riberi je prošao po desnoj strani, Seriho Ramos je kasnio, ali je francuz teatralno pao, a sudija Hauard Veb samo odmahnuo rukom.

Međutim samo minut kasnije Riberi je postigao gol. Aut je sa leve strane izveo Toni Kros, lopta je na ivici peterca pala na grudi Badštubera, zatim stigla do Riberija kome nije bilo teško da sa 9-10 metara savlada Ikera Kasiljasa. Gol Bajerna je sporan zato što se Gustavo nalazio u pasivnom ofsajdu i zasmetao Kasiljasu da bolje interveniše.

U 20. minutu Kristijano Ronaldo je prvi put na meču pokušao da iz slobodnog udaraca postigne gol, ali nije bio precizan. U narednim minutima se igralo između dva šesnaesterca, a onda je u 27. minutu Bastijan Švajnštajger dobro šutirao malo iznad zemlje iskosa sa desne strane, ali je lopta prošla pola metra pored desne stative gola Kasiljasa.

Još jednom je Ronaldo pokušao da uradi nešto više iz slobodnog udarca , ali je pogodio „živi zid“. U 37. minutu dobro je prošao po levoj strani Alaba, zatim je centrirao, ali je Pepe intervenisao. Pola minuta kasnije Kristijano Ronaldo je uz levu aut liniju predriblao nekoliko fudbalera domaćeg tima, ali je posle njegovog centaršuta loptu daleko od gola Bajerna poslao Badšutber.

Prvu priliku na meču Mario Gomes imao je u 39. minutu, kada je iskoristio dobar pas Riberija i jako šutirao sa leve strane, ali je Kasiljas bio siguran na gol pa je lopta završila u korneru.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Serhio Ramos je na 20 metara od svog gola oborio Gomesa. Šutirao je Roben, ali je nije bilo opasnosti za gol Kasiljasa.

Prvu prilku za izjednačenje Real je propustio u 49. minutu kada je Benzema dugo „vukao“ loptu, ali je u poslednjem trenutko njegov šut sa leve strane uspeo da izblokira Alaba. Tri minuta kasnije sa 20ak metara je šutirao Roben, ali je lopta završila metar iznad prečke gola Kasiljasa.

Kristijano Ronaldo je u 53. minutu morao da postigne gol, kada je sam sa 7-8 metara šutirao u noge Nojeru. Međutim samo desetak sekundi kasnije Ozil postiže gol za izjednačenje. Benzema je sa desne strane šutirao, lopta je ponovo stigla do Ronalda koji je sa gol aut linije proigrao Mesuta Ozila kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu gola Bavaraca.

Minut posle gola Reala dvojica fudbalera madridskog tima u razmaku od nekoliko sekundi dobila su žute kartone (Koentrao i Ćabi Alonso). Pet minuta kasnije i Di Marija je dobio žuti karton pošto je posle faula nad Riberijem nepotrebno šutnuo loptu. U 61. minutu Jup Hajnkes je napravio prvu izmenu na meču

Tomas Miler je na terenu zamenio razočaranog Bastijana Švajnštajgera. Gomes je minut kasnije bio u dobroj prilici, ali je posle kontatka sa Pepeom koji je takođe išao ka lopti pao u šesnaestercu gostiju i loptu je zatim uhvatio Kasiljas.

Nova gužva u šesneastercu Reala u 83. minutu, kada je Riberi prošao po desnoj strani i ubacio loptu u petarac. Koentrao je intervenisao, lotpa je zatim pogodila Pepea u rame, ali je Portugalac otklonio opasnost pred svojim golom.

Murinjo je u poslednjih desetak napravio još dve izmene Granero i Iguain su izašli na teren umesto Di Marije i Benzeme. Bajern je pobedonosni gol postigao u 90. munutu. Filip Lam je ponovo fantastično prošao po desnoj strani, zatim iz šesnaesterca blizu gol aut linije uacio loptu u peterac Reala, a Mario Gomes je iskoristio lošu reakciju svih odbrambenih igrača Reala i postigao svoj 12. gol u Ligi šampiona ove sezone.

U poslednjem minutu meča Marselo je nepotrebno sa ledja i sa dve noge uklizao i oborio Tomasa Milera, ali mu je sudija Veb pokazao samo žuti karton.

U sredu je na programu drugi polufini meč Lige šampiona u kome se sastaju Čelsi i Barselona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu