Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.03.2012.

14:34

Orlovi raspucani u Mađarskoj

Srpski fudbaleri širom Evrope nisu se proslavili ni prošlog vikenda, a u najjačim ligama sveta postigli su samo jedan gol.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Taj pogodak delo je Filipa Đuričića, koji je postigao drugi gol u pobedi Herenvena protiv Venla - 4:1.

'Orlovi' su bili veoma raspoloženi u Mađarskoj, gde su četiri puta tresli mreže svojih protivnika, ali u ostalim ligama nisu bili ni blizu šanse da to učine.

Engleska

Od svih srpskih igrača u Premijer ligi, za vikend se na terenu samo našao Nenad Milijaš, koji je u igru ušao u 64. minutu na duelu Vulverhemptona i Noriča, u kojem je njegov tim poražen sa 2:1. Aleksandar Kolarov je sa klupe posmatrao remi Sitija i Stouka, dok je isti slučaj bio i sa Radosavom Petrovićem, čiji Blekburn je izgubio od Boltona sa 2:1. Branislav Ivanović nije mogao da igra još od prošlog vikenda za Čelsi, a londonski tim je igrao bez golova sa Totenhemom u nedelju.

Nemačka

Kolo u Bundesligi obeležila je sigurna pobeda Borusije iz Dortmunda u Kelnu sa 6:1, a u toj trijumfu učestvovao i Neven Subotić, koji je odigrao svih 90 minuta. Ceo meč na terenu proveo je i Zdravko Kuzmanović, čiji Štutgart je sa 1:0 slavio protiv Nirnberga, kao i Aleksandar Ignjovski, koji je zaradio i žuti karton u remiju svog Verdera i Augsburga.

Za razliku od nekih prethodnih nedelja, Gojko Kačar je bio taj koji je dobio priliku u dresu Hamburgera, od 83. minuta u porazu od Volfsburga sa 2:1. Slobodan Rajković na klupi je proveo taj duel, koji je sa druge strane propustio Slobodan Medojević, koji nije bio ni među rezervama.

Italija

Sve utakmice u Seriji A proteklog vikenda bile su u senci ’Derbija Italije’, u kojem je Juventus sa 2:0 pobedio Inter. Kao što se i očekivalo, nije došlo do srpskog okršaja na terenu, pošto Miloš Krasić nije bio u timu ’stare dame’, ali se sa druge strane našao sada već bivši kapiten Srbije Dejan Stanković, koji je odigrao svih 90 minuta.

Pored Stankovića, ceo meč odigrali su još Nenad Tomović za Leće i Milan Milanović za Palermo. Tomovićev tim igrao je bez golova sa Novarom, za koju je igrao Ivan Radovanović od 85. minuta, dok je Palermo igrao 1:1 sa Udinezeom, a Dušan Basta odigrao samo prvo poluvreme.

Matija Nastasić sa klupe je gledao remi Fiorentine i Đenoe, dok u njegovom timu nije bilo Adema Ljajića, a u protivničkom Boška Jankovića. Na klupi je bio i Željko Brkić, čija Sijena je igrala 1:1 sa Kjevom.

Španija

Posle odsustva zbog loma ruke, Dejan Lekić se brzo vratio na teren, ali je proteklog vikenda ostao na klupi i sa nje posmatrao pobedu svog tima nad Levanteom sa 2:0. Ivan Obradović je, s druge strane, odigrao svih 90 minuta u pobedi Saragose sa 1:0 nad madridskim Atletikom.

Francuska

U Francuskoj je na teren od srpskih igrača istrčao Pavle Ninkov, koji je proveo svih 90 minuta u igri u pobedi Tuluza protiv Oksera sa 1:0. Vikend u Francuskoj je, inače, obeležio kiks Pari Sen Žermena protiv Bordoa, a taj meč je propustio Milan Biševac, zbog povrede. Iz istog razloga Nemanja Pejčinović nije igrao za Nicu, dok Danijel Aleksić još uvek nije ni debitovao za Sent Etjen.

Holandija i Belgija

Filip Đuričić postigao je jedini gol ’Orlova’ u najjačim ligama Evrope i to u pobedi Herenvena protiv Venla, a u igri je proveo 88 minuta. Odličnu partiju upisao je i Dušan Tadić, čiji Groningen je pobedio Ekscelzior, a on je odigrao ceo meč. Svih 90 minuta odigrao je i Jagoš Vuković u dresu Rode u pobedi nad Viteseom sa 3:1. Veliki derbi tokom vikenda odigrali su Ajaks i PSV, a Miralem Sulejmani zbog već dobro poznate povrede nije učestvovao u trijumfu svog tima sa 2:0.



U Belgiji je za vikend bila pauza zbog finala Kupa, u kojem je Lokeren pobedio Kortrejk u Briselu sa 1:0. Pehar je osvojio golman Jugoslav Lazić, dok su na drugoj strani bili Dalibor Veselinović i Pavlović.

Rusija

U derbiju vikenda, CSKA je poražen od Lokomotive sa 2:0, a Zoran Tošić je pružio odličnu partiju za 90 minuta na terenu. Zenit je igrao 1:1 sa Rubinom, a taj duel je Aleksandar Luković gledao sa klupe, dok Danko Lazović nije ni bio u timu.

Svih 90 minuta odigrali su Dušan Anđelković i Nemanja Tubić za Krasnodar, koji je izgubio od Amkara, za koji je Nikola Mijailović odigrao ceo meč, Marko Blažić je ušao u 90. minutu, dok je Predrag Mijić ostao na klupi. Za vikend je igrao još samo Marko Lomić, do 76. minutu u porazu Dinama od Spartaka sa 3:1.

Mađarska

Heroj kola bio je Nemanja Nikolić. Momak iz Sente bio je dvostruki strelac u pobedi Videotona u Pečuju – 3:1. Nikolić je u 12. minutu otvorio seriju, a u 65. sa bele tačke zatvorio je. Nikola Mitrović igrao je ceo meč, a Milan Perić poslednjih 10 minuta. Na drugoj strani su Nenad Todorović i Marko Marović meč proveli na klupi.



Gol je postigao i Mladen Brkić, koji je zimus stigao u Zalaegerseg iz Fljamurtarija. On je ušao u igru na poluvremenu, 15 minuta pre kraja doneo prednost za ZTE protiv Vašaša, ali su Budimpeštanci preokrenuli i dobili 3:2. Klub sa jugozapada Mađarske i dalje nema pobedu.

Nikola Trajković je učestvovao u sjajnoj seriji Đeri ETO-a, koji je za 19 minuta stigao od 0:0 do 4:1 protiv Pakša.

Kečkemet je u Kišpeštu deklasirao Honved 4:1, u timu su bili i Aleksandar Alempijević i Vladan Čukić (do 80. minuta), obojica su dobila po karton.

Minut manje od Čukića na terenu je bio Lazar Arsić, čija je Lombard Papa (15. na tabeli) napravila iznenađenje kola, vrativši se protiv vodećeg Debrecena posle 0:2 do remija.

Miroslav Grumić je proveo samo 34 minuta u porazu Kapošvara protiv Šiofoka, a njegova zamena Haruna postigao je jedan od dva nedovoljna gola da se dostigne prednost protivnika od 3:0.

Poljska

U šampionatu Poljske najviše pažnje privukao je derbi zapada u Poznanju, u kojem je Leh sa 2:0 savladao Šljonsk (Slask) iz Vroclava. Vojo Ubiparip je proveo ceo meč na terenu, dok su preostala dva Srbina podelila vreme – Ivan Đurđević je u 58. minutu zamenio Dimitrija Injca.



Vodeći tim Ekstraklase Legija nije iskoristila posrtanje šleskog kluba, odigrala je samo 1:1 sa GKS-om iz Belhatova. Celu utakmicu odigrali su Danijel Ljuboja i Miroslav Radović, ali dva najefikasnija Srbina u poljskom šampionatu nisu dala gol.

Trećeplasirani Ruh pobedio je u Hožuvu Vislu 1:0. Za klub iz Krakova svih 90 minuta igrao je Marko Jovanović, a Ivica Ilijev je ušao na startu drugog poluvremena, ali nije mogao da utiče na rezultat u meču koji su gosti završili sa dva igrača manje.

U ponedeljak igraju Korona Kjelce (Aleksandar Vuković) – Polonija Varšava (Đorđe Čotra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve