Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.04.2012.

19:17

Partizan promašivao, Zvezda 2:0!

Fudbaleri Crvene zvezde igraće 35. put u finalu Kupa pošto su i u revanš meču polufinala pobedili večitog rivala Partizan sa 2:0 (0:0).

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Partizan je kontrolisao loptu, imao i 65% poseda, ali je ponovo propuštao sjajne gol šanse. Ivanov je pogodio stativu, Marković promašio zicer, kao i Dijara koji se obrukao.

Sa druge strane, Zvezda je igrala na kontru, čekala greške rivala i dočekala ih u drugom delu. Prvo je Lazović prevario Rnića i savladao Stojkovića, a potom je i Borha iskoristio neuspelu ofsajd zamku za 2:0.

Crvena zvezda će u finalu Kupa igrati protiv Borca koji je neočekivano eliminisao Vojvodinu. Zvezda ima šansu da osvoji prvi trofej posle dve godine, a Čačani će igrati svoje prvo finale u istoriji.

Kao što se i očekivalo Partizan je kontrolisao igru u prvih 45 minuta, stvorio je nekoliko dobrih šasni, ali je kao i u prvom meču ostao bez gola. Ivanov je pogodio stativu, a Marković propustio jedan na jedan šansu ispred Bajkovića.

Zvezda je ušla u meč sa pojačanim veznim redom, fokusirana na kontre i polukontre, čekali su "crveno-beli" grešku rivala, jedna od njih je mogla da reši dvomeč, ali je ipak ostalo 0:0 posle prvog dela.

U nastavku meča Partizan je još više imao loptu u nogama, stvorio je još nekoliko zicera, obrukao se Dijara, a Zvezda je kao i u prvom meču znala to da kazni. Lazović i njegova zamena Borha su iskoristili lošu igru Nemanje Rnića i jednu neuspelu ofsajd zmaku, pa su na skoro identičan način savladali Vladimira Stojkovića.



Avram Grant je u napadu upario dva brza igrača, Markovića i Dijaru, iza kojih će da igra Vukić. Prosinečki je iz tima izostavio Borhu, Kadua i Milunovića, vezni red je pojačao Dimitrijevićem, dok će najistureniji biti Kasalica.

Navijači oba tima napravili su fenomenalnu atmosferu uz koreografije, a osim tampon zone između "Alkatraza" i "Zabranjenih" na jugoistoku, tribine su bile popunjene.

Zvezda je u uvodnim minutima onemugućila rivala da organizuje napade, Partizan je potom pokušao dva puta preko leve strane, a posle centaršuta Volkova usledila je sjajna šansa za "crno-bele".

Desni bek je loptu iz auta ubacio na peterac, Ivan Ivanov je sjajno skočio i šutirao glavom, ali je gol Bajkovića spasila stativa. Usledio je još jedan napad domaćina po levoj strani, Marković je ušao u kaznani, ali je loptu poslao iza leđa Vukića.

Partizan je očekivano imao inicijativu u prvih deset minuta, ali se Zvezda potom oslobodila pritiska i organizovala nekoliko napada, pre svega po levoj strani. U 13. minutu sudija Mažić je pokazao prvi žuti karton, a dobio ga je bek Zvezde Vešović koji je pokušao da iscenira penal.

Posle nekoliko minuta pauze, Partizan je konačno ponovo napao, Vukić je proigrao Markovića koji je izbacio Tošića i uleteo u kazneni prostor, ali je iz čiste situacije šutirao preko gola.

Nastavio je da Partizan opasno preti, posle nekoliko neuspešnih napada u 23. minutu Dijara je bio u kaznenom, ali su posle male konfuzije "crveno-beli" uspeli da izbace loptu.

Partizan je nekoliko minuta kružio oko kaznenog prostora rivala, da bi u 26. minutu posle greške Rnića Lazovic imao jedan na jedan sa Stojkovićem, ali je Ivan Ivanov stigao da startuje na vreme i izbije loptu.

Odmah potom Dijara je dobio poklon od Maksimovića ispred 16erca, imao je samog Tomića na levoj strani, ali se odličio na udarac koji je završio preko Bajkovićevog gola.

Posle sjajnih 15ak minuta i nekoliko sjajnih prilika za oba tima, tempo je malo opao, a navijači Partizana su na jugu napravili veliku bakljadu.

Zvezda je pokušavala da iskoristi sporost Partizanovih štopera, tako je posle pasa sa svoje polovine Lazović pobegao Ivanovu, pokušao je da lobuje Stojkovića iskosa sa desne strane, ali je lopta prošla pored leve stative.

Ponovo je Partizan imao loptu u nogama i kružio oko kaznenog prostora rivala, a dobru šansu imao je Tomić koji je dobio loptu sa desne strane, ali je očajnu šutirao sa 16 metara, iako je bio sam.

Na startu drugog poluvremena, Partizan je izborio prvi korner na meču, ali je ostao bez Meda Kamare koga je zbog povrede zamenio Milan Smiljanić. U desetom minutu nastavka Partizan je ponovo bio u kaznenom prostoru rivala, ali su "crno-beli" previše kombinovali.

Nastavio je Partizan da napada, imao je loptu i 65% vremena, ali nije bilo šansi. Zvezda je čekala šansu iy kontre, i dočekala je. U 62. minutu loptu je na sredini terena dobio Evandro, Lazović je čekao pas u liniji sa Rnićem koji je dobio na vreme, lako je izbacio štopera rivala i rutinski savladao nemoćnog Stojkovića za 1:0.

Deset minuta kasnije Partizan je nastavio da propušta zicere. Tošić je ponovo ispao iz igre, Dijara je bio sam ispred Bajkovića na desnoj strani, ali je očajno šutirao i lopta je prošla pored desne stative.

I ovaj promašaj "crno-bele" je skupo koštao. Partizan se potpuno otvorio, ostavio mnogo prostora na svojoj polovini terena, što su igrači Zvezde iskoristili deset minuta pre kraja.

Luka Milunović je video usamljenog Borhu i sjajno ga proigrao. Kolumbijca je tek u kaznenom dočekao Ivanov koji je čekao da krene desno, ovaj je otišao levo, gađao drugu stativu, i savladao Stojkovića koji je samo malo zakačio loptu koju je morao da zaustavi.

Tako je Crvena zvezda i definitivno prekinula dominaciju Partizana u "večitim" derbijima. Sa dve pobede od po 2:0 kaznila je sve promašaje rivala i zasluženo se plasirala u finale Kupa.

Taj meč igraće se u Novom Sadu 12. maja, na stadionu "Karađorđe".

Kup Srbije, polufinale:
Partizan - Crvena zvezda 0:2 (prvi meč 0:2)
Lazović 62, Borha 81

Sudija: Milorad Mažić; pomoćnici: Igor Radojičić i Milovan Ristić

Partizan
: Stojković - Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov - Kamara (Smiljanić 53') - Tomić, Vukić (Ilić 72'), Babović - L. Marković, Dijara (Ninković 85')

Crvena zvezda: Bajković - Vešović, Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Dimitrijević (Kadu 71'), Milivojević, Evandro - Lazović (Borha 74'), Kasalica (Milunović 79')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

443 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve