Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.03.2012.

22:39

Juventus dobio 'Derbi Italije'

Fudbaleri Juventusa pobedili su na svom terenu Inter sa 2:0, u derbiju 29. kola Serije A i 'Derbiju Italije'.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Utakmicu na stadionu Juventusa odlučili su Kaseres i Del Pjero golovima u 57. i 71. minutu.

Ovom pobedom ekipa Antonija Kontea ostala je u trci za šampionsku titulu pošto se prvoplasiranom Milanu približila na četiri boda zaostatka, dok je Inter sve dalje od mesta koje vodi u Ligu šampiona naredne godine.

Crno-plavi su ostali na osmoj poziciji sa 41 bodom, deset manje od trećeplasiranog Lacija. U poraženoj ekipi svih 90 minuta odigrao je nekadašnji kapiten Srbije Dejan Stanković.

U prvom poluvremenu viđen je veoma dobar fudbal, obe ekipe su propustile nekoliko veoma dobrih šansi, a jednu je imao i Stanković kada je Bufon krajnjim naporom zaustavio njegov pokušaj iz voleja.

U drugom je Juventus ipak potvrdio da ove sezone igra u boljoj formi. Andrea Prilo sjajno je izveo korner kod prvog gola, a Kaseres je iskoristio slabu markaciju Interovih defanzivaca.

Meč je odlučen u 71. minutu kada je legendarni Del Pjero, koji je ušao sa klupe, sdrugi put savladao cezara posle dodavanja Artura Vidala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve