Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.03.2012.

18:59

Zvezdine novajlije srušile Partizan

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan na 'Marakani' sa 2:0, u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Pred 48.736 gledalaca strelci za tim Roberta Prosinečkog bili su Luka Milunović u 19. i Filip Kasalica u 76. minutu.

Partizan je tokom većeg dela imao inicijativu, imali su crno-beli tri stopostotne prilike tokom 90 minuta, ali nisu ih iskoristili i kažnjeni su. Zvezda je utakmicu završila sa desetoricom fudbalera pošto je osam minuta pre kraja zbog drugog žutog kartona isključen Luka Milivojević.

Sa druge strane sada je definitivno potvrđeno da su pojačanja crveno-belih u zimskom prelaznom roku pun pogodak. Milunović je postigao i treći gol za Zvezdu u trećoj utakmici, Filip Kasalica je ponovo pokazao da će biti pravo pojačanje u napadu, a i Mladenović, Maksimović i Milivojević pokazali su da su zreli za crveno-beli dres.

Revanš utakmica na programu je 11. aprila na stadionu Partizana.

Prvu priliku imao je Partizan u četvrtom minutu. Ilić je uzeo Lazoviću loptu na sredini, uposlio je Tomića na desnoj strani a nakon pokuaša ’sedmice’ crno-belih lopta se odbila do Dijare koji iz sasvim dobre pozicije šutira pored gola.

Partizan je igrao na početku defanzivnije, ali su njegovi napadi bili opasniji. Međutim, u 19. minutu Zvezda je povela. Dve greške napravili su igrači Partizana ispred svog kaznenog prostora, Evandro je proigrao Milunovića, a ovaj je lagano prebacio Stojkovića za 1:0.

Nakon vođstva Zvezda se previše povukla na svoju polovinu, a crno-beli su imali nekoliko opasnih napada. Vukić je imao pokušaj sa oko 20 metara, nešto kasnije probao je i Tomić, ali Bajković je bio na visini zadatka.

U nastavku prvog dela Zvezda se oslobodila pritiska, ali baš u tom periodu Partizan je imao najbolju šansu za gol. Miljković je centrirao sa desne strane, lopta se nekako odbila do Dijare koji je iz okreta sa oko sedam metara šutirao preko gola.

Uzvratila je Zvezda takođe preko desne strane. Borha je dobio odličnu loptu u šesnaestercu posle dodavanja Mikića, na kraju je Lazović sa ivice kaznenog prostora šutirao, ali bez opasnosti za Stojkovića.

Drugo poluvreme počelo je dobrom prilikom Zvezde i velikom prilikom Partizana. Mikić je posle prekida sa desne strane ugrozio Stojkovića glavom, a minuta kasnije crveno-beli su imali puno sreće. Vukić je sjajno uposlio Dijaru, Senegalac je fudbalski zahvatio loptu volej udarcem iz prve, ali ona se od stative odbila u polje.

Novu stopostotnu priliku Partizan je imao u 54. minutu. Posle greške Maksimovića lopta je došla do Vukića koji je odlično uposlio Dijaru, ovaj se okrenuo i kao na tacni proigrao Sašu Ilića, ali kapiten crno-belih se obrukao promašivši ceo gol.

U 58. minutu viđena je prva iymena i to u ekipi Partizana. Lazar Marković ušao je umesto kapitena Ilića. Usledio je period nešto mirnije igre, a onda je Prosinečki napravio prvu promenu. Draka Lazovića zamenio je Filip Kasalica.

U 73. minutu viđene su dve veoma dobre akcije, po jedna na obe strane. Prvo je posle centaršuta Maldenovića Milivojević imao priliku za Zvezdu, a na drugoj strani još bolju šansu imao je Dijara nakon centaršuta Tomića sa desne strane.

Partizan je svoje prilike promašivao i zbog toga je kažnjen. Borha je odlično uposlio Kasalicu u šesnaestercu, bivši napadač Slobode bio je u duelu sa Rnićem, činilo se da je povučen, ali je u poslednjem trenutku ispružio nogu i poslao loptu pored nemoćnog Stojkovića za 2:0.

Nakon drugog gola igrači Zvezde dobili su dodatno samopouzdanje, pa su u narednih nekoliko minuta imali i nekoliko dobrih akcija, a Stojković je morao da se brani posle strahovitog pokušaja Milivojevića. U 83. minutu posle greške Zvezdine odbrane Marković je krenuo ka golu, oborio ga je Luka Milivojević, a Mažić je igraču Zvezde pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Do kraja meča Partizan nije napravio nijednu šansu, bio je čak u opasnosti i da primi treći gol, ali na kraju je ostalo 2:0.



Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović, Mijailović (od 79. Dimitrijević), Milivojević, Evandro, Lazović (od 66. Kasalica), Borha, Milunović (od 88. Mirić).
Partizan: Stojković, Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski, Kamara, Babović, Tomić, Ilić (od 58. Marković), Vukić, Dijara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

449 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu